Len čo vošla do triedy, ucítila na čele kvapky potu. Zotreli ich rukou a sadla si. Vedela že väčšinou hodín bude mať sama ale teória bude spoločná hodina. Poobzerala sa po voľnom mieste a zamerala sa hlavne na zadné lavice. Jedna lavica pri oknách bola voľná. Rýchlymi krokmi kráčala tým smerom a naschvál sklopila hlavu, aby jej nevideli do tváre. Keď si to tak v hlave prebrala, v triede ich nebolo veľa. asi tak 10. Väčšina baby. Pozrela na hodinky a želala si aby sa tento otrasný deň skončil. Za Daveom musí zájsť hneď cez prestávku. lebo to asi bez neho nevydrží. Keď boli spolu cítila medzi nimi zvláštnu energiu, ktorá ňou pulzovala. Akoby patrili od samého začiatku k sebe. Presnejšie, elektrické prúdenie. Dotkol sa jej a ona vedela čo chce. Pozrel sa na ňu, vedela čo povie a čo mu prebieha hlavou.
Asi to je len náhoda. Pomyslela si. Cítila na sebe tie pohľady, ktoré na nej spočívali. Zamračila sa keď počula ako si k nej niekto prisadol a pozdravil ju. Otočila sa k osobe a zdala sa jej povedomá. Niekde ju už videla a nevedela si spomenúť kde.
Usmiala sa a odzravila.
,, Môžem tu sedieť?´´ opýtalo sa dievča.
Vicki zaskočila jej otázka. Hanbila sa zo ako sa tvárila keď si k nej prisadla. Bol to znechutený pohľad. Vicki si chcela nájsť priateľov, tak začala.
,,Jasné. Mne to nevadí. Aspoň budem mať s kým kecať.´´ Povedala Vicki a cítila sa hlúpo. Že aspoň bude mať s kým kecať. Ale to by nebola ona. Vždy trepne prvú blbosť čo jej napadne.
Zavládlo ticho, pretože v tej chvíli vstúpila učiteľka.
Nebola nejak stará. Mohla mať tak 24 rokov.Možno viac, ale nevyzerala na to. Čierne rovné vlasy ostrihané do postupna jej padali do očí. Posunula si okuliare zo špičky nosa a odkašľala si.
Žiaci stíchli a venovali jej plnú pozornosť.
WoW! Tak toto som nečakala. Pomyslela si. V Lodýne to bolo inak. Keď vošiel učiteľ, oni sa bavili ďalej a kašľali naňho. Tu bol zrejme iný systém.
,,Uhm, uhm. som profesorka Aneta Lipovská a budem vaša triedna učiteľka. Vítam Vás v ďalšom školskom roku...´´. Vicki už prestala vnímať, pretože jej plecom prešiel bolestivý kŕč. Zaťala päste a snažila sa sústrediť.
,, Zároveň učím hudobnú teóriu a cudzie jazyky. Tento rokmáme k dispozícií okrem dvocj jazykov aj španielčinu.
Vicki vyšla bleskovo ruka nahor a profesorka hneď na ňu ukázala.
,,Áno, slečna... . Vicki.´´ Dopovedala za ňu.
,,Môžem ísť na Wc?´´ opýtala sa a postavila sa.
,,Jasné, ale bolo to naposledy. Ste na strednej škole a tu nie je povolené púšťať študentov z hodiny na Wc.
Rozumeli ste?´´
,,Áno´, pani profesorka.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár