Včera (utorok) sme mali v škole voľno pretože boli prijímačky do bilingválnej triedy. Aspoň som si mohla pospať keďže som musela byť na prednáške až o 13tej.

Keď som tam prišla bolo tam asi 6 ľudí xD takže nie moc veľa. Ale potom sa nás tam nazbieralo a dorazili aj profky. Som myslela že ani neprídu (nevadilo by) ale prišli.

Prednaska bola o Zemi. Nejaky typek tam rozpraval o jej vzniku, o novej teorii ako vznikla, o zlozeni a podove hornin htore tu mame, nejake roky a podobne veci. =P Trochu nudne to bolo zo zaciatku ale dalo sa to aj ked sme takmer vsetci pocuvali len jednym uchom.
Potom nam dal "prestavku" aby sme si vraj oddichli od pocuvania faktov =D A zacal tam spievat a hrat na gitare. Akoze LOL =D Spieval "Lachtani" od Nohavicu.. trochu pomale a miestami nudne ale aspon k teme =D
Aaa potom zacal zase kecat aa dostal sa k vode na zemi a tak...

Ja tomto takmer konci ma zaujalo ked hovoril o tom co voda vytvorila... Hlavne o "Antelope Canyon". NEviem presne ako by sa to prelozilo tak to radsej necham tak...

"Antelope Canyon - Antilopí kaňon - patrí k najnavštevovanejším a najfotografovanejším tzv. štrbinovým kaňonom na svete (slot canyon). Sú to vlastne dva - horný a dolný, ktoré ležia neďaleko mestečka Page v Utahu, pri známej priehrade na Colorade Lake Powel. Dolný - Lower Antelope Canyon - je vraj krajší, ale aj náročnejší.
Antelope Canyon vznikol eróziou pieskovca nazývaného Navajo Sandstone, primárne záplavovými vlnami z dažďov v monzúnovom období ako i zvetrávaním. Záplavové vody naberajúce na rýchlosti si postupne vytvorili koryto, ktoré sa miliónmi rokov prehlbovalo až do dnešnej hĺbky.
Najväčšie nebezpečenstvo v takomto kaňone predstavujú prílivové vlny, ktoré vznikajú po prudkých búrkach. Búrka pritom vôbec nemusí byť v blízkosti, voda prihučí aj z desiatok míľ závratnou rýchlosťou. Naposledy bol Lower Antelope Canyon zaplavený 30. októbra 2006 a následne uzatvorený na 5 mesiacov."

Normálne sa mi ten kaňon zapáčil... Aspon mam temu na projekt z GEO =P

Dala som sem pár odkazov na obrázky... samozrejme nefotila som ich ale su pekne





























No asi toto som tým všetkým chcela povedať...

 Denník
Komentuj
 fotka
pedall  2. 4. 2009 11:52
Tie obrázky sú ozaj super
Napíš svoj komentár