Jej dievčensko-ženské ruky sa ovinuli okolo mojeho pásu ako mladý, šťavnatý brečtan po kmeni starého duba. S pokojom v tvári som si oprel hlavu o jej rameno, pričom vôňa jej vlasov nebola ani tak vôňou, ale akousi zmyselnou esenciou šťastia. Esenciou života, ktorý sa zo mňa vytratil, ktorý som roky utápal vo víne a teraz som ho našiel v sladkej voni, ktorá ma opíjala viac ako všetok alkohol na svete. V kučerach plavých vlasov som nachádzal stratené. Vlastne, ani netuším, čo som stratil, len viem, že som to niečo našiel - zrazu som sa cítil tak, že už mi nič nechýba.

*

V lese sa začínalo stmievať a ľadový jarný dážď stále intenzívenjsšie šuchotal na mladom lísti. Jarný dážď má v sebe zvláštnu ľahkosť. Nikdy nehučí, neprská ani nesyčí, len jemnučko šuští ako ten najjemnejší celofán a na zem steká z bledozelených listov v podobre veľkých lesklých sĺz. Občas, keď padnú za chrbát, človekom prebehne mráz.
Premočení do nitky, špinaví od blata s úsmevom ako na púti si kráčame tmavým lesom akoby bol práve ten najkrjaší a najslnečnejší deň. Myslím, že požadovať ešte nejaké dôkazy lásky, by bolo neskutočne hlúpe. Nič neohreje, nevysuší mokré telo tak dobre ako zaľúbenie...

*

Občas nevravíš nič. Len sa tak dívaš kamsi pred seba. Vlasy ti vejú vo vetre a vyzeráš akoby si sa hnala za akýmsi neviditeľným cieľom. Vždy ti odhrniem vlasy za ucho a pobozkám ťa na líce. Potom sa vždy usmeješ tak jemne a skromne, akoby ti to ani nemalo patriť. A mňa to vždy dostáva do vytŕženia - vtedy som si istý, že si jediná žena, ktorú som v živote stretol.

*

Minule, keď som ti ležal na koelnách a díval sa na zapadajúce Slnko, potom na tvoju tvár ožiarenú zlatými odtieňami posledných lúčov, som pochopil, že doteraz som nikdy neľúbil. V lese za našim chrbtom súťažili drobné vtáčiky vo speve, v korune rozkvitnutej lipy nad našími hlavami bzučali oneskorené včely a sladká vôňa kvetov a pokosenej lúky prenikala hlboko do pľúc. Z krásneho sa stávalo ešte krajšie... a z lásky sa stávalo čosi viac.

 Blog
Komentuj
 fotka
piotra  16. 6. 2011 22:36
krásne.
 fotka
helliumka  16. 6. 2011 22:40
od teba si nespomínam na nič tak nádherne pozitívne
 fotka
sarah_whiteflower  17. 6. 2011 11:03
Nádherné! Úžasné!! Proste nemám slov.



Ani ja si nikdy nespomínam na nič také nádherné a pozitívne, čo by si bol napísal. Jasné, o prírode a tak podobne, ale to je iné. Toto je o láske. Som veľmi šťastná, že si šťastný. Je nádherné čítať podobné slová, je nádherné čítať, že je nejaký chlap takto veľmi zaľúbený, je to proste... no proste krásne.



Tuším mi fakt došli slová.
 fotka
she  18. 6. 2011 14:00
krasne
 fotka
fakedievca  18. 6. 2011 16:15
nádherné !
Napíš svoj komentár