Sadli sme si k potoku na víno. Chutilo sladko. Ako tvoje včerajšie pery. Aj keď pery chuť nemajú - chuť im dava to, že sa k nim bolo tak ťažké dostať. Cítil som sa opojený. Láskou a omamným účinkom vína, deň bol nádherný. A kačky v potoku a vzdialený hukot áut a pocit, že na svete ma dokáže trápiť len to, že som práve bez teba.

*

Kráčali sme vlniacim sa morom zelenej trávy. Človek by sa v nej najradšej utopil, hoci siahala len po kolená. Vlny sa hnali od lesa a smerovali priamo k nám, vždy keď k nám doriazili, do vlasov sa zaplietol vietor, ale vlny v sebe nemali žiadnu silu. Možno len tak šteklili na nohách. Vo vetre lietali aj púpavové páperia a pristávali na tele, akoby sa ho snažili obsadiť nepriateľské vojská. A vzduch voňal priestorom a slobodou. A tvoje vlasy viali akoby si sa hnala za niečím v diaľke, kroky boli pomalé, voniaš láska lesom, jahodami, margarétami, voniaš tak, že v tom musí mať prsty sám pán Boh, lebo toto by človek nedokázal!

*

Občas dochádzaju slova, ale to čo je vo vnútri stále kričí. Držím ťa za ruku a za nami sa míňajú kilometre lesa a poľných ciest. Bažantie kvílenie a kukanie kukučiek sprevádzajú naše cesty, občas nepozorná srna prebehne okolo nás a splašene vletí do húštiny. Fascinuje ma život prírody. Stačí byť ticho a ona zrazu ožije. Občas to platí aj o láske. Ak je ticho, vtedy prichádza láska. Už neverím tomu, že môže prísť v hlučnom zadymenom bare...

*

Prvý bozk. Nebol môj prvý, ale až teraz viem, čo to je skutočný bozk. Nie je to uslintané, zadychčané a nadržané dotýkanie pier. Je to tá ľahkosť a kľud, ktoré chcú čas, atmosféru a slnko nad hlavou a trávu pod hlavou...

*

Ja idiot som sa vždy opíjal, utrácal prachy, rozum a hrdosť so ženskými, ktoré nestali ani za pohľad. A zrzau ty. Všetko sa zmenilo. Vlastne, ženy ani nie sú, už len ty!

 Blog
Komentuj
 fotka
piotra  11. 5. 2011 20:59
Krása.
 fotka
bublinqac  11. 5. 2011 21:28
súhlasím ...
 fotka
hereiam  11. 5. 2011 22:05
no páni
 fotka
luwele  11. 5. 2011 22:50
vždy som vravela že dievča/žena/priateľka zmení chlapa na nepoznanie. v tom dobrom.
 fotka
she  12. 5. 2011 12:36
mozno sa stale opakujem dokola, ale ty vazne nadherne pises
 fotka
mo0e  12. 5. 2011 12:39
amazing
 fotka
bludiacisvetom  12. 5. 2011 12:46
 fotka
otvoreneokno  12. 5. 2011 23:32
"Ja idiot som sa vždy opíjal, utrácal prachy, rozum a hrdosť so ženskými, ktoré nestali ani za pohľad. A zrzau ty. Všetko sa zmenilo. Vlastne, ženy ani nie sú, už len ty!"



Jedno z tých chlapských frázovitých frašiek.

Kto Vám to uverí, muži? Kým mňa presvedčíte, skôr zistíte, čo bolo skôr: sliepka a či vajce?!



Ale predstava je to nádherná, och.
10 
 fotka
ixka  14. 5. 2011 21:51
Neviem, prečo, ale verím ti každé jedno slovo. A keď si idem čítať voj blog, nikdy to nie je strata času, je to pre mňa zážitok. Ďakujem.
Napíš svoj komentár