Ktosi na mňa vrieskal na celé sídlisko. "Stoj ty chumaj, kedy mi vrátiš prachy?!". Zaliezol som za najbližší roh a snažil sa stratiť v hustom poraste neforemných tují, ktoré lemovali okraj bytoviek. Život nás oboch obabral. Mali sme obaja smolu, tentokrát viac on. Nabudúce možno ja. Nenašiel ma. Len nafučane prešiel okolo a nasrane si čosi šomral popod nos. Raz ja tebe, bratku, inokedy ty mne. Ustavičný kolotoč klamstiev a pretvárky pre pár drobných, pre ktoré by si típci v oblekoch z Penty alebo z "džejentí" ani len neprdli do svojích tisícových treniek...

*

Nepatrím tu, ani do tejto doby, ani do tohto mesta. Nepatrím k týmto ľuďom. Nepatrím k sebe samému. Neviem kde nastal problém, ale ktosi spravil setsakramenstskú chybu.

*

Zápičník. Tak mi vravel jeden chlapík v bare, ktorého som vlastne ani nepoznal. Nadával mi. Priamo do očí. Vravel: "Počuj, Zápičník, dáš si ešte poldeci?!".
"Dám!", vravím.
Keby sa to stalo pred troma rokmi urazil by som sa, možno by som domov odchádzal s modrým okom, ale mne to vôbec nevadí. Drzo sa na neho usmievam, civím mu do ksichtu a pýtam si už asi piate poldeci. Taký kozojeb. Ale má prachy, má guráž. To sa mi páči. Je to dobrý parťák. Aj keď neviem ako sa volá.

*

Na strede cesty spal Braňo. Nevnímal. Trocha do neho štuchnem a pootovrí oči. Chvíľu mu to trvá kým zistí, že som to ja. Nadávam mu. Roky sa spíja do nemoty, nemá mieru. Strčím ho do výťahu a stlačím číslo jeho poschodia. Ktovie, možno spí vo výťahu doteraz. Život sa nemazná. Ale je to povrchné všetko zvaliť na život, sami sme si to dojebali.

*

Vždy ráno vykukem z okna. Nič. Žiadna zmena. Tí istí ľudia venčia svojích škaredých psov podobným chlpatým potkanom, tí istí ľudia utekajú do roboty a tí istí ľudia čumia z okna ako ja. Rána sú z celého dňa najhoršie.
Dobré ráno...

 Blog
Komentuj
 fotka
she  22. 8. 2013 18:23
ked vidis zivot takto, tak sa treba vziat a spravit nieco pre zmenu a ako pises prevziat zodpovednost za to co sa v tvojom zivote deje alebo nedeje a nehadzat to na "vyssie sily"

a ako vzdy od teba, dobry blog
 fotka
holandskasalama  22. 8. 2013 22:34
rána sú najkrajšie. na nové začiatky.
 fotka
antifunebracka  13. 5. 2019 17:35
Zmenilo sa niečo za tých pomaličky 10 rokov?
 fotka
nonormal  17. 9. 2019 12:28
@antifunebracka zancne neskoro odpovedam.. ale ja myslim, ze sa zemnilo všetko ked si tak zalistujem v historii tychto blogov pripadám si kao niekto uplne iný
Napíš svoj komentár