Kategória : TV
Žáner: Adventure, Comedy, Romance, Shoujo
Rok uvedenia : 2002
Epizód: 55
Réžia : Noriyuki Abe

PRÍBEH

13-ročná Ichigo Momomiya ide na prvé rande a ako inak neskoro . Najobľúbenejší chlapec zo školy, Masaya Aoyama, ju berie na prehliadku ohrozených druhov zvierat. Všetko prebieha v poriadku až do chvíle, kým nie je Ichigo za zvláštnych okolností vštiepená DNA ohrozeného druhu divokej mačky. Uprostred prehliadky nastane panika a Ichigo odrazu zbadá veľkého zmutovaného potkana ohrozujúceho okolie. Tajomný blondiak jej daruje medailón, vďaka ktorému sa premení na superhrdinku s mačacími ušami i chvostom. No a potkana, síce s menšími problémami, premôže.

Na druhý deň spozoruje na sebe Ichigo prvé prejavy svojej novej DNA. A to až neuveriteľnú chuť na rybacie mäso, prekvapivú ohybnosť, či schopnosť dopadnúť aj z veľkej výšky na nohy bez akéhokoľvek zranenia. Zmätená sa vracia na miesto včerajšieho incidentu, kde sa dozvedá, že je súčasťou projektu na ochranu ľudstva. Zistí, že nie je sama, avšak ďalšie členky tímu musí ešte len nájsť. Preto začne pracovať v kaviarni, ktorá je akýmsi hlavným stanom Tokyo mew mew. Po čase nájde všetky zvyšné mewsky, pričom každá má v sebe DNA iného zvieraťa. Aoyama však začína tušiť, že Ichigo nie je tak obyčajné dievča napriek tomu, že sa to snaží všemožne utajiť.

Zistí nakoniec Masaya, aká je druhá tvár Ichigo? Podarí sa votrelcom z vesmíru ovládnuť Zem? A kto je tajomný modrý rytier, ktorý Ichigo už viackrát zachránil? Ak vás zaujímajú odpovede na tieto otázky, mali by ste si toto anime pozrieť.

O ANIME

Tokyo mew mew je typický predstaviteľ mahou shoujo, kde máme hlavnú hrdinku so zvláštnymi schopnosťami a malú plyšovú guľku (tu je to konkrétne robot R-2000, ktorého Ichigo nosí ako prívesok na mobile alebo pere), ktorá jej pomáha vysporiadať sa s danými problémami. Preto by som Tokyo mew mew odporučila skôr mladším dievčenským divákom, možno sa však nájdu milovníci tohto žánru aj v chlapčenskej populácií.

Anime je graficky celkom pekne spracované, napriek tomu menšia podobnosť so Sailor Moon (najmä pri premieňaní dievčat v superhrdinky a ich útokoch ) asi nikomu neunikne. Hudba je veľmi príjemná na počúvanie a celkovo podtrhuje atmosféru. Napriek tomu, že má Tokyo mew mew 55 dielov, má iba jeden opening aj ending song. Keď už píšem o hudbe, mala by som spomenúť, že toto anime má prekvapivo veľa soundtrackov (ja viem minimálne o trinástich ) .Takže ak sa vám hudba v anime zapáči môžete sa jej dosýta napočúvať. Vlastné pesničky má dokonca aj Playstation hra spravená na motívy tohto anime.

Postavy sú celkom pekne vyprofilované a každá mewska má svoj vlastný príbeh aj typické povahové črty. Čo by som tomuto anime vytkla, sú epizódy, ktoré nijako neposúvajú dej vpred a niekedy vás môžu začať nudiť. Tých našťastie nie je veľa. Taktiež nebolo dvakrát inteligentné, keď hrdinka povedala meno Aoyama-kun 200-krát za jeden diel, ale také už mahou shoujo je. Napriek tomu má Tokyo mew mew aj akýsi náučný charakter, pretože upozorňuje na nebezpečenstvo znečisťovania Zeme a veľký počet ohrozených druhov zvierat. Čo mu u mňa, veľkej ochranárky, dalo malé plus. Zaujímavé boli detaily, ako napríklad, že každá mewska mala meno podľa nejakej potraviny. Páčili sa mi aj humorné scénky a najmä výrazy postáv, keď sa dostali do trápnych alebo problémových situácií.

POSTAVY

Ichigo Momomiya

Je hlavná hrdinka a vedúca mew mew tímu . Je zaľúbená do Masaya Aoyami, trošku hanblivá, ale aj verná, roztržitá a veľmi nedochvíľna osoba. Jej meno Ichigo v japončine znamená "jahoda ". Ak je v strese, (napríklad, keď sa niečoho zľakne ) objavia sa jej na hlave mačacie uši a aj čierny chvost.

Minto Aizawa

Do tímu sa pridala ako druhá. Minto je veľmi bohatá, ale aj namyslená. Miluje zvieratá, hlavne svojho psíka Mikiho, a taktiež balet. Žije v dome so svojou babičkou a starším bratom. Je dobrá priateľka Ichigo, aj keď ju často podpichuje. Rozumie reči vtákov, pretože sú to jej spriaznené zvieratá.

Lettuce Midorikawa

Je veľmi tiché, hanblivé a trochu bojazlivé dievča, ktoré spolužiačky využívajú, čo ju hnevá, nemá však odvahu sa im postaviť. Rada šije plyšové hračky a je dobrá priateľka Purin. Je veľmi múdra a usilovná, čo sa prejavuje pri práci v kaviarni. Vlasy má dlhé, ale nosí ich zapletené v jednom cope.

Purin Fon

Je to najmladšia členka tímu. Je veľmi veselá, hravá a hyperaktívna. Purin je rovnaká ako tamarín, ktorého DNA má v sebe. Býva v dome spolu so svojimi 4 bratmi a 1 sestrou. Niekedy ju hnevá, že musí robiť v kaviarni podradné práce.

Zakuro Fujiwara

Je to krásna, populárna a inteligentná modelka. Minto ju veľmi obdivuje. Zo začiatku sa nechce k tímu pridať, pretože rovnako ako vlk, jej spriaznené zviera, radšej pracuje osamote. Jej útoky sú najsilnejšie hneď po Ichigo. Vždy rozmýšľa veľmi rozumne a s chladnou hlavou.

Masaya Aoyama

Masaya je najpopulárnejší chlapec na škole. Je do neho zaľúbené takmer každé dievča, ale on si vyberie Ichigo. Zaujíma sa o životné prostredie a bojové umenia. Je veľmi milý a tolerantný. Vždy ho však naštve, keď Ichigo niekam zmizne (zvyčajne zachraňovať svet), pretože sa o ňu veľmi bojí.

Toto anime ma vedelo pobaviť, ale aj prinútilo zamyslieť sa. Síce nie som veľký fanúšik shoujo, ale napriek tomu by som na záver rada povedala, že Tokyo mew mew je jedno z najlepších mahou shoujo, aké som videla. Takže, ak ste milovníkom tohto žánru anime, určite by ste si ho mali pozrieť.

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  2. 4. 2010 23:58
Take macacie anime by som povedal hm!

..len nemam vsetkiy casti ale nevadi hm x smiley: mam len prve tri diely
 fotka
orochimaru  2. 4. 2010 23:59
» api.ning.com/files/ib7AWBiwE... *WF1BQgTe-TqL7Ohiiebi1BTzPUbN3vz-TO/Animage2002_TokyoMewMew.jpg



 fotka
kikusiceq  25. 7. 2010 21:32
mrte Anime to bolo jedno z mojich prvých čo som videla ...
Napíš svoj komentár