Dnes som mala po veľmi dlhej dobe rande. Viac menej naslepo, spoznali sme sa veď viete kde, aj Rytmus o tom spieva, na čo nie som veľmi hrdá, ale veď všetci sme len ľudia. Posledné skutočné rande som absolvovala niekedy v osemnástke, potom to s bývalým upadlo do stereotypu a naše stretnutia sa už nedali nazývať randením. Ako sa správať? Smiať sa či nie? O čom rozprávať a ako veľa? Prišlo mi veľmi smiešne, že som sa ocitla v situácii, ktorú som zažila naposledy ako tínedžerka. Nie že by zo mňa za tri roky vyrástol vážený a vyrovnaný človek vo všetkých smeroch dospelý, ale vážne som sa zmenila.

Som povrchná?
Dotyčného som spoznala ihneď, takže fotky mal jednoznačne aktuálne a pravdivé. Mierne mi odľahlo. Bol sympaťák, ale čosi mi na ňom nesedelo. Jedna vec, že bol rovnako vysoký ako ja, čo by až tak nevadilo, keby nebol takej útlej postavy. Chlapčenský zjav, popri ktorom moja viac než ženská postava vyzerala ozrutne a komicky. Aspoň ja som sa tak cítila. Ako ľudská veľryba. Bože. Nechcem vyznieť povrchne, ale vrámci svojho citu pre veci estetické a harmonické, sa môj prirodzený výber potencionálne partnera zúžil na archetypy muža- veľký, vysoký, vlasatý. Proste 3V. VVV, dobrý ako ten drink- vodka, víno, vinea... Okej, kašlem na to.
Okrem tohto ma prekvapilo, že prišiel s obrovskou igelitkou plnou handier jednej nemenovanej značky. Bol nakupovať s kámoškami. Blýskal sa noblesnosťou, starostlivo vyberaným kvalitným a drahým oblečením. Všetko bolo na svojom mieste a dokonale zladené. Predstavila som si frajera, ktorý trávi pred skriňou viac času ako ja a oči mi mimovoľne vyleteli stĺpikom. Dobre oblečený chlap je príjemný bonus, ale nie je to priorita, na ktorej záleží.
Stretli sme sa na tretí pokus o tretej popoludní pod mostom a zašli sme do prvej kaviarne na korze. Keďže som žila desať mesiacov mimo Bratislavy, tento podnik bol pre mňa novinkou, ale hneď na prvý pohľad som si ho vedela zaradiť, poznala som ich pobočku v inej časti mesta. Zaplatil za dve kávy a limonádu sedem eur, po kávu si si musel prísť sám. Na limču sme čakali cca 40 minút. Samozrejme, že na ňu zabudli, ale potencionálny gentleman stále dúfal, že očaril slečnu čašníčku, ktorá mu dala zadarmo sušienku cookies, lebo má ten lokál lajknutý na fb a limonádu vyrába veľmi pracne a poctivo. Bolo mi smiešno, rozprávali sme sa o nákupoch, o umení, o počasí, proste bludy. Ošívala som sa, bola som nervózna, pretože som neverila, že sa táto situácia naozaj deje.

„Rád počúvam.“
Nebol veľmi zhovorčivý. Rozprával potichu a úsečne. Zaujímavé na ňom bolo to, že sedel úplne pokojne, zatiaľ čo ja som sa stále mrvila, kopkala nohami pod stolom a prihlúplo sa smiala. Zdalo sa mi, že zažíva situáciu preňho ničím výnimočnú, stereotypnú, bežnú. Tváril sa sebavedomo, usmieval sa a nič nehovoril. Sem tam z neho niečo vyliezlo. Konečne prišla stratená či zabudnutá limča, od smädu sme ju vypili za pár minút a šli sme na prechádzku. Cieľová stanica- námestíčko pod hradom, s tou divnou ženskou sochou, pri románskom kostolíčku s výhľadom na Slavín aj do mesta, na Dunaj a Petržalku. Chvíľu sme sa rozprávali o hudbe, chvíľu o filmoch. Včera si konečne pozrel 50 odtieňov sivej. Skoro mi zabehlo. Už dlhšie bol komfrontovaný názormi, že s podobá na hlavnú postavu. Fuu, tak to netuším, pomyslela som si, ten film som fakt nevidela. Bol zvedavý, či sa podobá naňho vzhľadom alebo charakterovo. To mi mierne zamrzol úsmev na perách a automatický sa pýtam, že čo zistil. Aj aj, ako v čom. V tom mi došla trpezlivosť a vstávam.

Ideme k tebe?
Bol divným spôsobom slizký. Brr. Nemám rada mužov, ktorý majú stále potrebu strieľať po ženách erotické narážky, dvojzmysly, vtipy. Spomínal fľašu vína, či dakoho na byte mám a čo robím večer. Myslím, že aj v tomto som sa od puberty zmenila. Náhodný kompliment od náhodného okoloidúceho ma neroztápa a po hlbších úvahách zisťujem, aké je to plytké. Nie, ďakujem, neprosím. Radšej vodku. Sama. (Už si miešam drink.)
Podľa mňa vzťah potrebuje iskru. Spriaznené duše sa spoznajú, tých ostatných spoznávame postupne, no aj k tomu je potrebná chemická reakcia, aby sme sa dopracovali k výsledku. Medzi ľuďmi existuje nespočetné množstvo pút, to zistíš ľahko. Zistila som, že zbytočne budem hľadať mužského, ktorý sa narodil pre mňa. Ani bývalého som nehľadala a poznačil môj život do úplnej hĺbky, cez srdce, myseľ aj telo. Keď to nejde, tak to nejde, čo sa má stať, stane sa.
Život ide ďalej, túžim opäť po zmene. Túžim zažiť tie príjemné stavy zaľúbenosti, no naháňaním chlapov cez internet to asi nepôjde. Na jednej strane som rada, že som otvorená všelijakým nápadom, stále mám svoje hranice a tak si hovorím, že raz a dosť. Stačilo.

Ďakujem za pozornosť.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
outsider  21. 6. 2015 20:39
to musel byť riadne nízky koľko meriaš ?
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 20:40
@outsider 170 cm cca?
 fotka
outsider  21. 6. 2015 20:41
fúha a ja by som radšej išiel na pivo
 fotka
mia246  21. 6. 2015 20:43
mrzí ma to ...že to takto dopadlo ..ale fakt pôsobil ..čo ja viem ..divne... ..hlavne tá časť, že ty sa ošívaš a on srší sebavedomím a istotou ....to mi prišlo presne ako pasáž zo Shity fades of hate
každopádne kašlať na to, máš zážitok, a presne tak .. potrebuje to iskru
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 20:45
@mia246 ja sa len smejem akože neberiem to tak tragicky, viac- menej som s tým rátala... že to takto dopadne v pohode, teraz si chillujem s pivom a je mi fajn
 fotka
laurikaaa  21. 6. 2015 20:57
Ako to tak čítam, spomínam si na prvé randíčko s mojim mužom... :happy:
 fotka
veryhappyhippo  21. 6. 2015 20:59
To rande znie strasne divne z jeho strany, dle tvojho opisu to znie akoby dufal, ze nieco bude hned takoj, ze isiel skusit stastie, ale nie zrovna na vztah

Ale hej, chapem nechut voci online randeniu, to som istu dobu praktizoval a viem, ze to nema zmysel, radsej si cez internet najst ludi na kamaratstvo a tak a potom sa uvidi co a jak
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 21:04
@veryhappyhippo jasné aj mne to tak prišlo, že čakal niečo viac. ako mala som také podozrenie už keď sme si písali, ale tak nechcela som ho hneď škatuľkovať, možno to fakt myslel ako fór ale naživo mi to tak neprišlo.
 fotka
doyouhearme  21. 6. 2015 21:07
Ty máš super štýl písania, aj som sa zasmiala, ale fakt by som aj ja radšej šla na pivo, a keby mi prišiel na rande s nákupom oblečenia, asi by som sa vyhovorila, že moja mačka krváca (nemám mačku)
10 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 21:16
@doyouhearme ďakujem, po strašne dlhej dobe som napísala niečo iné ako seminárku, esej, interpretáciu alebo iné reflexívno- faktografické útvary, takže ma tvoja pochvala celkom potešila.
11 
 fotka
dreams155  21. 6. 2015 21:19
Pekný zážitok z dneška, ale podľa mňa ti to nevydrží. Neviem, či je dobre sa zoznamovať cez soc. siete. Stačí, ak nájdeš nečakanú lásku, ktorá príde vtedy, ak má.

Na soc. sietí sa o druhom dozvieš všetko, ale pri nečakanom stretnutí je o to lepšie spoznať osobu, o ktorej nemáš ani šajnu. Mal som vzťahy cez soc. sietí, ale pri stretkách sme sa nevedeli už o ničom porozprávať, pretože sme zo začiatku kecali online(Vedeli sme o sobe všetko). Ja som toho názoru, že spoznať nečakanú osobu je nakrajšie, napr. diskotéky, festivály, kaviarne.. proste tam kde sa pohybujú ľudia. To je pre mňa o to lepšie.
Ale, každému sa páči niečo iné.

Veľmi preciózne si to napísala.
12 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 21:32
@dreams155 keď som to tak precízne napísala, tak mi prosím, skopíruj vetu, v ktorej sa nachádza informácia, že niečo začalo, niečo, čo by malo tendenciu vydržať veď ti snáď z toho článku je jasné, že to bolo prvé a posledné stretko s týmto pseudoumelcom
tiež preferujem živé stretnutia, pretože tie nepredchádzajú očakávaním a sklamaním... asi by si mal začať čítať viac s porozumením, pretože si myslím, že blog bol napísaný jasným, priam explicitným jazykom.
13 
 fotka
foxylady  21. 6. 2015 21:32
Uaa ja by som sa asi nevedela stretnúť s niekým s internetu, lebo by som sa bála že ho nespoznám a budeme sa motať okolo seba a nebudeme si istý či je to vážne dotyčná osoba strašná predstava
14 
 fotka
sisi092  21. 6. 2015 21:43
welcome to my world, ....
15 
 fotka
dreams155  21. 6. 2015 21:47
@otvoreneokno

Ja som napísal, čo som mal na jazyku. Pre mňa je lepšie nečakané stretnutie, než vykecávanie s dotyčnou osobou a pri stretnutí si potom nemáte čo povedať.
Pekne si to napísala, to ti neberiem. Čítal som s porozumením.
16 
 fotka
method  21. 6. 2015 21:50
typek si chcel zasukaaat!
17 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 21:53
@foxylady na zabránenie tejto nepríjemnej situácie sa preto dá vopred napísať: budem mať oranžovo- modrú košelu. budem mať červené tričko, čierne okuliare, mám hnedé vlasy po pás.. A tak

@sisi092 omg, nechcem vitať v tvojom svete plnom komplexov, sorry

@dreams nemám ten dojem, ale oukej. chápem, čo si tým chcel povedať.
18 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 21:55
@method a nech, našťastie aj keby si bol dovolil dačo, tak by som ho zložila
19 
 fotka
nenavidim  21. 6. 2015 21:55
Píšeš pekne a dobre že to nevyšlo.Neviem...úliz.
ble.
20 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 21:57
@nenavidim jej, toľko prijemnej spätnej väzby som dlho neschytala, idem tuším napísať ďalšie blogy, všetko sa to vo mne tak nahromadilo... juuu.

a k téme, hej, máš pravdu, hľadám fakt niečo iné a viem aké je pre mňa to iskrenie dôležité a toto nebolo ani tlenie.
21 
 fotka
hadimistr  21. 6. 2015 21:57
Zaujimalo by ma velmi dotykal sa ta? Ked ste sedeli tak za ruku rameno? Letme dotyky..

Kes ste isli vedla seba tak za pas atd.
22 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 22:02
@hadimistr nedotýkal sa ma vôbec. vďakabohu
23 
 fotka
yoshtixiang  21. 6. 2015 22:05
@otvoreneokno pekny clanok, pri zaciatku som sa chytal za hlavu, ze to co za zenu shoppaholicku si zobrala na rande pokial necitis hned z tvojej strany, ze sa ti paci povaha a vsetko tak asi nic moc no ja zase mam filter, ze veľmi pod 180 cm nejdem
24 
 fotka
hadimistr  21. 6. 2015 22:05
@otvoreneokno pretoze idealne by sa mal muz zeny dotykat aspon letmo uz od prvych minut...ukazuje,prejavuje tak svoju sexualitu...ak je NULOVY fyzicky kontakt zena si muza podvedome dava do friendzone...


A kolko ma rokov?

To lken take obcasne narazky boli? Ze co robis vecer, koho mas na byte a tak ?
25 
 fotka
freckles  21. 6. 2015 22:06
Strasne mi to pripomenulo jedno moje ,,slavne,, rande . Chlapec za cely vecer nebol schopny rozvit jednoduchu vetu, nieco ako suvetie, to bol pre neho pojem neznamy, tak som sa to snaziila zachranovat, pytat sa ho, rozpravat a on mi po polhodine povie: ty si pila? Ako, asi dve hodiny som sa z toho spamatavala
26 
 fotka
skvrnka  21. 6. 2015 22:10
To ten?
27 
 fotka
nenavidim  21. 6. 2015 22:13
@hadimistr
pičovovina na entu.
ja som žena tak sa otočím na opätku.
keby som bol taký muž, tak dúfam že neexistujem.
nemáš to pomýlené- niečo, z porno priemyslom?
28 
 fotka
hadimistr  21. 6. 2015 22:15
@nenavidim co myslis tie dotyky?

Podla teba je kedy spravna chvila na porvy doty, objatie, bozk, sex?
29 
 fotka
hoperpohroma  21. 6. 2015 22:19
"ideme k tebe?" chalan zabil

@24 zena dava do friendzone chlapa ked je otravny neprijemny hnusny vtieravy slizky nechutny a nie, ked sa jej nedotyka
30 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 22:19
@hadimistr to je riadna hovadina to mas odkiaľ tieto štúdie?

@yoshtixiang tiez si myslím keď to nejde, tak to nejde. ako s mojim byvalym, s ktorym som bola vyse troch rokov som na zaciatku tiez zmiesane pocity, ale utriaslo sa to. nejaka iskra tam určite bola, len ju bolo trochu rozduuchat
31 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 22:24
@hoperpohroma viac som sa smiala nad tym porovnavanim sa s postavou z 50 shades.. toto som skôr vnímala ako nepríjemné narúčanie môjho súkromia, intimity, dačoho.. proste mam nejaku hranicu a za tu púšťam až po dlhšom čase.

to, čo si napísala na margo @24 ja zaraďujem k "nikdy sa už s tebou nechcem stretnúť" najhoršie, keď je to kamoš kamoša, segry, kamošky, dakoho

@skvrnka nieeeeee ešte iný
32 
 fotka
nenavidim  21. 6. 2015 22:24
@hadimistr
Idealne by sa mal muz zeny dotykat aspon letmo uz od prvych minut...ukazuje,prejavuje tak svoju sexualitu?

Akože..ČO?..ČO? Čo sme na discovery channel??

Dobre že nie feromóny treba striekať na ženu sprejom.
neviem,ja asi zajtra ráno vstanem a zakikiríkam.

slušnosť ,kurva, slušnosť!
ja mám pocit že ty si úplne naopak alebo čo.

som unavený idem spať.
33 
 fotka
delica  21. 6. 2015 22:24
to buď rada, že sa ťa ten človek nepýtal po hodine kávy ako často a ako masturbuješ... brrr, raz som sa nudila a šla na stretko s dosť divných človekom
34 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 22:26
@nenavidim tak tak, neverbálnym správaním bol vrámci normy, ale tie narážky a vtípky no nič ohurujúce..
35 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 22:27
@delica si vyhrala
36 
 fotka
delica  21. 6. 2015 22:30
ja viem. Túžila som skočiť do Vltavy ako sa to dialo (dosť ma k nej tlačil). Najlepšie bolo, že som bola celý čas hnusná a neopovedala som iné ako neviem, takže to skončilo rýchlo a už a nik nikomu neozval...a až po pol roku, keď na chlapca prišla jar, mi napísal, že to vlastne bolo fajn a či nejdem von znova po POL ROKU
37 
 fotka
fixa  21. 6. 2015 22:35
No vidím, že to rande už prebehlo a ako čítam, tak to nebolo veľmi slávne.
38 
 fotka
hadimistr  21. 6. 2015 22:47
@nenavidim v tom sa mi dvaja presne lisime, teraz si trafil klinec po hlavicke..

Vidim na tebe ze si vlastne slusny,mily chlapec (naozaj v dobrom myslene)


Ja som presny opak a nechcem na tom vela menit
39 
 fotka
lenkaska1  21. 6. 2015 22:50
Ten podnik bol venturska klubovna?
40 
 fotka
otvoreneokno  21. 6. 2015 23:00
@lenkaska1 nie, nieco este snobskejsie
41 
 fotka
lenkaska1  21. 6. 2015 23:03
@otvoreneokno tak to uz je prilis snobske na mna asi nic ine ma nenapada, uz ani nechodim do podnikov v meste
42 
 fotka
dumbledore  21. 6. 2015 23:05
Hm, tak hej, toto nie.
43 
 fotka
skvrnka  22. 6. 2015 13:14
Inac zabudla som si satku u teba opatruj mi ju, najoblubenejsia ja a niekedy sa po nu stavim.
44 
 fotka
otvoreneokno  22. 6. 2015 13:23
@skvrnka taku sivu? ja som myslela, ze to je segrina, tak bola so mnou v subclube v piatok ale opatrujem
45 
 fotka
skvrnka  22. 6. 2015 13:30
@otvoreneokno a ja som ju uz oplakala ze som ju niekde stratila a je mrtva a ona si celkom zije
46 
 fotka
otvoreneokno  22. 6. 2015 13:45
@skvrnka aj sa mi zdalo, že nejako zvláštne vonia, ale povedala som si, že jednoducho Alžbeta a ďalej som to neriešila sorry, to kebyže viem.
47 
 fotka
skvrnka  22. 6. 2015 14:07
@otvoreneokno zvlastne vonia?!
48 
 fotka
granko007  22. 6. 2015 16:51
"Čo sa má stať, stane sa" hovoria len slabí ľudia.
49 
 fotka
otvoreneokno  22. 6. 2015 18:05
@granko007 to si myslíš ty, ja som do istej miery fatalistka, čo však neznamená, že sa nechávam voľne unášať priestorom a časom, život si snažím formovať vlastným úsilím a snahou, avšak netlačím na pílu a čo sa týka lásky, tento výrok naozaj platí
50 
 fotka
faktdivnykvietok  22. 6. 2015 19:27
hmm... zazila som nieco podobne davnejsie... ale velmi prijemne sa mi citaju tvoje blogy... tak lahko uplne a presne viem ako sa citis
51 
 fotka
mmajuskaa3  22. 6. 2015 21:45
Toto sa mi stalo uz dva krat za posledny mesiac a akoze nechapem tych chlapov, vidis ho prvy, druhy krat v zivote a uz chce mat sex s tebou, dotyka sa ta, bozkava, akoby vobec nepotrebovali aspon minimalne poznat zenu aj zeny su take niektore, ale ja vobec nechapem tuto dobu
@27 asi tak
52 
 fotka
antifunebracka  22. 6. 2015 22:28
hah nie nadarmo som mal kedysi take obdobie, ze som vsetky nove znamosti bral do galerie, aby som videl, ci maju nieco v hlave a zaroven sa s nimi o tom mohol bavit, takze ani trapne ticho nebolo
53 
 fotka
granko007  22. 6. 2015 22:43
@otvoreneokno ja sa na to pozerám tak, že tí, čo veria tomu, že sa stane to, čo sa má stať veria v osud. Načo sa snažiť, keď osud o tom rozhodne? Keď je všetko vopred predurčené? Ľudia si svoju slabosť ospravedlňujú osudom a podobne. To však nie je narážka na teba, blog je fakt pekný, len je to môj názor na vec.
54 
 fotka
veryhappyhippo  22. 6. 2015 22:58
@granko007 ale nechces mi snad povedat, ze laska sa da najst racionalnym hladanim kvalit, ktore si myslis, ze dana osoba by mala mat. Teda myslim tak, ze cisto chladne racionalne si najdes partnera. Laska je zcasti aj o tej nahode a tom ,,co ma byt sa stane".

inac @antifunebracka velmi zaujimava taktika, kiezby existovala podobna aplikovatelna na mna
55 
 fotka
topanocka  23. 6. 2015 14:23
dobre robíš, síce tam nechodím,ale podľa mňa vyrovnaný chlap tam ani nebude, tí sa zoznamujú inak
56 
 fotka
goodk  2. 8. 2015 12:02
Zlatokopka
57 
 fotka
waagbistritz69  2. 8. 2015 12:21
spomenul som si na tento vtip pri tom

JEJÍ deníček:
V sobotu večer se choval podivně. Chtěli jsme si jít někam sednout. Byl naštvaný. Možná kvůli tomu, že jsem byla s kamarádkou celý den po nákupech a přišla jsem pozdě. Skoro jsme nepromluvili, tak jsem zkusila navrhnout jít někam jinam. Neprotestoval, ale přesto pořád mlčel a byl duchem nepřítomný. Když jsem se zeptala, co se děje, řekl jen: "Nic". Ptala jsem se ho, jestli je naštvaný kvůli mně. Ale odpověděl, že to nemá se mnou nic společného a že si nemám dělat starosti. Když už jsme jeli domů, řekla jsem mu, že ho miluji, ale nevěnoval tomu pozornost. Jednoduše nechápu, proč mi neřekl: "Také tě miluji". Když jsme došli domů, cítila jsem, že jsem ho ztratila a že už se mnou nechce nic mít. Jen nepřítomně seděl a koukal do prázdna. Pak jsem si šla lehnout. Přišel o 10 minut později a k mému překvapení zareagoval na mé něžnosti. Pak jsme se milovali. Avšak stále jsem měla pocit, že je svými myšlenkami daleko ode mne. To bylo na mne příliš, tak jsem se rozhodla, že si otevřeně promluvíme, ale on již spal. Než jsem usnula, tak jsem plakala. Nevím, jak to půjde dál. Jsem si skoro jista, že má jinou. Pak můj život nemá skoro žádný smysl.

JEHO deníček:
Sparta sice prohrála, ale večer jsme si prima zašukali.
58 
 fotka
otvoreneokno  4. 8. 2015 12:06
@goodk podla mna ti usla pointa

@waagbistrits69 no, aspon vznikaju dobre blogy. tlieskaj ženám. rovnako ako aj mužom, spisovateľom, ktorí píšu svoje dojmy a pocity, ktorí opisujú svoje postrehy
59 
 fotka
goodk  4. 8. 2015 22:50
Klameš sama sebe
60 
 fotka
otvoreneokno  5. 8. 2015 10:08
@goodk jasne. ty si kral.
Napíš svoj komentár