Kedysi som bola ako dospelák. Všetko som strašne riešila, mala velké ciele. Chcela zmeniť svet. Na všetko a všetkých sa hnevala. Bola som nervózna, v strese, v zhone. Nemohla som spávať. 

Teraz som ako dieťa. Bláznivá, usmievajúca sa. Šťastná. A je to celkom jednoduché. Len programácia mysle. Alebo prestanie sa špárať v hovnách. 

Normálne sa vysvetľuje toto cvičenie zachytením myšlienky, ktorú v sebe nechceme a jej jednoduchým odhodením preč. Ale ľudia to nevedeli pochopiť... Tak si skúste predstaviť, že sa ráno zobudíte, a nájdete na stole na tanieri hovno. 

Áno, HOVNO. Máte dve možnosti. Môžte zobrať tanier, spláchnuť hovno, umyť ho a ísť sa naraňajkovať. Alebo môžte začať riešiť to hovno. Kto ho tam dal? A prečo? Začnete sa v tom hovne špárať, niekde musí byť predsa nejaký dôkaz! Podte sa na to všetci pozrieť! No je to normálne? A riešite to hovno. 

Všimli ste si, ako to zabíja čas aj vašu energiu? A úplne nezmyselne a zbytočne. Máte teda na výber, môžte rozoberať tie negatívne myšlienky alebo ich môžte uchopiť a spláchnuť. 

To je daľšie univerzálne tajomstvo tých šťasnejších

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
lostinthedark  8. 4. 2018 01:05
To je tak krásne napísané, ďakujem! Boh ti žehnaj
 fotka
verdamt  8. 4. 2018 01:21
Nie sme mysliteľmi a autormi našich myšlienok a pocitov... prichádzajú a odchádzajú samé od seba... akákoľvek kontrola je iluzórna...
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 08:38
@verdamt to, ze nie sme svojou myslou je pravda, ale vieme sa s nou "nestotoznovat" . Stotoznovanie sa s nasou myslou prinasa velke problemy a trapenia. Ale stale mas moznost myslienku splachnut, alebo sa v nej rypat
 fotka
verdamt  8. 4. 2018 11:43
Kto má tú možnosť?
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 12:15
@verdamt E-V-E-R-Y-O-N-E
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 12:27
@verdamt Veľa ľudí sa stotožňuje so svojimi myšlienkami tým, že ich neustále riešia (rýpu sa v hovne) a tým ich príjmajú za svoje. Ale môžeš spraviť krok vzad a pozerať sa na svoju myseľ podobne ako na človeka sediaceho vedla teba. Pozorovať ju. Nestotožňovať sa s ňou. Potom už nemusíš riešiť hovno, ale jednoducho ho spláchnuť. Spláchnuť tie toxické myšlienky.
 fotka
verdamt  8. 4. 2018 12:28
Ale veď normálne sa pýtam. Existuje nejaká oddelená entita, nejaké solídne ja, ktoré by malo túto možnosť? Lebo ja som mimo mysli žiadne ja nenašiel... myslím tým skutočné...
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 12:32
@verdamt sám si povedal že nie si mysliteľom svojich myšlienok. To znamená, že nie si svoja myseľ. Kto potom si? Ak nevieš, tak hľadaj. Ale nie v stotožnení sa s mysľou.
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 12:33
Lebo to stotožnenie sa s ňou je ilúzia, rovnako ako ego je ilúzia. Ani jedno nie som ja, to viem.
10 
 fotka
verdamt  8. 4. 2018 12:36
Existuje nejaká oddelená entita, ktorá by sa mohla stotožniť alebo nestotožniť s "prúdom myšlienok"?
11 
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 12:44
@verdamt tým, že viem, že viem pozorovať svoju myseľ, viem, že nie som ňou. Viem, že som vibráciou, energiou, v tomto bode štruktúry času a priestoru. Viem, že je všetko spolu prepojené a zároveň sa zdáme byť oddelení. Ale nikto na svete ti nikdy nedokáže odpovedať 100% na podobné otázky, pretože človek ako taky k tomu jednoducho nemá prístup. A preto, že sa to snažíme pochopiť mysľou.
12 
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 12:46
@verdamt takže neviem, či existuje entita, lebo entitou by som to ja osobne nenazvala. Ale viem, že sa dá nestotožniť sa s mysľou.
13 
 fotka
verdamt  8. 4. 2018 12:46
Good for you! Ja len viem, že jediné, čo sa dá vedieť, je ja som. Všetko ostatné je domnienka, povera... viac asi nemám čo dodať... maj sa pekne. Hail to new age bullshit.
14 
 fotka
majmarad  8. 4. 2018 12:51
Ani jeden komentár som nedal, IQ ma nepustí, ale mám zato, že človek sám je tvorený svojimi myšlienkami a myšlienky sú tvorené podstatou bytia tej bytosti. Ovládnuť svoju myseľ je najzákladnejším tajomstvom v živote človeka, no podľa mňa to možné nie je. Podvedomie je oveľa silnejšie - ak by takéto niečo ľudia dokázali, tak by už nikdy necítili smútok, mohli by si privolať pocit šťastia...nejestvovalo by ani to hovno samotné. Bol by len prázdny tanier, alebo ani ten.

jeden môj vynikajúci životný učiteľ toto síce vedel, ale nie som si úplne istý, či by som to chcel vedieť ja. Bola to zhodou okolností žena, zomrela jej najlepšia priateľka a veľmi ju to zlomilo. myšlienky na to prázdno jej nedali spávať, no keď bola na pohrebe, tak si jednoducho vyhrabala zo seba tie pozitívne emócie a keď už všetci plakali pri truhle, tak si ona predstavila, ako tam všetci spolu sexujú Div sa nerozosmiala, ale dokázala to zakryť.

Ono to hovno má s týmto väzbu v tom, že aj keď to hovno človek vyhodí, umyje tanier, tak by mu už väčšinou nechutilo ani jesť. Ak ho bude rozoberať a bude riešiť prečo tam je, tak sa síce nenaje, zaberie to čas, ale nabudúce si to hovno na tom tanieri nenájde ak na to príde.
15 
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 12:54
@verdamt ibaže v tomto bode môže nastať stagnácia, a to je mrhanie životom, a to je nelogické. Neviem, ja sa dívam na život trochu inak, snažím sa hľadať svoju vlastnú pravdu, to je pre mňa to najdôležitejšie v živote.
16 
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 13:01
@majmarad ide o to ze ak clovek je, a je, inak by zomrel od hladu, tak stale bude produkovat aj to hovno. Ked mozno vyriesi a rozpytva jedno, co ho uplne rozhadze, tak stale a stale budu prichadzat dalsie a dalsie a nikdy sa ten clovek nikde dalej nedostane.

Ono sa to da, mozno neviem ci na 100% pre bezneho cloveka, ale zivot to otoci o 180°.

A vobec nejde o to, zakrit pocity tym, ze si na pohrebe predstavujes ako sexuju. Lebo to si z jednej myslienky upustil a druhou ju hned nahradil. Cele cvicenie je o tom, mat cistu mysel, nemysliet na nic zbytocne, proste tam len byt v tom okamyhu.
17 
 fotka
majmarad  8. 4. 2018 13:03
@padlyanjel toto ale bežní ľudia nedokážu. Ak to vieš, tak klobúk dole Mnísi v kláštoroch niekde v Tibete možno, ale to je už vysoká škola.
18 
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 13:07
@majmarad nepotrebujes byt mnichom, ani superhrdinom, ani vynimocnym clovekom. Moj nazor je, ze to dokaze kazdy kto to bude chciet a bude na sebe makat. Poznam ludi
19 
 fotka
majmarad  8. 4. 2018 13:12
@padlyanjel hej, ak nemajú ľudia čo robiť, tak majú čas na takéto veci Tak ti držím palce, nech sa ti to podarí a tú vysokú školu zvládneš. Ja nemám na nič podobné trpezlivosť.
20 
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 13:24
@majmarad myslim, ze cas nehra rolu. Ja mam napriklad dve prace, domace zvieratko, priatela, ine konicky a cas si najdem... ide o to, co clovek chce
21 
 fotka
majmarad  8. 4. 2018 13:32
@padlyanjel hej, ide o to čo človek považuje za priority. Čas je relatívny pojem a máš pravdu. Možno raz zmením svoje momentálne priority a budem mať nový náhľad na život. No zatiaľ využívam čas tak, ako môžem. Nie je možné, aby som ťa v mojom momentálnom životnom rozpoložení pochopil a presne tak ty nemôžeš pochopiť mňa. to by si sa musela aspoň na rok prevteliť do môjho tela, pochopiť moje myšlienky a vedieť o mojom živote všetko...ale to by bola dlhá debata
22 
 fotka
padlyanjel  8. 4. 2018 13:50
@majmarad ano, ved ja ta do nicoho nenutim, kazdy ma svoju cestu a to.je dobre
Napíš svoj komentár