Je až komické ako každý deň počúvame klamstvá, ktoré sa na nás sypú z každej nevymáchanej huby. Klamú nám priamo do očí a mi to nevidíme. Nevidíme pravdu, ktorá je ukrytá za týmito klamstvami. 

Klamstvo nám je podávané každý deň prostredníctvom médií a ľudí v našom okolí ako posledná večera. Je jedno či klamstvu uveríme alebo nie ... ono tu vždy bolo, je a bude sa snažiť presvedčiť nás, že ono je pravda. Schopnosť klamstva zatieniť pravdu a zamiesť ju pod koberec je unikátna a obdivuhodná. Už len malé klamstvo dokáže zmeniť celý kolobeh vecí a to nehovorím o klamstvách, ktoré sú určené na ukrytie pravdy pred celými masami ľudí. 




„Ľudia potrebujú pravdu; absolútne nutne potrebujú vedieť prečo žijú, zomierajú, trpia.“




Je ale klamstvo také zlé a nebezpečné? Alebo je to pravda, ktorú nechceme vidieť, pretože je príliš pravdivá a radšej sa zahalíme do závoja sebaklamu. Každý z nás už v živote klamal a vie aké to má následky. Niekedy sa následky neprejavia  ihneď ale až postupom času sa pravda nakoniec dostane na povrch. Inokedy sa zasa pravda nikdy neodhalí a ostane zahalená lžou. 

My ľudia sme ale tvori, ktoré nemajú radi tento svet hoci ho sami spravujú. Neradi vidíme trpieť iných, neradi trpíme my a preto sa pred problémami skrývame do prevleku lží a poloprávd. Lenže tým sa len dostávame hlbšie a hlbšie do sveta klamstiev kde je pravda len to čo si sami vytvoríme a kde nám podstata veci ostáva ukrytá. 

Naučme sa preto vidieť pravdu a neutekať pre ňou nech je akákoľvek nepríjemná, pretože ak sa jej postavíme a uvedomíme si čomu čelíme ... nájdeme mier v duši.




„Poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
petuska11111  28. 4. 2017 21:59
S obsahom súhlasím, s nadpisom nie. Pravda ti mier nezaručuje.
 fotka
kuko1965  29. 4. 2017 03:05
@petuska11111 Ale mier v duši je znakom pravdy. Pravda je cesta k mieru. Pokiaľ by Pravda bola pre každého posvätná, zaručovala by mier. V takom význame je aj nadpis správny, že Pravda mier zaručuje.
Problém je inde: čo je pravda? Aká je? Je jedna? Alebo každý má svoju pravdu? Je pravda relatívna = dá sa prispôsobiť? Dá sa o nej hlasovať? Je demokratická? Alebo je absolútna? Môže byť právd o jednej veci viac alebo len jedna?
Z logiky položených otázok a dôsledkov vyplýva, že Pravda je len jedna, absolútna a tou je láska k sebe, dobrým ľuďom ale aj nepriateľom. Táto pravda zaručuje mier. Iné meno pre tú pravdu je Boh.
 fotka
petuska11111  29. 4. 2017 06:44
@kuko1965 No ty si inde kámo.

Pravda vyplýva z faktov a pravdivých tvrdení. Potrebuješ na ňu dôkazy o tom, že taká naozaj je, že sa stala. No nie každému tá pravda vyhovie. Takže pravda mier naozaj nezaručuje. Rovnako ako ti pravdu nezaručuje zamilovaný alebo veriaci človek. Takže si to po sebe prečítaj ešte raz a skús sa zamyslieť. Pravdepodobne si definoval niečo iné, ale pravda to určite nebola.
 fotka
thrwtchr  29. 4. 2017 14:23
mohol by si byť ešte viac generický?
 fotka
kuko1965  29. 4. 2017 16:45
@petuska11111
Prepáč. Neviem sa dobre vyjadrovať.
» sk.wikipedia.org/wiki/Pravda_(fi...
Napíš svoj komentár