Cestou do práce míňam domy v ktorých sa ľudia ukladajú spať prípadne si pozrieť svoju obľúbenú televíznu show. Ja som ale opačný prípad. Kráčam vyľudnenými ulicami mesta obklopený tmou a chladom.

Slúchadlá v ušiach a temné melódie, ktoré sú obsiahnuté v mojom playliste túto atmosféru len umocňujú. Už nevnímam okolie, ale len bezmyšlienkovito kráčam a premýšľam nad životom. Nad mojim životom. Akou cestou sa chcem a budem uberať v najbližších mesiacoch a rokoch? Je nejaká šanca, že budem žiť úspešný a spokojný život? Skončia sa niekedy tieto nočné šichty v práci, ktorú vykonávam len preto aby som mal peniaze, ale nenachádzam v nej žiadne potešenie? Otázok je nekonečno, ale odpovede nie sú žiadne.

Míňa ma auto a jeho diaľkové svetlá ma osvietia. Akoby mi osvietili aj myseľ, pretože som si uvedomil, že všetko mám vo vlastných rukách a prítomnosť je len dočasná. Človek je pánom svojho osudu a nie bohovia. Som to ja kto rozhoduje každý deň, každú hodinu a každý okamžik o tom čo spravím. Som to ja kto nesie zodpovednosť za následky svojich činov. Preto som si istý, že jedného dňa už nebudem musieť chodiť v noci do práce a budem znova fungovať ako ostatní. Viem, že to nebude hneď a cesta za mojimi snami a plánmi je ešte zložitá a plná prekážok, ale ak budem dbať na môj plán a držať sa svojej vízie je dosť možné, že sa dostanem tam kam mám namierené.

Momentálne to je práca, kde budem celú noc a počas prestávky budem znova ponorený do svojich myšlienok. Stojím pred bránami a hudba dohrala .... je tu príjemné ticho.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
savvym  15. 11. 2017 00:28
Len neber tú robotu tak vážne, nájdeš si podobnú hocikedy. Je to len začiatok a hlavne si treba premyslieť čo budeš po tejto robote robiť, lebo príde čas, keď to prestane a ty zistíš, že si môžeš dovoliť robiť niečo lepšie, že máš na to. Treba mať len čistú hlavu a nezaťažovať sa, keď sa tie problémy dajú naozaj vyriešiť. A hlavne šetri, kým môžeš. Neskôr sa ti peniaze zídu.
Napíš svoj komentár