Čítali ste niekedy skvelú knihu alebo hrali hru, ktorá vás emocionálne zranila a donútila vás popremýšľať nad sebou? Ak áno tak ste sa pravdepodobne stali obeťou tzv. hry na city.

Túto „hru na city“ hojne využívajú spoločnosti ale aj ľudia na zviditeľnenie sa a presadenie. Kto by predsa odolal malému šteniatku, ktoré trpí hladom a mrzne na vonku dokiaľ mu „neznámy“ okoloidúci nekúpi jednu zo známych konzerv. Ľudia potom ako zmyslov zbavení nakupujú tieto konzervy len aby uhasili svoj smäd po dobrých skutkoch a uspokojení svojej emocionálnej stránky. Je to perfektný marketingový ťah, ktorý ako by nemal žiadnu chybu a vždy bol zárukou úspechu. To je z veľkej časti bohužiaľ pravda a dnešná doba plná masmédií a komerčných staníc nás týmito nezmyslami kŕmia každý jeden deň. Či už je to televízna relácia z „Williamom“ alebo obrázok dieťaťa, ktorý koluje internetom za účelom získania čo najvyššieho počtu lajkov.

Vždy nad týmito manipulačnými technikami krútim hlavou a nad ľuďmi, ktorí im podľahli taktiež ,hoci pár rokov dozadu som bol uväznený v nevedomosti a naivite presne ako aj oni. Lenže potom sa vo mne niečo zmenilo a ja som prišiel na to, že hra na city je tá najväčšia špinavosť zo všetkých, pretože podstata veci sa tu ukrýva hlboko pod povrchom. Je ale možnosť ako nájsť cestu z tejto nevedomosti a konečne uvidieť pravdu?

„Skutočná múdrosť je poznanie vlastnej nevedomosti“ Sokrates

Táto možnosť tu je a je ňou uvedomenie si o čo týmto praktikám ide a čo v skutočnosti ukrývajú. Netreba sa nechať zlákať na trblietavý lesk a láskavé slová týchto nenápadných reklám. Pre ľudí, ktorí ich vytvorili nie sme ľudia ale len zdroje peňazí. Sme pre nich ako dobytok, ktorý je uzavretý v ohrade a len málo členov stáda sa dostalo až za túto ohradu aby mohlo spásať pastviny plné pravdy a vedenia a nie toho čo nám servírujú.

Keď nabudúce uvidíte hru na city spomeňte si na tento blog a snažte sa uvedomiť o čo im ide .... ak sa vám to podarí znamená to, že ste preskočili ohradu a dostali sa tam kde pravá podstata veci len začína. Tam kde je pravda. 

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
midnight  28. 4. 2017 03:01
"Čítali ste niekedy skvelú knihu alebo hrali hru, ktorá vás emocionálne zranila a donútila vás popremýšľať nad sebou? Ak áno tak ste sa pravdepodobne stali obeťou tzv. hry na city."

alebo to bol proste len kvalitný kus umenia.
 fotka
lorgine  28. 4. 2017 12:35
Pokiaľ ide o hru na city iba za účelom získavania peňazí pre výrobcu/poskytovateľa služieb, je to nahovno.
Ale pokiaľ by nejaké percento z peňazí minutých na dané výrobky/služby išlo naozaj na pomoc, ktorú tieto firmy propagujú, tak prečo nie? Hra na city či nie, pomáha to za 1. firmám , 2. nám uspokojovať našu emocionálnu stránku 3. obetiam (ľudským či zvieracím), je to win-win.
 fotka
kuko1965  29. 4. 2017 03:22
Naozaj neviem či je tu správne použiť pojem "emocionálne zranenie".
Čo máš proti relácii s Vilom? Podľa mňa sa snaží pomôcť aspoň niekomu. Rád by som počul @Padre557 , Tvoj názor. Lebo mám z toho zlý pocit akoby si závidel že si niekto tým aj privyrobí. No platí: "hodný je robotník svojej mzdy". Alebo?
Napíš svoj komentár