V Predošlom článku sme si vysvetlili čo to Trosečník je a aké sú jeho dva najbežnejšie typy. Dnes sa pozrieme na ďalšie dva a podrobne si ich rozoberieme.

Kaskadér. Už názov nám napovedá, že tento druh sa nebojí riskovania, miluje adrenalínové športy ako krasochôdza alebo plávanie v potoku. Je to tretí najbežnejší poddruh Trosečníka. Vyskytuje sa však len v dedinách kde je Jednota dobre zásobená a tým pádom môže byť vo svojom stáde. Z rána nevyniká a chová sa podobne ako Inteligentný alkoholik, ale postupom času a to hlavne v obedňajších hodinách sa doráža počas pracovnej doby niekde na fuške.

Uvediem nasledovný príklad:

Ľubo je klasický kaskadér. Z rána vysedáva pred Jednotou a delí sa o svoje zážitky z predošlého dna so svojimi spolubojovníkmi tzv. Bratmi v zbrani. Po rannej dávke, ktorá sa kvôli nedostatku financií skladá len z Gazdu ide na fušku. Väčšinou patrí k najlepším fachmanom, ale ako čas plynie, hladina vo fľaške klesá a promile narastá.

To spôsobuje postupné otupenie a následnú neschopnosť vykonávať prácu.

Po práci sa vyskytuje v krčme, kde sa doráža a zabáva s ostatnými Trosečníkmi (za predpokladu, že sú ešte pri zmysloch). Vo večerných hodinách sa vracia domov pričom používa svoj starý bicykel. Štúdia hovorí, že bicykel by nemal mať brzdy a prehadzovačka by zásadne mala mať len dva prevody. V takom prípade sa Ľubo môže stretnúť v čelnom náraze s autami. Zaparkovanými. Pokiaľ sa tak nestane, tak sa väčšinou netrafí na most a skončí v rieke. (Tento príbeh je inšpirovaný skutočnou udalosťou)

Kaskadér takto trávi väčšinu roka.

Nemŕtvy: Tento poetický názov je prebratý z Fantasy, kvôli čisto náhodnej podobe. V časoch minulých sa používalo označenie Tácka, kvôli tackaniu sa. Tento typ Trosečníka je vzácny, pretože len málo jedincov dokáže ustáť enormné množstvo alkoholu, ktoré dokáže Nemŕtvy spotrebovať.

Predstavíme si Trosečníka Milana. Po týždňovke niekde v Čechách sa vrátil domov aj s pekným obnosom peňazí, takže sa jedná o dobre zabezpečeného (niekto by povedal Slušného) Trosečníka. Lenže už v Piatok večer sa dorazí za polovicu svojej výplaty. Väčšinu času trávi v krčme, kde má dokonca vyhradené miesto, pretože sa jedná o pravidelného zákazníka. Po dôkladnej analýze som zistil, že Milan je výnimočný Trosečník. Už len z dôvodu, že ráno nevysedáva pred Jednotou (možno vysedáva pred Penny) a má stabilnú prácu.

Knižná Publikácia Trosečník: Neočakávaný Gazda hovorí, že v Piatok večer sa pri Milanovi držia všetky poddruhy Trosečníkov, pretože je to on kto platí kolečko. Následné tackanie sa domov štýlom krok dopredu- dva kroky vzad má za následok, že väčšinou prespí niekde pri ceste a domov sa dostáva ráno aby pokračoval vo svojom poslaní.

V budúcom článku si rozoberieme posledné dva druhy Trosečníkov. Sú nimi Tichý zabijak a Majster. 

 Skutočný príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár