Otázka, ktorú si každý študent kladie...

To sú každodenné radosti alebo stres, ktorý zažíva istotne každý študent. Niektorí majú na výber, iný na výber nemajú a musia prijať to čo im ostáva. No a tak sa poďme na to pozrieť zblízka na + a -, ktoré nám jednotlivé možnosti prinášajú.
-----------------
Intrák:

Pre niektorých vykúpenie, od nenávidených rodičov a súrodencov, pre iných proste len možnosť ktorú si vybrali aby mali kde zložiť hlavu, pre iných miesto na dobrý Business. Často sa stáva, že na intrákoch si spravia disko klub, kde potom majú pravidelné zisky z chľastu. Značne % sa tu doslova a do písmena "odtrhne z reťaze" a rozbehne naplno svoju závislosť na alkohole čo neni až také zlé. Ale keď už do toho prídu tvrdšie drogy, čo neni vylúčené, to už taká sranda nie je.

Plusy: O nudu a nových priateľov neni núdza. Na intráku sa pohybujú rôzne kategórie študentov, či už vyššie alebo nižšie ročníky, často tu bývajú zábavy raz alebo viac krát do týždňa. V prípade, že je intrák blízko školy, ste za 5 minút na prednáške, často relatívne výhodná cena.

Mínusy: Častá stráta súkromia, slabá kultúra ubytovania (áno neraz sa môžete stretnúť aj s hlodavcami a hmyzom), pre ľudí čo sa chcú účiť, neostáva iná možnosť ako ísť do študovne, rušenie nočného pokoja - niečo ako nočný kľud tam neexistuje, čiže z toho vyplýva, že pokiaľ si nedáte kvalitné štuple do uší tak nezaspíte, ryziko toho, že sa ráno zobudíte bez svojeho notebooku alebo peňaženky, prípadne bez svojeho spodného prádla.
------------------
Privát:
Nikdy neviete čo má majiteľ za ľúbom, často dáva vysoké nájomné, prípadne sa môže stať, že vás bude cez dieročku v stene sledovať...

Plusy: Nový priatelia, vlastná kuchyňa kde naozaj môžete čakať, že aj varič bude fungovať, čistejšie zariadenia osobnej hygieny, riziko že budete rušený počas spania je priamoúmerne tomu, ako sa dohodnete zo spolubývajúcimi, tiež riziko, že vám niečo zmizne je minimálne.

Mínusy: Vyššia cena, vzdialenosť k škole.
--------
Dochádzanie:
Bývanie u rodiny, často, sa stáva, že túto možnosť mnohí ani neberú v úvahu. Nakoľko sa na nič iné netešia, len na to ako nebudú musieť počúvať rodkáčov. Prípadne, si konečne budú môcť "užiť" na intráku.

Plusy: Každý deň doma.

Mínusy: Otrasné dennodenne cestovanie, pomerne vysoké náklady, často problém so stravovaním, nemáte sa kedy najesť, lebo len študujete alebo cestujete, čiže celý deň na 7-days.

Takže kde prespávate vy...?

 Blog
Komentuj
 fotka
vive  26. 9. 2010 14:44
privát!
 fotka
vive  26. 9. 2010 14:50
Intrák - komunistický režim, dochádzanie do školy busom alebo vlakom - podľa toho, z ktorého, kedže máme 2 intráky.

Vychádzky do podvečera ako keby sme mali 10 rokov, baby a chalani majú často zakázané ku sebe chodiť, zdrby, potreba povolenia ak človek chce ísť na noc preč.

Výhoda ľudí



Privát - blízkosť školy, oveľa väčšia voľnosť ako na intráku, ožieračka skoro každý deň, veľa miesta a tak.

nevýhoda ceny, noto je detail



DOchádzanie - pre tých, čo bývajú blízko školy. Výhoda dobrej postele a jedla, nevýchoda cesty a často nudy, ked je clovek sám doma
 fotka
titusik  26. 9. 2010 14:52
intrák!
 fotka
sheily  26. 9. 2010 15:55
Intrák. AKo stredoškoláčke privát neprichádza v úvahu

A mne sa tam páči. Samozrejme, zrejme sa od tých vyskoškolských značne líši ale mne je tam fajn
 fotka
lussana  26. 9. 2010 15:59
intrák akurát budúci týžeň tak idem prvý krát tak dúfam, že tam nenájedm žiadne myši a pod. D
 fotka
leiasolo  27. 9. 2010 16:34
Ja som dochádzala.

Jeden semester sme zo všetkých spolužiakov dochádzali len štyria. A kvôli tomu sa z nás stala taká malá pútnická skupina, lebo sme medzi prednáškami stále len vysedávali v baroch a putovali po meste ako hobiti po Stredozemi. ....Hoci dochádzanie nie je práve ideálne, mám na toto obdobie pekné spomienky.
Napíš svoj komentár