Bol piatok...

Zrazu mi zavolala a povedala, že by sme mohli ísť k jej ocinov na chatu zajtra. No a tak prečo nie, jej otec je dobrý chlap a vždy sa vie úžasne zabaviť. Údajne tam pre nás chystal aj nejakú špecialitu. No a tak prečo nie?

Sobota...

No prišli sme namiesto, v kozube pred chatou sa už chystala pahreba...

Vyzerá to na niečo grilované som si pomyslel. Na stole sa zatiaľ varili v hliníkovom ešuse zemiačiky. No kým on, zatiaľ vyhadzoval neohorené polená, aby tam zbytočne nekazili pahrebu, mne zatiaľ už pomaličky škvŕkalo v bruchu, a tak som si s ňou dal zatiaľ vínko. Však čo poďme si "naliať" odpoveď, kým sa to tam bude chystať...

Ako si chystal grilovacie ražne rôznych tvarov, sme mi už netrpezlivo čakali čo za predjedlo sa začne grilovať. Zrazu prišiel s nádobkou, kde boli čerstvé pstruhy! Krása ako sa s nimi hral. No radosť to počúvať, ako to na tom ražni nad pahrebou grilovalo. Keď ich položil na na stôl potom hotové a a riadne ich pripravil a polial citrónikom. Sa zatiaľ pustil do hlavného jedla. Pozreli sme sa tak na neho to akože čo, toto neni hlavné jedlo? Áno po pstruhoch nás ešte čakalo ražničie. Ale nakoľko neni najvhodnejšie prepchať hladný žalúdok. Tak sme sa pustili konečne do pstruhov na americký spôsob (americký spôsob je taký, že nesedíte ale stojíte a jete). Môjho pstruha nazval "žobráčik", na koľko mi to prišlo veľmi smiešne. Lebo s žobrákom nemal nič spoločné, bol to riadny kus pstruha. Na moje prekvapenie tam ani nebolo veľa kostí. A to rybie mäsko MMMňam, a ešte s vínkom radosť jesť.

Svokor nám ešte popri tom robil úžasné pozadie, a parádne sa tam zabával pred grilom, fakt už som videl kopu chlapov, ale ani jedného ktorý sa dokáže pri varení tak dobre zabávať. Proste tancoval v perfektnej nálade na rádio VIVA pred grilom. Nie len, že nám urobil ešte ďalšie špeciality, ale rozprával sa s nami, ako keby bol náš rovesník, čo ma veľmi tešilo.

No a nakoniec bol ešte taký podarený, že po jedle odišiel na 2 hodiny a dodal: " prídem o 17tej, zatiaľ sa môžete množiť"

"Hotová radosť"

 Blog
Komentuj
 fotka
die  26. 9. 2010 14:00
zrovna teraz ked umieram od hladu..
 fotka
whatsername8  26. 9. 2010 14:43
ešte keby "svokor" zaplatil mobilny internet, to by bolo hej!
 fotka
painsama  26. 9. 2010 14:48
@die , tak tým sa to vysvetľuje prečo si neohviezdičkovala PS: Skoč za svojim svokrom, určite ti niečo prichystá
 fotka
die  26. 9. 2010 14:51
jejda prepac zabudla som, idem to hned napravit
Napíš svoj komentár