Screenshot


Tak som si hľadal nejaký dokumentík o Darwinovi že nech sa niečo dozviem, a namiesto toho som sa dozvedel niečo o fanatikoch proti nemu idúcich.

Ach tí jehovisti. Úplne som zúril nad tými ich úžasnými argumentami na ktoré skočí akurát tak nevzdelaný. Taký príklad. Otázka je že kde sa vzalo toľko vody, aby zatopilo celú zem (Neomova archa) - Reakcia uznávaného prednášateľa, ktorý neuznáva vedu: "Čo vidíte keď sa pozriete na zem z vesmíru? Že väčšina plochy zeme je voda."
Aha, takže väčšina = celá, oh wait.

Anyway, keď to mám zhrnúť, príde mi až úbohé ako zabúdajú na to, kam veda ľudstvo dostala. A kam dostala ľudstvo Biblia?
Veda má milión dôkazov na dokázanie vecí čo objasnila. Veriaci majú iba jednu odpoveď a ani to nie dokázanú - stvoril to Boh.
Nepropagujem Ateizmus, nemám vlastne nič proti Bohovi, len neznášam ľudskú ignoranciu. S tak málo v rukách ísť proti niečomu čo dokázalo tak veľa. Lepšie je sedieť so zalomenými rukami a modliť sa od rána do večera, než sa snažiť tomuto svetu niečo priniesť, niečo objaviť, niekam sa posunúť...

Každý jeden čo dá najavo, že nie je schopný byť otvorený všetkým možnostiam, a len zaslepene všetkých nasilu presviedčať o svojom, u mňa stratí akúkoľvek dôveru v to, že nemá v hlave nasrané.

Kým človek nemá v rukách dôkaz, nemá právo hlásať že niečo je len tak ako si on myslí.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
alpynus  20. 10. 2014 21:43
eh, tak trochu sa mi zdá, že v tomto texte tak trochu presviedčaš jehovistov (či koho to) o svojom, či?

veda a vedecký prístup je len jedným z možných prístupov k spoznávaniu sveta a orientovaniu sa v ňom; niekomu sa takýto prístup skrátka nepozdáva a nedáva mu dobré výsledky; tak radšej preferuje iné prístupy.

dokonca je (podľa mňa) úplne legitímne odmietať a vôbec nebrať na zreteľ vedeckú filozofiu a jej dôkazy; obzvlášť ak má niekto nematerialistické poňatie sveta. tak isto je legitímne odmietať a nebrať na zreteľ náboženstvá a náboženské dôkazy.

zaslepene presviedčať všetkých nasilu o svojom nie je bohviečo, no zdá sa mi, že sa násilné presvedčovanie už ani až tak moc nedeje. pokiaľ niekto nepropaguje päsťami alebo zbraňami alebo sabotážami, nedá sa vravieť o násilnom presviedčaní, myslím.
 fotka
pannikto  21. 10. 2014 17:41
@alpynus Tak to sa ti ozaj len zdá.

Ja tam nehovorím ani slovo o tom ako vznikol svet ani to nikomu netlačím, ja len kritizujem tých čo sa bijú o pravdu a snažia sa vytlačiť teórie ktoré priniesla filozofia / veda, čo môžeš vidieť v tom dokumente.
A čo povieš na propagácia lezením za ľudmi domov? aka jehovistastyle. Len kazia mienku o viere.
 fotka
alohomora  21. 10. 2014 17:52
ten dokument som nepozerala .. len by som chcela poznamenať, že viera a veda sa navzájom nevylučujú, ba priam by sa mali dopĺňať .. verím, že Boh stvoril svet - veda nech vysvetľuje, ako sa to udialo .. nemám s tým problém (nie som jehovista, ale katolíčka, ale mala som potrebu vyjadriť sa)
 fotka
pannikto  21. 10. 2014 18:32
@alohomora tak by to malo byť v ideálnom prípade, a u veľa ľudí z jednej aj druhej strany to je, boužiaľ nie všetkých. Ani sám Darwin nezaprel existenciu boha.
Napíš svoj komentár