Zobudím sa, otvorím oči a cez okno vidím ďalší sychravý, jesenný deň-piatok. Ešte rozvalený v posteli, natiahnem sa po mobil pod posteľ. Nič nové, žiadna správa, žiaden neprijatý hovor. Ach zase to bude na hovno deň. Oblečiem si staré šaty, dám si niečo na raňajky a idem dokončiť rozrobenú robotu doma. Pozriem na hodinky 11:20. Sakra zase nestíham do roboty.
Rýchlo sa prezliecť do čistého, spŕchnuť hlavu, najesť sa, pripraviť si desiatu a hor sa do roboty. Cestou po chodníku zazriem autobus. Ihneď nahodím beh aby som ho stihol, no na zastávke ani nohy ani päty tak dobehol som k zatvoreným dverám. Stláčam gombík no autobus odchádza. Fasa, nestíham do roboty, môžem 20 minút čakať na ďalší.

Po príchode do práce je všetko v poriadku. Nikto si nič nevšimol. Vojdem do kancelárie a opakujem rutinu. Otvoriť okno, zapnúť rádio, odomknúť skrinku v ktorej sa schováva "najrýchlejší notebook sveta", a čakať kým sa zapne. Skontrolujem poštu, vypíšem dochádzku za minulý deň a zase voľno. Hodiny plynú a internet je prezretý z hora dole, z ľava doprava, krížom krážom. Zrazu zvoní mobil. Žeby niekto?...
Nie! BMW-práve vám prišli súčiastky.

Ach po desiate si zbalím veci a idem na hokej. Ako stále pri mojom šťastí sa predĺži aby som bol dlhšie v práci.
Konečne odchádzam z práce a kedže je ešte teplo tak sa idem prejsť po hlavnej. Stretám samé partie ľudí, páriky len ja sa predieram sám davom ľudí ako duch.

Prečo ja niesom práve ten, kto oslavuje v meste niekoho narodky, sedí na kávičke, pije s kamarátmi, sedí s priateľkou na večeri? Prečo niesom ani ten, kto vyhráva trebars tie hokejové zápasy na ktoré musím chodiť, vedecké súťaže alebo hocičo iné za čo sa dávaju ocenenia? Kam sa potom uberá môj život, načo tu som, pre koho?
Mám skončiť svoj život bez toho, žeby som ho naplno využil, niečo dokázal, čisto len chodil do práce za pár drobných?

Neviem! Zatiaľ to tak vyzerá. Ale dúfam, že jedného dňa sa všetko zmení. A konečne budem i ja šťastný, spokojný so sebou, so stráveným životom po boku s manželkou,pozerať sa cez okno na svoje deti a vnúčatá a hovoriť si, že už viem že som niečo dokázal a že zanechal som niečo po sebe.

No teraz ešte kráčam uličkami, so sklonenou hlavou, sám bez povšimnutia ako stratený duch bez cieľa.

 Denník
Komentuj
 fotka
anitchka  12. 9. 2015 09:59
no ja poznam tento pocit... ale co tak zapracovat na tom, aby sa to zmenilo?
neviem sice co mas za pracu, ale z toho blogu usudzujem, ze asi sa tam velmi nenarobis. mozno by to chcelo nejake nove vyzvy, zmenit prostredie, ludi, co ja viem.. chapes co myslim nie?
 fotka
sisi092  12. 9. 2015 10:26
Rozkosne ...neviem ja ti dako neverim ze si takyto usadly rodinny typ chlapa....podla mna ti skor treba vzrušo
 fotka
passarinho  12. 9. 2015 20:27
@anitchka jj chapem, sak aj ja si to hovorim ze mi treba novu partiu nejaku, novu pracu s mladym kolektivom, nie ako teraz priemerny vek 40. A ja som tam najmladsi. Ale kam ist? Do zahranicia a skoncit ako silvia? Ako nic v zlom ale vecsinu ludi tam takto vykoristuju.
@sisi092 tak hej som, mam rad pokoj a pohodu ale zase aj adrenalin, no ked nieje s kym tak je to tazke.
 fotka
anitchka  12. 9. 2015 22:32
ale sak ziadna ina praca uz neni v KE ci co? ved nemusis ist do zahranicia hned
 fotka
johnysheek  12. 9. 2015 22:45
nepaci sa mi az pesimisticko odovzdany duch tohto blogu..
nerobim v mladom kolektive a niekedy ma ich "mudrost" a "skusenost" neskutocne vytaca lebo vsetko komplikuje. neziskavam trofeje a uz vobec nie som ten koho tlapkaju ak sa nieco uhra.. ale da sa v tom najst to co tesi, to co naplna..

nepohoda a problemy budu vzdy a vsade.. o to skor, ked uz teraz premyslas o zahranici ako pises vyssie..
v neposlednom rade, mas pracu.. a to tiez nie je zanedbatelne.. + mas verim I dost volneho casu na vlastne aktivity..

tak sa skus posunut vpred
 fotka
passarinho  12. 9. 2015 23:08
@anitchka Jasne ze su ine prace, ale kde budem mat tolko volnosti ako tu? Azda nepojdem z dobrej prace niekde do Ushinu alebo Howe za pas kde maju 30min prestavky a nic viac. V kuse robit.
@johnysheek Mozno keby som vedel pisat blogy tak napisal by som to trochu zaujimavejsie so zjemnenou pesimistikou, ale napisal som to tak ako to teraz je. Jj mam po robote po 16ctej volno. Ak nemam nejaky hokej/futbal(tie su poobede)
Napíš svoj komentár