Najdrahšia Marlenka!

Fazuľu som dojedol! Konečne! Po dlhých útrapách, ale predsa. Obávam sa, že fazuľu už nechcem ani vidieť. Aspoň nie v tomto storočí.

Zeminu mi stále nedoviezli. Pán stavbyvedúci povedal, že sa pokazil bager a bude týždeň-dva v servise. Mám to ja ale opäť, dvadsiatyštvrtý raz smolu...

Dnes som sa opäť vytrepal pred domom zo schodov, ako každé ráno, lebo stále mrzne a ja som si ešte stále nekúpil posypovú soľ. Tak mi treba. Možno v auguste bude nejaká zľava...

Začínam mať pocit, že môj super mega kvalitný čínsky kábel na telefón sa akosi rozstrapkáva hneď za konektorom. Presne tam, kde sa lámu všetky nesuper nekvalitné káble. Zas sa mi čochvíľa asi nikto nedovolá, kým nenašetrím 6,30 eur na nový supermega kvalitný kábel. Alebo kým mi kolegyňa nebirdzáčka, ktorá špehuje moje blogy, nepožičia nabíjačku. Touto cestou Ťa zdravím, Veronika - a prepáč že nepôjdem na tanečnú, ja tango tancovať nebudem. Jediné čo ako-tak ovládam sú punkové a metalové tance.

Zajtra po dvoch dňoch idem opäť do práce. Mal som home office. Stále sa z nádchy neviem nejak dostať, tak som radšej ostal doma. O týždeň a pol začínam pracovať v novej práci. Tam home offices neuznávajú. To pre mňa znamená, že budem musieť chodiť do práce každý boží deň. Neviem ako to zvládnem. Pracovný trh je nemilosrdná džungľa. Prežijú len najsilnejší. Ja viem Marla, som rozmaznaný. Ale vedela si do čoho ideš, keď si si ma brala, tak sa nesťažuj.

Musím sa ti zdôveriť, asi by som nemal, si moja žena, ale vraj, nemáme pred sebou tajomstvá. Dnes sa ma po dlhej dobe dotkla žena... Keď som podával pani úradníčke na obecnom úrade daňové priznanie za pozemky. Je to taká milá pani, síce už na starobnom dôchodku, ale ešte pracuje.

A nemusíš žiarliť, spenila sa jej krv v žilách, keď som sa preriekol a povedal, že som sa nasťahoval ešte pred kolaudáciou, takže aj keby som chcel, aj tak by z toho nič nebolo. A taktiež mala výhrady proti psovi, a začala maľovať čerta na stenu a spustila svoje výjavy biblických rozmerov o roztrhaných ľuďoch ktorí padli na oltár nášmu psovi, že ona potom musí riešiť priestupkové konania pri napadnutých ľuďoch psami… a polovici z toho čo vravela som ani nerozumel, ja sa v tých všelijakých konaniach nevyznám.

Niekedy mám pocit, že sa už nevyznám v ničom. Čím som starší, akoby som tomuto svetu rozumel menej a menej. Buď je to demencia, alebo vytriezvenie. Ktovie. Čas ukáže.

Tak ja budem pomaly končiť. A neboj sa o mňa, a áno, raňajkujem každý deň, nevynechávam to.

Dúfam, že sa máš dobre, a že si aspoň občas na mňa spomenieš.

Tvoj verný a milujúci manžel

Patrik

PS: zdraví Ťa Doniak pes s tromi chvostami, krvilačná beštia trhajúca každého dedinčana, šľahajúc plamene z nozdier, vrčiac ohromným hukotom, že sa nebo otvára a padá z neho ohnivý dážď. Pes, ktorý má ohnivé, hyacintové a sírové panciere a hlava psia akoby bola hlava leva a z jeho tlamy vychádzal oheň, dym a síra... Od týchto troch rán zahynula tretina ľudí; od ohňa, dymu a síry, čo vychádzali z jeho tlám. Moc psia bola totiž v jeho tlame a v jeho troch chvostoch; lebo jeho chvosty sa podobali hadom: mali hlavy a nimi škodil…

Zjavenie tety úradníčky 9, 1-21


 Blog
Komentuj
 fotka
slackerbitch  23. 1. 2020 20:29
Ked som to citala, tak som cakala, ze tato veta bude koncit takto

“ Je to taká milá pani, síce už na starobnom dôchodku, ale ešte stále je to kus.”
 fotka
patrixo  24. 1. 2020 17:03
@slackerbitch to by som takto otvorene svojej zene nemohol povedat
 fotka
vreskot000  9. 2. 2020 13:16
jej to si pekne napísal dobre
Napíš svoj komentár