Kedysi som myslela že láska sa počíta ružami. Počet vyznaní charakterizoval silu lásky a darčeky som prijímala s rumencom v tvári.

Zas spomienky.. dúfam že sa dnes zastavím, ked začnem spomínať..

Dnes je veľa vecí inak.. čas odniesol niektoré chvíle do zabudnutia a na väčšinu z nich už aj tak sadá prach.

Pred rokom, možno niečo viac, som si vypočula tie slová.. najprv od kamarátky, potom od kamaráta, ktoré mi pomohli uvedomiť si pravdu, aj ked som ju už dlho vedela. Slová nazvali realitou a vety mi konečne dávali zmysel.

Miešajú sa vo mne stále slová ako "ZLYHANIE a VZDALA TO" s "NECHALA HO ODÍJSŤ PRILIŠ JEDNODUCHO" a "POCHOPILA TO A PRIJALA". Každá má kus pravdy a každé jedno môžem vyvrátiť druhým.

Teraz mi znova niekto dáva slová reality a ja ich počúvam.. potrebujem ich počuť. Niekedy stačí počúvať, no teraz potrebujem viac.

Snáď pochopím tie slová keď si ich napíšem sama. Ak nie, budem ich dookola čítať a ak ani to nepomôže, prosím, zopakujte mi ich.

Neviem síce, či sú to len slová, alebo realita, ale každý akoby mal potrebu, ked som to niekedy spomenula, dokázať mi opak. Je to smutné? Realita? Skúsenosť.. ako povedala.

Opakujem si slovo skúsenosť, stále dookola. Pripadá mi to také jednoduché. Prejsť niečím a nech to bolo akékoľvek, povedať si: "Bola to skúsenosť". Možno len sama hľadám niečo, čo by bolo komoplikovanejšie a zložitejšie.

Skúsenosť.. tak jednoduché, láska.. o čosi zložitejšie, ľudia.. komplikované, odpustenie.. ťažké. Pečo sama hľadám komplikovanejšie riešene?

Ach, zapozerala som sa na gýčovú ružovú mačku s porcelánu potiahnutú plyšom, s chvostom vytočeným dohora a k nej je z porcelánu pripojený kochlík s hlinou a nejakou rastlinou. Och! Aká ohavnosť! Či len gýč? A vedľa nej podobná mačka, len v modrom a sedí. O kúsok ďalej to isté v zelenom a oranžovom. Aká blbosť! Zbytočnosť! Falošnosť! Falošná mačka. V živote by som takúto vlastnosť mačke neprisúdila, na túto ale sedí. Falošná, falošná..

Odpustenie.. tak zložité! Viete odpustiť? odpúšťať? Ako začať? Chcem, naozaj chcem. No akoby to nešlo. Keď spomínam, stále ide na mňa zlosť. Otázky.. Prečo? Poviem: "Odpúšťam ti", no cítim, že tie slová nie sú pravdivé, že krivdím.

Skúsenosť. Všetko zlé je na niečo dobré a VŽDY bude dobre. Nech je akokoľvek, vždy bude dobre.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nenechajte si teda skákať po hlave. Nestrácajte čas s človekom, ktorému nemôžete dôverovať a ktorý si vás neváži. Ak na vás niekomu záleží a má vás skutočne rád. Ak vám niekto ubližuje (fyzicky či psychicky.. či akokoľvek inak) nestojí vám za to.

Zároveň by sme mali byť ľudskí a predsa len vziať na vedomie, že sme tvori omylné, len ľudia. A aj kôň má 4 nohy a predsa zakopne.

No treba si k problémom sadnúť a porozprávať sa. Nájsť spoločné riešenia a kompromisy. Treba povedať tomu druhému pravdu.. tiež vymedzenú pravidlom: "Dvaja by si mali povedať všetko, no niektoré veci sa jednoducho nehovoria".Neubližujme si. Sme náchylní, sme citliví, vnímaví.

Nazvyme veci pravými slovami. A ak sa to napriek všetkému nedá. Nezanechávajme rozlúčením viac boľavých rán, ako počas celého "boja".

A ak naozaj už všetko zlihá. Skúsme jeden druhého.. kamaráta, známeho, susedu či sestru povzbudiť. Dať silu na život.

Aj to zlé je skúsenosť. A posúvajú nás práve tie zlé. Tá ťažká cesta nás naučí viac. A napriek tomu, budme radi, že sme na tom ako sme. Skúsenejší, múdrejší..

Už si budem teda len opakovať:

Nikdy neľutuj že si milovala. Dni, ktoré si venovala láske stoja predsa za to a spravilo ťa to šťastnou. Bojovala si až do konca a spravila si preto všetko. To, že to nevyšlo, nie je tvoje zlyhanie. Buď vďačná za silu, odvahu a istotu, ktorú si koniec-koncov získala. Si sebavedomejšia nezávislejšia a uvedomila si si, čo je dôležité. Aj ked viem že si to aj predtým vedela. Z dievčaťa sa stala žena. Áno, ženou, úžasnou ženou, ktorá si zaslúži viac. A napriek všetkej bolesti či zlým spomienkam, neprestávaj veriť na niečo krajšie, lepšie a úžasnejšie. Pretože ono ťa to tam všetko čaká s niekým, kto si ťa bude skutočne vážiť a cenisť si teba, tvoje myšlienky, slová a skutky. Ktorý ťa bude rešpektovať. Nájdeš to čo hľadáš. Nebude dokonalý, ale budete sa navzájom rešpektovať a vážiť si toho druhého.

 Blog
Komentuj
 fotka
2807  11. 9. 2010 23:18
perfektný záver, perfektný a pravdivý
 fotka
shelia  12. 9. 2010 00:29
krasne si to napisala
 fotka
pershing363  12. 9. 2010 10:32
je to pravda
 fotka
endre-silentname  26. 9. 2010 23:27
toto je jeden nádherne napísaný blog a je v ňom kus pravdy... potlesk.
Napíš svoj komentár