No v prvom rade sa treba pozrieť ako vyzerá v Lučenci dom smútku. Mŕtvoly tam vystavujú za sklom a vyzerá to ako keď si na polícii a pozerajú sa na tvoj výsluch, alebo ťa identifikujú. Vieš keď sú tie čísla. Asi tak 2 metre od toho sú stoličky na ktorých sem tam aj niekto sedí, aby sa mohol kochať pohľadom na vystavené telo.
A teraz začína viac menej pointa. Ak ma prežije LC starká, čo predpokladám, že prežije spoznáš ju podľa toho, že do miestnosti vojde úplne maličký človiečik o barlách a spustí rev ako dvojmetrová hora chlapa s tým, že tam budú vety štýlu (moje meno v tej najdrobnejšej podobe), ...prečo si zomrel? ...veď si ešte nebol na rade, ale proste ju bude počuť všade, ďalej ju budeš registrovať, keď Spustia už ma obkľúčili... To prehluší všetkých spievajúich. A tretí krát budeš mať tú česť keď sa bude vrhať do jamy, aj keď už som zažil aj také, že zakázala zatvoriť rakvu, alebo odmietla aby človeka zahrabali.
Druhý takýto srandista v našej rodine je moja obľúbená tetička, tá odpadáva aj na pohreboch neznámych ľudí, takže tam tiež môžeš očakávať všetko pokrytectvo v plnej kráse, ale základ je a robí to opakovane a rada, že sa hrá na žabu. To znamená, že tie stoličky čo sú dva metre od skla sú pre ňu. Chvíľu sa kochá, asi uvažuje, že čo vyvedie. Z „ničohonič“ dostane nápad, vyskočí zo stoličky hodí sa o to sklo a zreve „VSTAŇ“ Potom si bude trhať vlasy a pokračovať v rozhadzovaní vecí naokolo. Potom sa akoby stratí, ale to si len premyslí, čo spraví pri jame. Reálne by ma najradšej zaliala betónom, ale bude hrať zlomenú, predpokladám, že to dohrá až do konca a odpadne.
Ktokoľvek kto pozná moju geniálnu rodinku a bol aspoň na jednom pohrebe na to spomína zo smiechom do konca života a mňa to dnes nejako chytilo a preto som ťa chcel pripraviť na to čo ťa čaká. Ja som sa smial na viacerých pohreboch, tak sa kľudne smej aj ty.
Ako ja osobne by som ten pohreb rád zažil, aby som sa dobre zabavil, ale budem už mŕtvy.

 Blog
Komentuj
 fotka
vlado905  20. 1. 2013 19:44
neviem ako ostatným, ale pre mňa je ten text dosť nečitateľný vďaka webke (možno je to browserom, mám google chrom)
 fotka
burble  20. 1. 2013 19:52
webka, na ktorej sa nedá nič prečítať dokonca ani keď si to zvýrazním? sorry, nie.
Napíš svoj komentár