Dnes vám prinášame článok o piesni anglického hudobníka Stevena Wilsona The Raven that refused to sing a preklad textu tejto piesne. 

Skladba vyšla v roku 2013 na albume The Raven That Refused to Sing (and Other Stories). Wilson v nej zaujímavým štýlom opisuje vnútorné boje politika, ktorý v detstve tragicky prišiel o staršiu sestru, v dôsledku čoho celý život trpel strachom a neistotou. Otázku, koľko zla alebo dobra takýto zranený človek v politike počas svojej kariéry priniesol, Wilson bude musieť zrejme zodpovedať na inom albume. Osobne však v redakcii máme pochybnosti o tom, že politik, ktorý nie je ochotný na seba prevziať zodpovednosť, môže byť dobrým politikom.

Anglický text:

Sing for me / Sing for me / You can come with me /You can live with me / Heal my soul / Make me whole / Sister I lost you / When you were still a child /But I need you now / And I need our former life / I'm afraid to wake / I'm afraid to love / Just because I'm weak / You can steal my dreams / You can reach inside my head / And you can put your song there instead / Please come to me / Please stay with me / Sing to me raven / I miss her so much / Sing to me Lily / I miss you so much

Preklad: 

Podpíš za mňa / Podpíš za mňa / Môžeš so mnou ísť / Môže so mnou žiť / Uzdrav moju dušu / Urob ma celým / Sestro, prišiel som o teba / Keď si ešte bola dieťa / Zadok, teraz ťa potrebujem / A potrebujem náš predošlý život / Bojím sa zobudiť / Bojím sa milovať / Len preto, že som slabý / Môžeš ukradnúť moje sny / Môžeš siahnuť do mojej hlavy / A vložiť tam namiesto toho svoju pieseň / Prosím, príď ku mne / Prosím, zostať so mnou / Posunkami mi naznačuj, krkavec / Tak veľmi mi chýba / Posunkami mi naznačuj, Lily / Tak veľmi mi chýbaš.












 Recenzia
Komentuj
 fotka
hnisavica  8. 6. 2018 12:44
A ešte náhľad slovenského obalu albumu, ktorého sa ujalo hudobné vydavateľstvo Pavian Records:



 fotka
pubertslatinocelny  8. 6. 2018 12:46
@hnisavica Idem pavian records žalovať za nelegálne použitie mojej fotky a nápadu! Ak tvoj komentár bude mať viac hviezdičiek jak môj blog, tak my, přátelé, si vykáme!
 fotka
hnisavica  8. 6. 2018 12:49
Lol, tak jednu od teba možno
 fotka
nats  8. 6. 2018 13:46
Posunkami mi naznačuj, krkavec
 fotka
lordnorton  24. 6. 2018 22:17
Kde si došiel na to, že je to o politikovi?
Ak to má byť žart, tak potom: "haha"...
 fotka
antifunebracka  29. 7. 2018 11:22
Ten preklad ma rozsekal, musim aj ja daco take spravit
 fotka
pubertslatinocelny  29. 7. 2018 11:52
@antifunebracka sprav, to je vďačný námet
Napíš svoj komentár