Niektorí rodičia sú iní ako iní rodičia. Nič nové, viem. Bolo to však potrebné zdôrazniť, pretože Vetroprdovi rodičia sú jedni z najvýnimočnejších rodičov, akých sme stretli. Snažia sa byť netradiční. Aj preto si povedali, že synovi dajú meno Vetroplach. Vetroplachov dedko z maminej strany bol však dosť konzervatívny (v špajzi mával vždy aspoň 3 kusy mäsových konzerv a pár paradajkových pretlakov) a presadil, aby mal syn normálnejšie meno. Rodičia - manželia Porubskí - mu teda dali dve mená, celým menom sa napokon volal Vetroplach Peter Porubský. Utešovali sa, že mať stredné meno nie je až taký bežný jav, čiže sa mohli stále považovať za netypických.

Ako Vetroplach rástol, divel. Očami žmurkal, zápästím krútil, prstami mrvil. Namiesto učenia! Vravel: "Mám rád Budiš a tak chcem aj žiť. Bublinky, čírosť, sviežosť." Bublinkami mal na mysli jeho zvláštne nadanie vypúšťať vetry vo vhodných i nevhodných chvíľach. Preto (a sčasti aj pre spotvorenú kombináciu slov Vetroplach a Peter) si vyslúžil medzi známymi prezývku Vetroprd.

Zaujímavá postavička, pravda? Aj mňa celkom zaujíma, ale nie až natoľko, aby som momentálne vymýšľal niečo o jej živote. Možno nabudúce, ak ku mne vietor priveje nejaké jej...zážitky.

 Blog
Komentuj
 fotka
kemuro  1. 6. 2011 22:13
šťastné vetry inšpirácie
 fotka
bryndzula  4. 6. 2011 09:50
alebo si kup budis alebo prid na navstevu!
 fotka
pubertslatinocelny  4. 6. 2011 12:27
@bryndzula pridem!
 fotka
antifunebracka  12. 6. 2011 18:31
chalanisko ma talent! prdim na teba oslavne ody!
Napíš svoj komentár