Drahí čitatelia! S radosťou vám oznamujem, že som sa dala na vedeckú kariéru a rozhodla som sa venovať výskumu DEPIEK, odborne nazývaných depresie. Tento názov pochádza z latinského deprimere utláčať, umlčávať (júúú aká som len múdra, že som si dokázala na wikipédii nájsť aj poučku , je to ochorenie, ktoré ovplyvňuje váš telesný, ale aj duševný stav...

No dosť bolo priveľmi-odborne-sa-vyjadrujúcich slov. Prejdime k veci:

Sú ľudia, ktorým nemizne úsmev z tváre nikdy. Či už spia alebo bdejú, ležia alebo sedia, tamcujú alebo sa podopierajú barlami, spievajú alebo mlčia, fetujú alebo sa modlia, učia sa alebo blicujú, smrdia alebo voňajú a tak ďalej... stále ich spája jedna jediná vec a tou je úsmev.

Takýto ľudia nepoznajú smútok a tí z nás, ktorí už mali tú česť podať si s ním ruku, im často závidíme tie krásne grimasy šťastia. Ale zamysleli ste s aniekedy nad tým, že aj im môže občas prísť ľúto, že sa stále len radujú. Musí to byť otrava zotrvávať v jednom duševnom stave celý čas. Veď aj oni sú len ľudia a možno by si tiež obšas radi zanadávali na život, poplakali, ponariekali, rozbili tanier alebo vázu od prababky, ktorá už tak dlho zaberá miesto v obývačke (sú aj extrémy, ktoré by si možno radi vzali príklad od maníkov akými sú emáči alebo samovražední atentátnici, ale ja som seriózny človek a preto nebudem zachádzať až do takýchto ohavností...)

No a skrátka preto som sa rozhodla spísať niekoľko dobrých rád pre tých z vás, ktorí patríte do vyššie menovanej skupiny frikulínov (free, cool a in ľudkov), pre prípad, že by ste si radi zadepkovali:

1. Nájsť pesničku, ktorá vám pripomína osobu, na ktorej vám veľmi záleží, ale niečo sa tam pokazilo.
2. Púšťať pesničku stále dokola (dnešná technika to umožňuje dokonale) až kým tú osobu nevidíte skro živú priamo pred vami.
3. Nechať plynúť myšlienky.
4. Nesnažiť sa potlačiť spomienky, ktoré boli najkrajšie.
5. Nesnažiť sa potlačiť tie škaredšie spomienky.
6. Ak ste si s tou osobou písali nejaké listy, smsky, icq správy, maily... etc. nájsť a čítať dokolečka.
7. Zaspávať s plyšákom, ktorého ste od tej osoby dostali na Vianoce.
8. Prezerať si staré fotky.
9. Nevypínať pri tom tú pesničku.
10. Ak si neviete spomenúť na žiadnu takú osobu, tak si spomeňťe na najlepšieho rpiateľa/priateľku, ktorí majú svoju druhú polovičku.
11. Zamyslite sa, či vám niečo nechýba.
12. POzorujte vonku ľudí, ktorí sú šťastní ako dve holubičky.
13. Nechajte sa odkopnúť niekým, koho máte radi.
14. Nebojujte.
15. Vzávajte sa.
16. Plačte.

Stačí? Ak ani po tomto nebudete mať depku, tak klobúk dolu. Niet vám pomoci a neobracajte sa ani na odborníka ako som ja.

Ale musím vám povedať, že keď už máte to šťastie a ste happy, tak sa nbeposmievajte ľuďom, ktorí občas plačú len tak pre nič za nič, ktorí hľadajú zmysel života, ktorí blúdia... Ono je to totiž úplne normálne. Buďte radi, že ste radi... A pokúšajte sa o to, aby aj oni mohli byť aspoň trošičku radi.

 Návod
Komentuj
 fotka
puffko  15. 5. 2008 17:00
sorry za tie chyby, ale ked ma clovek depku, tak nedáva pozor na preklepy...



a dalsia rada - poprípade napíste takýto blog a ked si ho nikto neprecíta alebo neokomentuje tak mozno tiez pride depka
 fotka
anzu  15. 5. 2008 17:09
mam jednu kamosku, ktora je proste staaale happy, vsetci si z nej robia srandu, ze aj v spanku sa smeje ale povedala mi, ze jej je trochu luto, ze ostani okolo nej su smutni a ona by sa rada do nich vcitila...takze kazdy mame nieco, len niekto viac a niekto menej....



a co sa tyka tych holubiciek, tak hadzanie skaredych pohladov na nich je moj zavodny sport ale este som nikoho nezastrasila...svic.



ale ano, rozmyslat zabera dokonale



na druhej strane ale neviem, ci je dobre mat bezproblemovy zivot, niektori ludia ho mauu, ale vies preco? lebo ich IQ sa podoba diskogulia ich najvacsi zivotny problem je do ktorej krcmy sa nabuduce pojde. chcela by si to? my rozmyslame, takze sa aj viac trapime, ale nie sme plytke!
 fotka
anzu  15. 5. 2008 17:11
a na birdzi sa v zasade bud necita alebo ked sa cita, cita sa odpad, takze ak nebudu komenty, ber to ako dokaz svojho genia aj ked mna tiez minule nasralo, ked som videla, ze tu stranku otvorilo 150 ludi, ale komentare boli 3, takze ani srnka netusi, kolko ich to docitalo do konca
 fotka
timwood  15. 5. 2008 17:29
takyto depresivny stav nemoze trvat dlhsie ako 2 tyzdne, a nezlepsuje sa...potom je to uz vazna depresia. to sa ale tyka len ludi od 18r. Ti pod 18 sa citia furt vseliako
 fotka
tatianka  15. 5. 2008 17:30
existuju aj ludia, ktori sa stale smeju a dodavaju ostatnym energiu,vyzeraju stastni, no vo vnutri su hrozne nestastni a smutni...potom to casto konci samovrazdami a nikto nevie preco...preto treba svoje pocity dostat zo seba von, aj ked viem podla seba, ze je to tazke, hlavne pre mna ako introverta
 fotka
anzu  15. 5. 2008 17:42
tatianka ma pravdu v jednom...ti, co sa zdaju statni, mavaju niekedy najvacsie problemy...pesimisti, hoci sa to nezda, maju ovela stastnejsi zivot, lebo neocakavaju a nezazivaju privelke citove vykyvy...citovy salamizmus rules!
 fotka
anzu  15. 5. 2008 17:43
tym som chcela povedat, ze este lepsie ako radost je pokoj
 fotka
galinka  15. 5. 2008 17:45
Povedzme že vo väčšine môžem len vyjadriť svoj súhlas s Anzu, ale mám 2 poznámky:

1. Sú ľudia, ktorí vyzerajú že sú stále šťastní, spokojní, usmievajú sa a tak, ale v skutočnosti pomedzi tento úsmev bojujú s niekoľkými komplexami, nešťastnými láskami a keď strávia niekoľko minút v spoločnosti totálne zadepkovaného, alebo naopak totálne vytešeného človeka, tak majú sto chutí ho vlastnoručne uškrtiť (Ešte šťastie že majú také dokonalé sebaovládanie sa )

2.Anzu: Na tie čísla by som sa veľmi nespoliehala, mne minule písalo v priebehu jedného dňa 80 návštev a dodnes netuším akou chybou sa to vtedy stalo, keďže som vtedy nemala ani nové fotky, ani nový blog, ani som nič nemenila v profile minimále týždeň dozadu
 fotka
galinka  15. 5. 2008 17:46
Asi začnem písať kratšie komentáre

Tatianka ma predbehla kým som ten svoj dlhý napísala ((môžeš prihodiť k tým radám aj - nechať sa predbehnúť pri pridávaní plnohodnotnej myšlienky do komentárov )
10 
 fotka
tatianka  15. 5. 2008 20:23
galinka, nechcela som ti sposobit depresiu
11 
 fotka
puffko  15. 5. 2008 20:29
ludia vy ste zmiernili moju depku o par percent... vdaka moc
Napíš svoj komentár