Ťažko nájsť slová. Dusím v sebe nejaký zvláštny pocit. Ani nie úzkosť, skôr taká bezmocnosť. Ako by ma niečo držalo a nechcelo pustiť ďalej. Neviem to opísať.





Stalo sa vám už, že sa vám snívalo s mŕtvymi ? Pretože posledné mesiace to je u mňa na každodennom poriadku. Sníva sa mi o babke. Prihovára sa mi. Snívajú sa mi s ňou fakt čudné sny. Ako s ňou stojím vo výťahu a zrazu padáme, no nezabijem sa. Pred blížiacim sa pádom zrazu zastaneme a babka mi povie " Stále si sa nepoučila " .




Hrozne ma to desí. Bojím sa urobiť nejaký krok v pred. Bojím sa niečo povedať, aby som to nepokazila.
Včera išiel priateľ do Žiliny. Avšak, celý týždeň akoby osud nechcel, aby tam šiel. Dostal pokutu, tak ostal bez peňazí. Prerezal si nohu a nakoniec, včera štrajkovali vlaky. Bola som skutočne paranoidná, nechcela som ho pustiť, akoby sa tam malo niečo stať. Išiel. Prišiel zdravý. Ale ten pocit.





Čo tak hrozné som spravila, že mám neustály pocit, akoby mi mora tlačila na hruď, ako sa v noci budím celá spotená. Vyrozprávala som sa otcovi. Spovede v kostole neuznávam. Šla som do kostola a pomodlila som sa za babku. Sny sa zmiernili. No stále sa mi s ňou sníva. Naposledy to bolo o tom, ako som s kamoškou prišla ku nej a ona nás vyhnala, hrozne mi nadávala a palicou za nami bežala. No prešiel moment a kričala za nami, aby sme sa vrátili.. No už nebola zdravá, už šla o barliach, bez vlasov.. Taká aká bola posledné mesiace.. Nevrátila som sa.. Plakala a ja som šla ďalej..





Neviem si nájsť pomoci. Dusila som to v sebe až do dnes. Viem, že my nepomôžete, ale niekedy vyrozprávanie stojí za to.. a človeku sa uľaví...





V každom prípade chcem, aby to skončilo..



 Blog
Komentuj
 fotka
bibla  28. 5. 2011 11:46
niečo ťa trápi zlatko? .. možno ti chcela povedať, aby si sa netrápila niečim, čo nemôžeš zmeniť...
 fotka
pukynka_15  28. 5. 2011 11:59
@bibla práveže nemám pocit, že by sa niečo stalo, ale bojím sa toho čoraz viac..
 fotka
bibla  28. 5. 2011 15:33
vidíš mojko, trápiš sa.
 fotka
hereiam  28. 5. 2011 21:51
držím palce, aby sa to vyriešilo a nech máš "pokoj v duši"
 fotka
pauliekun  2. 6. 2011 19:33
ja len tak na odlahčenie....keď sa ti sníva o babke tak to znamená :

Nemusíš mať obavy, si pod dobrou ochranou.

aspon tak to píše v snári
 fotka
antifunebracka  8. 9. 2013 00:55
kym len v snoch, tak je dobre ale ne... myslim, ze babka symbolizuje minulost, asi mas v po2domi nieco, co si v sebe este neuzavrela a qoli comu stale padas na dno (preto ten vytah) a bojis sa vratit v myslienkach do minulosti a zistit koren problemu pretoze sa nechces znovu vystavovat neprijemnym pocitom (preto ti babka aj nadavala, aj chcela, aby si sa vratila)
Napíš svoj komentár