Každý si určite praje mať zamestnanie, v ktorom sa bude cítiť dobre, práca ho bude baviť a zarobí dosť peňazí. A Google ponúka práve toto. Je viacero pobočiek Google po celom svete, ale centrála je v Mountain View v Kalifornii.

Na začiatku, keď mal Google nedostatok investícii, zakladateľia Sergey a Larry stavili na správnu kartu. Kvalitných pracovníkov nezískali výškou platu, ale tým, že ich presvedčili o budúcnosti firmy a dali im v nej menšinový podiel na zisku. Tí, čo im verili, stali sa už o päť rokov milionármi. Dnes má Google niekoľko tisíc zamestancov a ak chceš aj ty patriť k nim čítaj ďalej.

Bežný deň začína tým, že z domu ťa zadarmo vyzdvihne autobus s pripojením na internet aby si mohol pravovať aj počas cesty do Googleplexu. Autobusy chodia v pravidelných spojoch a posledný odchádza okolo obeda aby si sa mohol naozaj dobre vyspať a byť v práci efektívny. V práci si dáš raňajky, ktoré ti uvaria najlepší kuchári. Môžeš si vybrať z 19 kaviarní a jedálni a preto ak máš chuť na čínu, pizzu alebo aj slovenské halušky vždy dostaneš čo chceš. Do kancelárie sa odvezieš na bicykli alebo elektrickej kolobežke, kde ťa už čaká tvoj pes, pretože tvoj šéf vie, že ľudia sa pri psovi cítia uvoľnene a pracujú lepšie. Vyjdeš si do parku, pozreš si fosíliu T-Rexa a zahráš si s kolegom volejbal alebo zaplávaš v bazéne, ak ti to stále nestáči pôjdeš do posiľovne. Zvezieš sa tobogánom obed, alebo ak si nechceš dať žiadne veľké jedlo pôjdeš k mikro jedálni, čo sú vlastne regále s malými dobrotami. Po celom Googleplexi je ich 60 s vyše 100 dobrotami. Zahráš si biliard a ak chceš napíšeš na tabuľu čo si v ten deň dokázal vymyslieť, síce väčšinou je počmáraná smajlíkmy No a takto ti uplynie celý deň, kým nenastúpiš zase na autobus, ktorý ťa zadarmo odvezie priamo domov a možno ťa po ceste ešte napadne niečo vylepšiť a pošleš to mailom kolegavi vďaka wifi. Na ďaľší deň sa nemusíš zabávať rovnako. Môžno sa ti bude chcieť zájsť na masáž, ostrihať sa kaderníkovi, samozrejme zase zadarmo, zahrať sa na klavíry či ping-pong, naučiť sa tancovať na kurze alebo si oddyhni pri jóge, zamedituj si, alebo si pozri film na veľkom plátne s kolegami. To všetko sa dá s Googlom a po tomto sa ti bude určite dobre pracovať tak do toho.

Ak chceš pracovať v Googli určite sa venuj počítačom a IT, nezáleží na tom či máš vysokoškolšký titul alebo len základnú školu, pretože tu je jedno aké máš známky ale dôležité je to čo skustočne vieš. Sama poznám človeka čo má titul Ing. a nevie rozlíšiť listnatý strom od ihličnatého, čo vedia aj deti na prvom stupni záladnej
Ak chceš teda pracovať u Googlu stačí napísať životopis a poslať im ho. Ak sa nechceš kvôli práci sťahovať, jedna pobočka je aj v Prahe a teraz majú 4 voľné miesta . Ale ja osobne by som išla do centráli v Kalifornii kde teraz hľadajú 12 pracovníkov.

Ponúkané práce po celom svete v Googli, vyber si Najprv zvol kontinent a potom štát v ktorom chceš pracovať a nakoniec zameranie.

» www.google.com/intl/eo/jobs/in...

Tu zase nájdeš oficiálne fotografie z Mountain View

» www.officesnapshots.com/2008/02/19/goog...

A tu pridávam pár videí. Na jednom je relácia Jana Krausa - Uvolnete se prosím, kde bola hosťkou slovenka, ktorá pracuje v Googli. Na ďalšom sa prejdeš celým Googleplexom za 200 sekúnd a na treťom ti o Googli porozprávajú aj zamestnanci.






 Blog
Komentuj
 fotka
hajzelodkosti  16. 5. 2010 19:56
poznam velmi dobre bol som jednej konferencii, kde nam rozpraval Misko H. z Googlu sice nie to naco som cakal ale tiez to bolo zaujimave
 fotka
fxx  16. 5. 2010 19:57
Chcem!
 fotka
hajzelodkosti  16. 5. 2010 19:58
btw. prijmaci pohovor je velmi vycerpavajuci. Trva aj rok. Ma to svoje dovody. Chcu totiz len najlepsich.
 fotka
bluepanter  16. 5. 2010 20:05
@hajzelodkosti vraj ti len tak hocikedy zavolajú a rozprávajú sa s tebou o bežných veciach, nie o práci a zisťujú, ako dobre vieš komunikovať a aký si človek
 fotka
hangtime11  16. 5. 2010 20:05
tieto výhody majú aj zamestnanci čo tam upratujú ?
 fotka
hajzelodkosti  16. 5. 2010 20:09
@bluepanter jj presne tak. A potom sa ti pol roka neozvu a ty si uz myslis, ze je koniec potom ta par krat prezenu hore dole a tak
 fotka
bluepanter  16. 5. 2010 20:23
@hajzelodkosti to je na infarkt ale za takú prácu by to stálo
 fotka
johnysheek  16. 5. 2010 21:02
@hajzelodkosti you hit it (nevermind..)
 fotka
22ka  17. 5. 2010 13:44
brala by som
10 
 fotka
whataboutsusan  17. 5. 2010 15:26
ja davno hlasam ze moja vysnena praca je byt ten clovek co kresli pre google tie veci ked je nejaky specialny den
11 
 fotka
tomas  17. 9. 2010 21:49
tak práca v google je veľmi populárna kiež by práca pre BIRDZ bola pre ľudí taká vysnívaná D
12 
 fotka
nemo17  12. 3. 2011 17:26
presne o tomto som hovoril toto je tiež dobré videjko: » www.mojevideo.sk/video/c60e/ake_...
13 
 fotka
antifunebracka  6. 7. 2012 15:51
pracujem v podobnej robote
Napíš svoj komentár