Už od 10 rokov počúvam: V kuchyni sa nevyznáš, nevieš variť si ako tvoje tetky ktoré sa v 35-ke naučili piecť perník. Bla, bla....
Príde téma ,,varenie: Oh Kristína tý aby niečo uvarila ? Haha. Za to Jerguško ten je veľmi na to to šikovný. Bla bla ...je asi taký šikovný že vie uvariť sypaný jablkový, malinový a ešte neviem aký druh čaju. Ozajstná jendotka v kuchyni. šéfkuchár bez čapice!

Mesiac pre prázdninami som počúvala: A od teraz budeš celé prázdniny variť TY aby si sato naučila konečne. Pekne si ráno vstaneš a navaríš a potom môžeš isť von. Už si dosť veľká by si mi pomáhala.

Vôbec ti to neuškodí..... (každodenne toto počúvať no nebudem sa vyjadrovať ) Prvú polku mesiaca si statočne mama poradila bez jediného slova. Ozvala sa až poobede alebo večer ale keď prišlo na varenie nikdy sa neozvala. Potom na mesiac odišla do Nemecka čiže náš obed pozostával z buď pizze, prípadne niečo doma uvarené alebo z mojich napečených koláčov, slaných rolád (áno ja som piekla, nejdem sa chváliť ale boli fakt chutné D )

No keď sa konečne mama vrátila rozhodla sa že jej mám pomôcť z bryndzovými haluškami. A tak ako prvé ošúpať zemiaky. (Haleluja že mi aj tie nezobrala z ruky) keď som ich išla postrúhať na mixéry, uchmatla mi ich z ruky že to tak nemôžem. (čo sa dá pokaziť na strúhaní zemiakov ? ) Keď bolo cesto hotové chcela som vyrobiť moje vysnívané XXL halušky. No na to prišla ona ,,To sa tak nemôže musíš rýchlejšie,, (čo dodať , bla, bla, bla.....) Tak som sa znovu vzdialila ale nie nadlho. Keď sú už hotové asi ich idem vybrať zobrala som naberačku (z dierkami) a pustila sa do kreatívnej roboty vyberania halušiek. A to zase boli pripomienky: ,,To nemôžeš tak pomaly!,, Začala som rýchlejšie. ,,Nie ani tak rýchlo lebo to dobre neodtečie ta voda a bude to celé mokré!,, Hodila som naberačku na linku a išla si namrzená sadnúť. A to už zase boli pripomienky.,,Veď to poď robiť!,, začala mierna hádka o tom že ma nič nenechá urobiť ale to tu vešať nebudem. Jediná robota ktorú som zvládla na 100 PERCENT bolo pridávanie bryndze do halušiek.

Takto skončilo moje prvé varenie z mamou.
,,dva levy v jednej kleci ,,
Samej mi to tam celkom šlo. Len neviem prečo zrovna tak jednoduché brynzové halušky neviem urobiť.

Možno by to u tých mamičiek chcelo ,,voraz,,
Možno menšie vysvetlenie.
Nemože pochopiť že to robím prvý krát ?
a ona už 100 krát?

Raz by im to mal niekto vysvetliť

 Blog
Komentuj
 fotka
indiemichelle  23. 8. 2012 15:33
toto som aj ja pocuvala ked som bola mensia a vzdy mi to ide lepsie samej,ako by som mala varit s mamou



ale tak,ked ma pochvali,ze jej chuti,potesi
 fotka
qossyend  23. 8. 2012 15:50
@indiemichelle som rada že tu je niekto s podobným problémom DDDDD ale šak aj ostaným moje koláčiky chutili ale k vareniu ma nepustí
 fotka
eka88  23. 8. 2012 16:00
Tak ked mas 14, myslim, ze mas na varenie cas, ale pomoct urcite mozes...



A ked budes chciet navarit sama, jednoducho vyzen mamu z kuchyne, najdi si recept a skusaj
 fotka
qossyend  23. 8. 2012 19:24
@eka88 ja viem že mám na varenie čas, len mi to mama stále vyhadzuje na oči ale samú ma navariť nenechá, ale radšej pečiem to ma dosť baví hlavne keĎ mi to potom chvália to je super pocit DD už si pripadam jak žienka domáca
 fotka
onaj123  25. 8. 2012 10:28
No každá mama si kladie za povinnosť sama naučiť svoju dcéru variť a trošku ju vtedy aj

posekíruje.To poznám z našej domácnosti staršia sestra jej potom strašne čistotne robila aj tak že vyrezala z mäsa každú jednu blanku a mladšia sestra zároveň skrátene robila že zároveň do hrnca urobila zápražku.

Čim boli staršie chytali svoj gríf na varenie!

Dnes maju svoje rodiny manželov a deti a každá z nich vie perfektne variť a piecť a opatrí si svoju rodinu a deti má zdravé a manžel je spokojný a najedený!!!

No a mama rastie pýchou!!!že ona držala kráľovsku varešku a ona ich naučila variť!!!

A ty podľa mňa si veľmi šikovná !! Lebo vieš piecť čo nevie asi 90 percent mladých žien

čo su už vydaté a kupujú koláče z cukrárne.

A variť sa tiež potom naučíš keď ti to bude treba!!!Veď nikto učený z neba nespadol,len somárov z neba zhadzovali a tých zhodili strašne veľa,neúrekom !!!!
 fotka
qossyend  25. 8. 2012 20:04
@onaj123 o ďakujem za tu pochvalu v pečení len ja som skor chcela povedať že vela mamín decká do kuchyne nepustia lebo oni to už maju nacvičené a vedia že keby to dajú robiť ,,nám,, tak to trvá o pol hodinu dlhšie....a to mi vadí že si občas ten čas nenaje nie radšej ma vymení vtom a potom sa čuduje že mi to nejak moc nejde ale aj tak radšej zostanem pri mojom kreatívnom pečení to ma baví a na konci vždy sladká odmena prípadne slaná DD
 fotka
onaj123  26. 8. 2012 19:27
A čo si myslíš že u nás to inakší bolo? To je

preto lebo každá mama musí všetku roboru sama zvládnuťAle dievky to inač robili ako ona ju

usadili na gauč a ona len kritizovala.

Toľko rečí pri tom narobili že som sa aj ja naučil! Ale Božechráň keď som si ja začal sám niečo variť To všetky 3 sa urazili či to nie je dobre čo oni varia a vyhnali ma od šporáku!

A začali ma kritizovať sem tam niektorá prišla

a pomiešala mi to ! dalšia prehlásila že to je málo slané,a dalšia povedala že to by veru nezjedla. Tak žiarlili že som im kráľovskú varečku ich žezlo z ruky zobral! Aj teraz ked

je niektorá doma tak mi varenie zoberú z rúk

a mna sa spytuju ako to chcem a dokopnčia mi to oni a najstaršia čo žije v Kanade ma učí Kanadské recepty keď príde domov aj s rodinou!
Napíš svoj komentár