Väčšina obyvateľstva zastáva milnú domnienku, že žijeme v demokracii . Môžem sa iba sa nad tým iba pozastavovať a márne dúfať, že sa niečo zmení . Zásadný problém ostáva komunistické rezíduum . No áno, je to pomerne vtipné ale veľa komunistov preoblieklo kabáty a teraz šéfuje v elite našého národa . A zostávajú návyky. Tých sa zbavíme tak za 30 rokov bohužiaľ .

A teraz na druhú stranu barikády. Čo si do pekla všetci myslia, že si môžu robiť čo len chcú, že to je demokracia ? Veľmi úsmevné ak to porovnám s najliberálnejšou krajinou s demokratickým zriadením USA, kde existuje aj trest smrti nie v každom štáte ale existuje . Teda, výroky typu je demokracia môžeme všetko, je vyslovená zhovädilosť a nevyhnutný fanatizmus a ako vieme ten škodí .

Skutočne nám vládne kapitalizmus . Vláda kapitálu. Vďaka štedrej dohode s veľmocami sa naša krajina stala politickým kryplom a tým záverom, že môžem povedať všetkých zástancom komunizmu: ,,Hľa náš suses rakúsko, tam sme mohli byť nebiť druhej svetovej a komunistov." A v skutku československo na to malo .
Kapitál vytvára akési kasty ale zároveň za vhodných podmienok nekladie odpor voči prieniku do vyšších . Áno schopný ľudia v kapitalizme uspejú a tí čo nie tak ty budú robiť za toľko koľko robia . Stojí to niečo, často ale ide to .

To, že je na slovensku tak ako je reziduum komunizmu, ľudia zvyknutý kradnúť, lebo je to nutnosť a tak . Hádam to bude lepšie .

Ako teda nazvať náš systém ?
Čo tak liberálny kapitalizmus .

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár