Posledné roky boli pre oba legendárne monštrá (tým mám na mysli votrelcov a predátorov) dosť prepadákom . Pravdu povediac, čo si to vlastne tí tvorcovia mysleli? Na tej skúsenosti aspoň vidno, že nestačí byť iba fanúšikom alebo iba mať peniaze . Vymklo sa to spod kontroly a až na pár drobných detailov z predátorskej lore, to bolo masívne znesvätenie toho ozaj alienského a predátorského, čo z jednotlivých filmov predtým sršalo.

Tak a máme pred sebov predátorov . Pre fanúšikov predátora hádam najočakávanejší titul roka a sám musím povedať, že som sa triasol očakávaní z toho ako tento film dopadne . Remaky teraz letia a letia ako odpad do čističky. Ale v tomto prípade to neplatí. Od začiatku je film plný prekvapení, dobrej atmosféry a hudby podtrhujúcej lov, ktorí sa ide začať. Je to super a úplne nečakané akým spôsobom sa vrátila esencia lovu do kín .
Konečne môžu fanúšikovia jasať nad kvalitným spracovaním a nemusia preklínať nejakú stupídnu šablonoidnú formu .

Nedejú sa romance, nedejú sa srdcervúce drámy, ide o lov, ide o zradu a holé prežitie . Lov a prežitie to je ten nutný základ pre predátora.

Zaskočený som bol zmenou lore tohoto univerza, moji milovaný klasický predátori boli posadený na nižšiu priečku v loveckej hierarchii. Ja im verím, že si dobijú prvenstvo loveckými schopnosťami . Takže asi toľko .

Jediná výčitku, ktorú môžem vzniesť je vykradnutie prvého predátora, niektoré scény akoby vystrihnuté . Ale na obranu tohoto poviem, že áno zopakovali to, ale spôsob akým to spravili podporujem, teraz v dobe odporných remakov starých filmov je toto ako liedadlová loď filmovej flotily.

+
hudba
akcia
lov
atmosféra


-
WTF nová kasta(hard core fanuškovský dojem)
výkrádačka jednotky predátora

Celkovo 9/10 Od nadšenca

 Blog
Komentuj
 fotka
painsama  24. 10. 2010 20:14
Čo viac dodať, neostáva nám nič iné, len čakať a dúfať, ako to bude pokračovať. Najbližšie nás čaká AVP 3 (Čakám, že sa dočkáme v decembri budúci rok spolu s novým Bondom). A hádam o 5 rokov sa dočkáme PREDATORS 2 (I keď skôr odhadujem, že táto samostatná kapitola čo vznikla nebude pokračovať). V Amerike to ide s popularitou tejto tematiky dolu vodou o čom svedčí pomer zarobených peňazí, koľko posledné filmy zarobili a odkiaľ prichádzali zisky? No šokujúco od nás Európanov a zvyšku sveta
 fotka
radianerechtenion  24. 10. 2010 21:53
Tak starý lovec to vystihol. A obávam sa , že ortodoxný fanúškovia nebudú stačiť na to aby sa točila kvalita bohužial ...ale nádej zomiera posledná .lovu zdar
Napíš svoj komentár