Dnes mi je clivo. Po prvý krát po presne 8 mesiacoch mi je skutočne clivo. Ani nie tak za domovom, ale za tým, čo bolo a čo by ešte mohlo byť, keby som neodišla...

...stala som sa divákom pozerajúci sa na život, ktorý som viedla, ale ktorý sa ma už netýka.. lebo odišiel, ako som odišla. Všetko odišlo. Stojím na boku uvedomujúc si, že čo odišlo, nepríde. Stále viac mi to dochádza a je mi z toho smutno. Asi to bude tým sledom udalostí.. Ségra sa vydáva a ja pri tom nebudem. Nepomôžem jej s výberom šiat, neuteším ju, že tie kvety prídu včas... nebudem tam.
Ďalšia sestra je po druhý krát tehotná a ja sa jej úprimne nemôžem opýtať, ako sa cíti, ako sa teší... mávne rukou nad tetou, ktorú deti uvidia raz do roka.

People went to work, they did the groceries, they holidayed, they had birthdays, they got married, they changed jobs and they moved house.

And while everything appears to have stayed the same, the truth is that life moved on without you.

Nie som jediná, ktorá to dobre pozná. Určite nie. Pamätám si, keď sa ONA po 7 mesiacoch vrátila zo škótska a keď sme sa vítali v prvý deň, už vtedy plakala, že o dva týždne odchádza.
Niekedy musíme a niekedy chceme, nech je to akékoľvek super, vždy je tam niečo, čo nám raz za čas ukáže opak. Nad čím raz za čas zaplačeme..

" You're missing everything from the life you had before and all you can do is watch from the sidelines as people carry on.

Je to ako so smrťou. Život iných neprestane existovať, len preto, že vy ste odišli.. Len pri rozlúčke pretečie trocha viac sĺz ..

...the truth is that life moved on without you.

 Záchod
Komentuj
 fotka
piotra  2. 5. 2015 16:25
už v ten deň, ako si tento blog pridala som ho čítala a... úprimne, nevedela, čo napísať.
neviem to ani teraz.
len dúfam, že.. že je lepšie, že bude lepšie.
a že niekto tebe blízky našiel tie správne slová, ktoré ti povedať.
aby bolo lepšie.
 fotka
rainingmen  3. 5. 2015 18:36
@piotra Táto téma bude pre mňa asi furt aktuálna, ale každopádne pracujem na tom, aby mi to toľko nevadilo.
A ďakujem. Nenašiel sa nik, pretože písať niečo na birdz, je akoby to nečítal nik. nie to ešte moji blízki. Nemám vo zvyku kričať a oni nevidia..
..a to je niekedy fajn.
 fotka
antifunebracka  2. 11. 2015 16:15
totalne som nechopil pointe
 fotka
rainingmen  30. 11. 2015 14:27
@antifunebracka to je v poriadku.
Pointa je to, že keď sa raz rozhodneme odísť, musíme akceptovať to, že sa v životoch našich blízkych budeme zjavovať čoraz matnejšie, až napokon, keď definitívne odídeme, v ich životoch sa nezmení takmer nič. Pretože život ide ďalej. To je tá hlavná pointa- jednoduchá, ale predsa tak trpká.
Napíš svoj komentár