Každá detská hlávka ukrýva množstvo snov. Inak to nebolo ani v hlavičke drobného dievčatka s blond kučeravými vláskami a očkami ako anjelik.
Odkedy vnímala veci, čo sa okolo nej dejú mala kopu snov.
Chcela mať všetky bábiky, pekné šatočky. Vtedy jej to ku šťastiu stačilo.
Neskôr túžila po súrodencoch. Bolo jej smutno,to jej však rodičia nikdy nesplnili.
No prišla škola a s ňou aj šanca na priateľov ktorí jej súrodencov nahradia.
No nedarilo sa... A tak mala opäť sen- byť oblúbená. Spravila pre to všetko, čo bolo v jej silách. Prispôsobovala sa novej partii vo všetkom . Prestala byť sama sebou, stala sa kópiu tých druhých. Sen sa jej teda splnil, ale nevidela, že toto čo prežíva nie je skutočné priateľstvo. Uvedomila si to, až keď postupne dospievala. Až vtedy našla skutočné priateľstvo. Také, ktoré sa nezakladalo na dokazovaní si odvahy ale na čistých citoch.
Našla ho v človeku, ktorý je ľúbil takú aká je.
Už nemala žiadny sen. Len nech ostane všetko také aké to je.
Lenže život kladie pod nohy rôzne veľké polená. A ich stretlo jedno obrovské. Jej priateľovi zistili vážnu chorobu. Množstvo jej sĺz by dokázalo vytvoriť mohutný vodopád hučiaci bolesťou a strachom. Strachom z konca. Opúšťala ju fyzická sila, už ďalej nevládala. Jediné a to najmocnejšie čo ju držalo na nohách bol úsmev. Úsmev od človeka ležiaceho v bielej nemocničnej izbe, v bolestiach no s nádejou v očiach. To jej dalo silu ísť ďalej. Nádej bojovať.
Mali pred sebou ešte nekonečne dlhé a únavné dni. Ale napokon boj nad chorobou vyhrali. A prečo? Pretože ich spájala láska, pre ktorú sa oplatí žiť.
Jej hodnoty sa zmenili: Už mala len jeden sen. A to – byť šťastná. Pretože týchto sedem písmen zahŕňa všetko čo k životu treba: zdravie, lásku, priateľstvo. Ak chýba len jedna z týchto vecí, šťastie nemôže byť dokonale. A ona si to uvedomila. A ďalej podľa toho žila.
A aký je váš životný sen?

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
anthony  18. 9. 2006 06:07
naozaj pekne, ale nabuduce by som si zelal cosi veselsie, ok???
 fotka
death-iskra  23. 9. 2006 10:03
kraasne laska je mocna carodejnica to wieme wsetci aj ked si to niektory nechcu priznat
 fotka
peius  20. 10. 2006 22:58
perfish
 fotka
piskvorka  26. 11. 2011 20:57
ty máš ale talent...len tak ďalej
Napíš svoj komentár