Blúdili sme s Petrom nočními ulicami veľkomesta, neóny nám svietili pod cestu, ktorú sme dobre poznali. Už veľa krát sme ju pogrcali, veľa krát sme na ňu spadli a pár krát mali aj problém vstať.

Nemali sme cieľ len sme sa tak túlali a pili, všetko čo prišlo do ruky a chutilo alkoholom. Peniaze sme neriešili, nie tu noc. Čerstvo po rozchode, ktorý zapríčili moje návali depresií a neschopnosť prijať jej city som chcel zabudnúť na všetko čo sa stalo a malo sa stať.

Peter bol charakter a keď som mu zavolal prijal moju naliehavú žiadosť si sadnúť na pivo a trochu mi dať morálnej podpory, ktorá sa ako obvykle zmenila v tornádo alebo uragán? Už ani neviem ako sa to volalo.

Sedeli sme v bare, ktorý mal príznačné meno "Koniec začiatku" a v bare kde bola okrem nás iba skupinka rusov, ktorý fajčili cigary a náramne sa bavili pri fľaške vodky sa snažila jedna zničená existencia dostať zo seba všetko to čo už v sebe dlho držala.

Peter ktorý sa už poznal s barmanou po príhode keď v bare prepil polku výplaty zaspal pod stolom a zobudil sa keď bolo prázdne sa stal legendou medzi barmanmi. Nevedeli pochopiť ako to, že ho nikto nenašiel hlavne s toho dovodu, že s jednou s barmaniek šiel domov. Tá sa rovnako prekvapená zobudila u neho v posteli. Celá príhoda je tajomná a nikto netuší čo sa vlastne stalo a prečo mal Peter dovod sa vrátiť do baru aj keď mňa jeden napadá.

Pivá padali, barman sa k nám prital a za povzbudzovania "ženy sú kurvy" nám nalieval "tornádo" alebo "uragán". Barman práve nalieval dalších 5 poldecákov, rozprával o jeho budúcej kariere kaderníka, dopravádzanú historkami ako mu práca zničila milostní život. "Mať sex zo 6stimi babami za večer je poriadna makačka, hlavne keď ste totálne opitý a na spánok máte iba tri hodiny a viete, že vás čaká sobota, ktorá je ešte horšia...už to fakt nezvládam...dám si rok pauzu a potom si začnem hladať tú pravú...prvý mesiac ju budem spoznávať a potom sa uvidí"

Som vonku, snažím sa dovolať ex. Vedľa mňa prechádzajú dáky araby a máš pocit, že sa hovoria niečo o mne. Nedvíha...dostávam návaly zlosty...smútku...som nasratý na celý svet potrebujem piť.

Peter sa potáca zo strany na stranu má vyrazené zuby, drží v ruke drahú whiskey a grciame na chodník. Blúdime a snažíme sa nájsť záchytní bod. V tom vidím krásne dievča, malé, plné líca, dlhé hnedé vlasy, drobnej postavy ako sedí na chodníku s in-line korčulami. Blesk s jasného neba. Anjel. A ja opitá, unavená životom existencia, ktorá pocítila hrejiví pocit.

Tú noc sme spravili ešte veľa hlúpostí s Petrom a stála nás veľa peňazí a zranení ale to bol deň keď som stretol teba...ach...keby som len vtedy vedel aká to mala byť dlhá a tŕnistá a bolestivá cesta k tebe...ach...aj tak by som ju pre teba zopakoval znova.

To najdoležitejšie sa mi ale podarilo, povedala si mi svoje meno! Cudzinka s ďaleka.

 Blog
Komentuj
 fotka
kowel  12. 1. 2013 10:38
Si stratena existencia
Napíš svoj komentár