Doma si dal poslednú dávku pervitinu. Bola to čiara, ktorá toho veľa symbolizovala. Bola to čiara, ktorá zmeniť jeho život. To on ale nevedel.

Byt bol v troskách. Obdobie keď mal peniaze, priteľku a kamarátov už bolo dávno preč. Zostal mu pohľad na vykradnutí byt. Odkedy ho Martina nechala jeho život šiel s konca. Spal na zemy pretože kedysi dákeho chlapíka napadlo, že by bola sranda poliať posteľ benzínom do Zippo zapaľovačov a zapáliť ju. Práve bol na záchode a nikomu neprišlo nutné ju uhasiť. Skončilo to príchodom hasičov.

Od chvíle čo ho nechala jeho život nemal zmysel. Šiel von. Potreboval sa hýbať. Byť medzi ľudmi, mal rád ľudí. Miloval tú silu spoločnosti. Dávala mu silu, že niekam patrí. Prechádzal sa práve po parku keď uvidel známe tváre. Ako každý koho poznal tak to boli zákazníci, ktorý potrebovali malí sáčok. Teraz bola ale situácia iná. Posledné dni mal ťažké a prehral všetky peniaze. Na dávky musel začať kradnúť a správa, že nič nemá ich nepotešila. Pozeral sa jednému do očí keď ucítil ranu na tváry. Nebolelo ho to. Potom prišla záplava kopancov. Už podobné sitácie zažil viac krát a vždy sa pokúšal postaviť teraz to bolo ale iné. Na hrudy pocítil niečo studené, pálivé. Zalialo ho teplo a zrazu veľký chlad. Kopance už prestali a on sa nemohol postaviť. Bol unavený a chcelo sa mu spať.

Keď sa prebudil bol v nemocnici. Nikto si ho nevšímal. Pre nikoho neexistoval. Premýšľal nad hodnotou penazí a nad hodnotou svojho života. Premýšľal dlho. Po pár dňoch ho s nemocnice vykopli na ulicu. Domov už nemal. Bol sám, jediné čo vedel, že už sa nechce vrátiť do toho hnusu kde bol. Tá čiara bola zlomová. Uvidel pravú tvár spoločnosti a prenikol najhlbšie do toho hnusu v nej. Chcelo sa mu grcať. Ale držal to. Uvidel toho viac ako ostatný. Zažil si nespútané kokainové večierky s prostitútkami ako aj lásku života. Spoznal, že nie je nič čo by ste nemohli robiť ak ukážete správnu sumu penazí ako aj to. Ako rýchlo možete stratiť priateľov ak nepatríte k elite. Zistil aká je to bolesť keď vás nemože zniesť jediná osoba, ktorú milujete. Zažil aké je to deliť sa o byt s najlacnejšími kurvami a fetákmi ako aj to aké svinstvá sa robia aby človek získal po čom túži. Zistil aké to je dať život aj to aké je ľahké ho vziať. Zistil to, že pred démonmi sa nedá utiecť alebo može sa pred nimi skrývať vďaka chemickým pomockam.

Bolo mu s toho tak zle, že to nevydržal a musela to ísť s neho von. Pogrcal sa, pozeral sa na oblohu a uvidel záblesky slnečních lúčov. Básnik by povedal, že to znamená novú nádej, svetlejšiu a krajšiu budúcnosť. Pre neho to znamenalo jediné. Skočil pod prvé auto, ktoré sa mu zdalo, že ide dostatočne rýchlo.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár