Drahí čitatelia,

už je to raz tak. Miesto ďalšej redaktorky Sršňa prischlo mne. Xeno privolil, že v tomto čísle sa môžem trochu predstaviť, ale potom musím makať.
Poviem vám, na to, aby som získala toto miesto, som musela zmobilizovať všetky svoje sily, pretože konkurencia bola silná. Našťastie som ich nemusela použiť, pretože súperi si to pokazili sami.
Najväčšou súperkou bola Pansy Parkinsonová zo Slizolinu. Nie, vôbec nie som zaujatá voči tejto fakulte, ale tak uznajte. Vyvíjať nátlak na majiteľa Sršňa v takom duchu, že tu MUSÍ zaviesť rubriku o tom, ako sa správne lakujú nechty a nanáša púder na tvár, inak ho začaruje...
Snažila sa použiť aj Imperius (chuderka, asi nevie, že sa to nesmie), ale pán Lovegood je šikulka, vysvetlil jej to ručne - stručne a tak som vyhrala ja a moja rubrika Pikošky, ktorá vám bude viac či menej pravidelne prinášať šťavnaté kúsky o našich Rokfortských učiteľoch a v neposlednom rade i o študentoch.
Máte tip, o kom by mohlo byť ďalšie číslo?! Sem s ním! Pošlite mi sovičku aj s menom a ja zistím všetko zaujímavé o ich možno doteraz fádnom živote! Či je to duch, učiteľ, žiak, alebo zviera... Predo mnou sa nič neschová!
Ale by som prešla k veci, tu je prvá zaujímavosť!
Nedávno sa mi z overených zdrojov dostalo do uší, že profesor elixírov, Severus Snape, miluje bublinky!!!
Áno, vy, čo ste sa teraz zasmiali, je to pravda. Vo svojej skrini skrýva množstvo flakónov s elixírmi, ktoré veľmi dobre reagujú s vodou alebo i so samotným vzduchom a potom... No radosť pozerať.
A ako som to zistila?
Jednoducho!
Vystriehla som, kedy sa chodí kúpať do profesorských kúpeľní a vyslala som za ním pár rokfortských škriatkov. Je pravda, že im to nebolo príliš po chuti, ale zopár galeónov im zapchalo ústa.
Špióni sa vrátili o dve hodiny so škandalóznymi fotkami, ktoré vám radšej ani neukážem, pretože som počula, že v Azkabane majú tvrdé postele a ja sa nedokážem vyspať na niečom nepohodlnom.
Musí vám stačiť moja autentická výpoveď.
Dlhoročne obávaný profesor sa s potmehútskym výrazom zamkol v kúpeľni, porozsvecoval všetky sviečky, napustil vaňu, cmukol na morskú pannu, ktorá podriemkavala vo svojom obraze a keď sa neprebrala, pomädlil si ruky a začal sa vyzliekať.
Ušetrím vás detailov.
Vhupol do vody, z obrovskej tašky vybral fľaštičky a jednu po druhej ich vylieval do napustenej vane. Netrvalo dlho a z pariaceho kúpeľa začali stúpať rôznofarebné bublinky.
A to nie je všetko!
Severus Snape začal nadšene výskať, čľapkať sa vo vode, pospevovať si, dokonca si pustil ROCKOVÚ HUDBU!!! (Steny sú tam naozaj zvukotesné.)
Odporúčam vám pozbierať si oči zo stola, lebo to ešte stále nie je všetko!
Predstavte si, on nosí RUŽOVÉ TRENKY SO ZELENÝMI KVETINKAMI! Uf, tak to je na mňa vážne dosť! Jediné šťastie, že som to nevidela na vlastné oči, lebo by ste sa to nikdy neboli dozvedeli!
Hoci sa čudujem, ako je možné, že práve ON skrýva takéto tajomstvá a možno i vy máte pocit, že vás už nič nemôže prekvapiť, nenechajte sa pomýliť! Celkom iste sa v zákutiach jeho duše skrývajú i ďalšie pikošky, ktoré bezpodmienečne vypátram! Na to vezmite jed!
Aká škoda, že priestor na moje objavy je obmedzený! Ešte s toľkými zaujímavosťami by som sa s vami rada podelila! Čo robí Neville Longbottom v noci, keď všetci spia, kam chodí Dumbledore, keď nie je na hrade, prečo je Firenze taký pekný...
Aspoň viete, na čo sa máte tešiť.
Prajem vám pekný deň a smejte sa! Úsmev je druhá najkrajšia vec, ktorú môžete vašimi perami urobiť.

A nezabudnite! Čokoľvek by vám napadlo, posielajte sovičku!


Vaša Weiya Cassattová

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár