Určite každý z vás už počul slovo bôb. Ale vie každý z vás čo bôb je?
Slovíčko bôb má priam nadčasú a magickú výslovnosť ,pre správne vyslovenie tohto neobyčajného podstatného mena ai naskôr urobme menšie cvičenie. Je vhodné aj pre malé deti ako aj pre dôchodcov.
Nasliníme si pery a vyslovíme prvú hlásku B, písmenko musí byť vyslovené zvučne akoby sme chceli povedať P ale pridáme basy akoby naša huba bola jeden velký subofér, B.
Čaká nás druhé písmenko ô, túto zaujímavú hlásku vyjadrujúcu akoby počudovanie opilca (ô?) v rannom delíriu majú vo svojom slovníku len Slováci .Na správne vyslovenie písmenka ô potrebujeme hlbšie sústredenie ,je velmi náročné a lahšie sa vyslovuje dementným deťom .
Posledné písmenko je opať B ktoré ale má byť oveľa silnejšie ako prvé B.
Teraz skúsme spoločne s kamarátmi alebo rodinnými príslušníkmi vysloviť správne slovíčko Bôb... Bôb... Bôb... Bôb...

A čo to vlastne Bôb je?
Bôb je bôbovitá rastlina ,bôbovitého tvaru ktorej plôdy sú bôby ôbsahujúce bôbovité semená a bôbový olej .Bôb rastie na bôbovitých pôdach ,najčastejšie v Bôlivií ôdial má aj bôvod. K nám ho dôniesli na bôbách kôkôsy na snehu. Bôb je ôbľubenou pochutinou Bôba Marleyho, Bôba Dylena a Bôbra ale aj Dj Bôbô má rád bôb.
Bôb je u nás veľmi vzácny a nieje ho skôrô bôbec dostať .Dôkonca ani v zdravej výžive ked sme sa spýtali na bôb sme bôbre nepôchodili, Milá Pani nám začala ponúkať bôrievkové bôbule a tak sme ju nechali bôkom .Všade naôkol nás lákalo zháňať bôb. Samé nápisy Bôbcorn ,Bônsaj , Bravčový bôk, Bôkolica alebo Bômbastický výpredaj.. Bôže ,pôvzdychli sme si ,to snaď mikde nezoženieme bôb ? Ked tu zrazu kráča oproti nám velký bôs a pýta sa nás či nechceme neaký bôb. ôukej, placli sme si na cene a spravili si výborný bôbôvý bômbastický prívarok z ktorého sa mimochodom bôbrý riť ale však aj o tôm je bôb.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár