Trunov Bojište, sa zmení každý rok v polovici augusta na magické miesto kde vládne slobodný spirituál mieru, duch Krkonošskych starých hôr, mystickú oblasť kde sa stretnú ľudia vekových kategórií 1 - 99. Magickosť si v sebe nesie už zo stredoveku ale to tu nechcem rozoberať. Vela dobrej muziky, smiechu, priateľstva, hnutí, nových ľudí, stánkov, prechádzky lesmi a lukami, nažral som sa dosýta lesných malín a nazbieral hríby a keby som chcel, mohol som mať aj jablka a hrušky. Kvôli tomu tam jazdím 350 km. (cesty domov inak byvaju bez penazí komplikované)
Tento rok ale bol Trutnov Open air festival nasýtený ešte aj mojim dojmom že toto môže byť posledný krát čo som na tomto mieste kedže sa dlhodobo diskutuje na radnici Trutnov city či tento festival zachovať alebo zrušiť pretože dáky zlovestný investor by tam rád postavil velké betonové parkovisko a obchodne centrum. Páči sa mi akou metaforou tuto situáciu poňal usporiadateľ festivalu keď nás nazýva rudými bratri a ich bledými tvářemi kteří nám chcú zebrat vlastní púdu. My nemáme nic jen sví teepee a louky. Festival funguje od roku 1987 a ked ho nedokázali zrušiť komunisti, tak ho dúfam nedokážu zrušiť kapitalisti.
Prvý deň bol dosť atmosferický pretože sa mi hneď vybavil posledný ročník a chytali ma stavy silnej eufórie ostal som dojatý. Ľahol som si pod stromy a sledoval z hora ako pripravujú kapelu na stage. Videl som ako sa chystajú veci do pohybu a vravel som si.. toto sa deje všetko pre nás, pre zvláštne tipy smiešnych ľudí žijúcich vo vlastnom svete a tu sa ich ten svet zhmotní začne byť živý rozprúdi sa v ňom krv a ukáže celú svoju energiu, tu sa otvorí všetko v ľudoch čo v sebe museli nechávať zatvorené , tu je legálne byť skutočným človekom.Tu som mal ešte priestor v hlave na rozoberanie hlúposti. Skratka ľudia sú tu ľudskejší, vzduch je tu lahúčky.
A veru hneď som bol ponúknutý aby som si sadol na deku, partou priateľov z Jablonce že prej ležet v bláte nato je ješte brzi.. tak sme si počkali na večer, brčka kolovali, piva sa čapovali, vymieňali sa rečičky a lesnými uličkami som okukoval stánky so všetkým možným a nemožným a tie krásne holky..ummm, od tých by si mali brať príklad tie krasavice čo chodia vymalované a potom sa divia ked im frajo chce namalovať fialove kruhy pod očami..tu behala iná nátura.. Na alternatívnej meditatívnej scéne som hneď vyfasoval žrádlo od ľudí z Hare Krišna, zázvorová ovocná zmes ktorá mi mala zaručiť že dnes budem celý deň tancovať na nohách až do východu slnka následujúci dne.
Večer mal prísť IGGY POP a THE STOOGES nás trošku vzpružiť. Predtým ma dostala ešte kapela Neruda ,ževraj je to projekt od monkey buissnes ale moc to tam necítiť.. rytmicky nadupany perverzný mixér so zkurvene zkazenym štýlom vokálom siahajúcim za hranice slnečnej sústavy (ak pri hendrixovi bolo vidieť ufo tak tu bol vidieť počiatok vesmíru) a dosť divný hosť ktorý pripomínal vypustené šialené zviera, sa len triasol, robil krkolomné pohyby a kričal vrešťal veci ako: do pRRRdeleeee !!!!!!! kurRRRrvaaaa !!!! NeRRRudaaaa do pRRRdeleeee!!! jedeme všichni kuRRRRvaaaaa !!! brhlil a klepal si mikrofon o bradavky a predvádzal aká kamasutra by sa dala spraviť mikrofónom.. cela kapela mastila ako keby vyšňupali niečo velmi zlé a prísne zakázané...tu som ani nemarnil čas hopsalaním ale na tuto vec som stal, čumel a nedýchal, chvilu som si uvedomil že mam otvorenu hubu totalne dokoran pretože mi uplne vyschla, nato čo predvádzali tak to odohrali žeby meky žbirka neveril, proste to sa nedá.
Iggy na seba nechal čakať asi pol hodinu, ludia 20 minut vriskali z plneho hrdla, potom sa cely dav zakecaval, balili sa brčka, zrovna som vykašlaval ked tu naraz vidím ako sa rozutekala kapela k nastrojom a hned po nich IGGY k mikrofonu, zkotulal som sa dole kopcom k podiu ,hned začal peckou RAW POWER , bez slušnosti nas nakopal ked sme mu po prvej pecke dali silny aplauz, vykrikol: SHUT UP ! Search and destroy!!! a za pol sekundy hned sputili megapecku SEARCH AND DESTROY ! (že ako držte huby ešte len pride nater vy hovada) tak prišiel.
Tretí song bol GIMME DANGEROUS ten ma fakt dostal.. Iggy bol totalne mystický kalifornký štrkáč, vtedy som si uvedomil že tento chlapik je svatý muž... taký melancholický rázny song pri ktorom idu zimoriavky podal tak uprimne akoby sa spovedal a pritom miloval svoje slova.. rozprával svoj príbeh o svojich skrytých spomienkach v hlave ktoré ho prenasledujú tak presvedčivo že som sa mal chuť posrať.. kto nezažil, nechápe.. Počas celého koncertu 64 ročný Iggy podal výkon taký že by som veril tomu keby za mlada chodil na akrobatický balet.. Ludia vriskali z plneho hrdla, valali sa jeden cez druheho, pogovalo sa velmi tvrdo, jedna holka sa zlakla že to neprežije ked nas silno stlačil dav ludí zo zadu.. moje pluca su zvyknuté na to že su stlačené.. ked trocha povolilo tlaku vyhodil som ju na ludí...vtedy som to bral tak že na, volne dýchaj...
Iggy mal hrať hodinu, ale jebal nato hral ďalej. Manažer chodil za ním a bol pekne nasraty.. Iggy ho stale ignoroval až vykrikol FUCK YOU ! povedal nám aký sme zkrurvenci a dodal že dnes pre nás budu hrať ten najšpinavší zkrurvený rock n roll a že nikdy ho nikto nezastaví .. a hrali.. naplne gule gitary ,šialene špinave ukričane sola, bubenik do toho plieskal jak keby zošalel, 7 minutove pecky dostavali ludí do tranzu. Pri dalšej pauze akoby si Iggy uvedomil že toto je važne vynimočna vec .. žrali sme ho jak keby bol ježiš.. prešiel sa po okraji podia a sledoval ludí ako na nho reve zblaznený dav, citlivo priložil mikrofon k davu a ten rrreval ešte viac, trochu sa rozosmial a potom uplne zvažnel ,začal robiť divnne pohyby ako by sa nam ukazoval , potom padol na kolená a reval, hecoval sa a hecoval aj nás aby sme revali hlasnejšie, buchal sa do hrude a hádzal rukami, valal sa po zemi a strašne kričal (bez mikrofonu). Potom sa to neak dostalo ku daljšej pecke, medzi tým keci že je to šialenstvo, že je to je užasny večer pod.. securiťakov poslal fuck off a ludia vybehli na podiu, povedal aby vybehli všetci že to tu rozbijeme.. na podiu som videl ako tancuje náčelník festivalu a máva nad sebou klobúkom ,ten človek sa volá Martin Věchet a je to aj jeho vina že tento FESŤAK existuje !!! Potom tento maník zobral perá (vtačie perá) a tancoval okolo Iggyho ako šaman a triasol perami, ludia poskakovali do davu, Iggyho manažer bojoval sam so sebou, a šou pokračovala dalej, aby toho nebolo málo, Iggy dal na konci skromný prídavok. 3 songy po sebe bez medzeri z toho I wanna be your dog posledná, tá mohla trvať asi 10 minut. Počas celej skoro dvojhodinovej show sa Iggy neraz hodil do davu a neraz spieval s hlavou v dave. Po koncerte spotený a krvavý som si sadol na jeden schod a všimol som si že vela ludí čo ide z toho pekla von má len jednu botu. Potom počas celeho festu bolo vidieť ludí čo chodia na boso a potom neskôr som už chodil aj ja pretože napršalo a bolo pekné blato. K tomu blatu treba dodať že je to červené blato. A dážď príde vždy na druhý alebo tretí deň, pretože na Trutnove celu noc bubnuje asi tak 60 ludí pod jednym hospoda stanom, a nech si kto myslí čo chce, važne to vždy privolá lejak jak sviňa.
Ešte som si kukol poslednu kapelu Visecí Zámek od ktorej som toho moc neočakaval ale boli uplne vymakaní. Spevak mal medzi pesničkami vyborny prejav, šušlavý alkoholik ktoremu sa ťažko vyslovuju slová s prízvukom chronického intelektuála začal zanietenie rozprávať o tom prečo ma dnes tričko michaela jacksna, ževraj michael jackson zomrel preto, protože byl kouřakem bezfiltrových cigariet Taxi, ten člověk byl naprosto záávislýýý !!! Dalej však oznamil aj zlú správu ktorá všetkých znepokojila (nahral som ju do tel. tu je citát) : ,,Vážení přátelé musím vám oznámit smutnou věc. Hlavní pořadatel festivalu Martin Věchet je neuveřitelný skrblík. Třeba naše kapela ma 5 členú, když povážite že taky máme zvukaře a řidiče, je nás 7. Kolik myslíte, že nám dal pivenek?! no schálne!? 10! to máme 1,45 piv na hlavu. (gitarista Ale ja jsem nedostal ani jedno (spevak Ale nestydím se ani říct je jsem vypil dvě aby sme ne to... A zatohle mu tu budem hrát tak 5 hodin! Zdá se milý přátelé že sme dnes už poslední kapela. To znamená že mááme čas. Gitarista tam lietal ako neaka nervozna blcha vobec nechapem pohyby, tak divne skakal otočeny k repraku ždimal gitaru. Na záver ešte spevak oznámil že bol poverený starostom svojho mesta Žlutnik aby urobil preknu propagandu svojho regionu a spustil solovo pol hodinovy ziapanec: tyyyyyyys mne nikdy ne-mi-lo-val, tyyyyyyyyyyys mi lásku ne-sli-bo-val. No jeba, škoda že si to všetko nepätam.

V tú noc som hladal miesto kam by som si lahol a vyspal sa, nebral som stan ani spacak, mal som jeden školsky ruksak a v nom len dlhe nohavice, mikinu a pulover. Mam overene že toto na fesťak bohate stačí.
Vydal som sa len tak lesom asi 2 km do hory, krok ma ťahal stale dalej bez toho aby som vedel kam idem, neak som vedel že tam niekde bude dobre miesto na spanie, na cestu som videl mesiac celkom dosť svieti, naraz som sa ocitol na malej lúke kde bolo taborisko, prístrešok a široké pohodlné lavičky. Spravil som oheň, upiekol hriby s paprikou a chlebom. Chutilo BOMBOVO. Ruksak ako zahlavok a spanoček jak domka. Ráno bolo drsnejšie ked začalo asi o 9 prudko pršať akurat ked som išiel cez les. Všetky veci som zbalil do ruksaku a išiel som holý a bosí. Zima poprdeli a na nohách ihličie ale mal som suché veci. A mám hacéčko rád... takže ma tato situácia tešila..
Druhý deň ako som strávil v meste, Trutnov je brutalne staré mestečko postavene na kopcoch, narazil som na cigáňov ktorí mi chceli vybaviť kurvu zato že som im ubalil cigu, lenže Svetlane sa nedalo dovolať tak ma previedli mestom za Svetlanou a išiel som si ja pomaly smerom na fest, stale som mal aj mam v hlave vidinu Iggyho a bojím sa že mi ju akykolvek nový zažitok z hudby vymaže, našťastie druhý deň na Trutnove bol viacej o ľudoch ako o hudbe, bol som zkurený na debila a pripitý. Všade bolo blata , bola tam banda čo sa sankovala na blate.Je super že nikdy nechodíte po bordeli pretože je tam vykup kelinkov, umelých taciek a nerecyklovatelného odpadu za ktorí dostanete peniaze, čiže arál je minimalne zasraný bordelom. Jeden starec behal po areáli furt s kozou, to by ju tam neprišiel pásť keby je tam špinavo, há? A inak ppč vela mladých českých magorov čo by hulili a pařili nonstop jak michal david v najlepších rokoch, starých undergroundových mudrcov ktorí dobre vedeli kto tu s tým začal, krásne milé holky ktoré jéé mluvili se mnou česky, jen škoda že nerozumí všecko slovensky.. život sa tam miesil ako filmové scény, šialený svet. V areáli je hviezdáreň a ten týpek o vesmíre vedel viac ako ja o hudbe. Spomienky sa čim dalej strácajú čo značí že som bol už na šrot.
Zatial čo viem o Iggyho po koncertej činnosti, tak totalne zdmoloval izbu v hotelu Horník v Trutnove, o 8 ráno začali z izby lietať predmety z 5 poschodia pričom show završil televizorom ktorý bol okapaný spermatom a krvou ktorý skoro spadol na okoloidúceho mladíka. Polícia Iggyho vyviedla a ten stačil ešte v záchvate zúrivosti pohrýzť moderatorku Tv Nova do ruky. Najvac ma dostala reakcia riaditela hotelu Horník ktorý stuáciu okomentoval: ,,Tohle jsme tu ješte nemali ani když sem jezidili Katapult"

jebať na všetko... search and destroy motherfucker !
nech žije rock n roll !

 Blog
Komentuj
 fotka
hippiechick  25. 8. 2011 21:57
Závidím.
Napíš svoj komentár