Ak v sebe, vo svojom vedomí objavíme a náležite zhodnotíme úžasný potenciál, zvládneme aj to, o čom sa nám nesnívalo. Kto vlastne sme a čo všetko zvládneme záleží len a len na nás a do akej miery rozvíjame samého seba. Ak je naša predstava o nás obmedzená nikdy nedosiahneme to čo by sme teoreticky mohli. Naopak, ten kto sám seba vníma komplexne, hĺbkovo si je dobre vedomý svojich možností a čerpá zo zdrojov svojho vedomia. Aby človek niečo zvládol musí mať istý stupeň odvahy, ktorý je potrebný pre jeho kariéru, či osobný život. Prosto sa musíme vedieť presadiť.

Odvaha povzbudzuje silu ducha. Basil King raz vyhlásil: „ Konajte odvážne a odhodlane, tak odhalíte v sebe nevídanú silu, ktorá vám bude vždy a vo všetkom pomáhať.“ Ľudská myseľ je veru služobník a pri smelom konaní ju využijeme najefektívnejšie. Len si nesmieme hovoriť, že v nás nie je žiaden potenciál a že je nemožné aby sme zvládli aj ťažšiu úlohu.
Pamätajme na citát z Evanjelia podľa Matúša: „... Ak budete mať vieru ako horčičné zrnko... nič vám nebude nemožné.“

Mnohí sme šikovní, múdri a schopní ľudia no často nám chýba odvaha. Pochybujeme sami o sebe. Neveríme si. Bojíme sa neúspechu. Bojíme sa odmietnutia a sklamania. Niekedy aj posmechu okolia. Je to hlúposť. Netreba sa báť. Okolie nie je dôležité. Odvaha je základným predpokladom smelých a ambicióznych rozhodnutí. Odvaha otvára dvere k šanciam a príležitostiam. Strach z komunikácie. Strach z rozhodovania. Strach z činov. To všetko sprevádza neúspešných a nerozhodných ľudí. Hľadajú výhovorky. Boja sa urobiť potrebné kroky. Odvaha dáva človeku krídla. Zlepší jeho postavenie v spoločnosti. Zvýši jeho rešpekt a všeobecnú akceptáciu. Odvaha, sebavedomie a úspech v živote sú jedna a tá istá minca.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár