Mnohí si mysleli, že to bolo v pláne. Nejaký chorý plán v chorej hlave. No nebolo to tak. Prisahám, že každého z nich som naozaj mala rada a v danom období života potrebovala.

Prvý bol Andrej.

Začala sa stredná škola. Noví ľudia, nové tváre, nové prostredie... Bála som sa toho, no zároveň, som bola zvedavá, šťastná a plná očakávaní z novej, možno krajšej a zaujímavejšej budúcnosti. 
Pred začiatkom tohto roka som ukončila svoj prvý vzťah. Každý z nás pozná prvú lásku. Mrzelo ma to, no so štúdiom v inom štáte sa to inak riešiť nedalo. Nie som z tých ľudí čo veria, že ich láska vydrží všetko. Láska nevydrží všetko. Ani tá skutočná. 
Prechádzala som po chodbách a dúfala, že si ma nikto nevšimne. Nemala som rada priveľa pozornosti. Bohužiaľ, dievča narodené s modrými vlasmi a každým okom iným, jej láka veľa aj keď nechce. Mama mi hovorila, že je to dar. Ja by som to nazvala skôr nepochopeným žartom. 
Prvý týždeň prebehol naozaj jednoducho. Spoznala som nových ľudí, takých ktorým nevadili moje odlišnosti. Zabávala som sa a verila, že stredoškolský život je vážne taký, ako z teenegerských filmov. 
Druhý týždeň, pondelok ráno, začal pohľadom na neho. Stál opretý o stenu len pár metrov od mojej skrinky. Bol nádherný. No nie tým otrepaným spôsobom "som Ken/model/playboy" alebo kto vie kto a milujú ma všetky dievčatá. Bol neodolateľný tým, čo z neho vyžarovalo. 
Pár dní som ho len z diaľky pozorovala. Zbožňovala som ho vo svojich fantáziách a snoch. Milovala v kresbách a textoch v skicári. 
Neskôr prišiel sám, oslovil ma a predstavil sa. Andrej. Môj Andrej.

Život s Andrejom bol fajn. No nakoniec som pochopila, že nieje taký dokonalý ako sa zdá. Nevedel komunikovať na takej úrovni, aby sme mohli prekecať niekoľko hodín. Nevedel odpovedať na otázky, na ktoré som ako dievča potrebovala odpoveď. Nerozumel mi. No predsa v ňom bolo niečo čo ma pri ňom nedržalo, no ani nepúšťalo. Schmatlo ma to a doteraz to je niekde v mojom podvedomí. 

Netušila som, že on je len začiatok...

/Milí čitatelia, rada by som oznámila, že v blogoch s touto tématikou, sa budú nachádzať vysnívané príbehy, s nereálnymi osobami a situáciami. Prosím, nesúďte "16 ročné dievča" za jej zážitky, ale za jej fantáziu./

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár