Január odštartoval pre milovníkov dramatických seriálov spoza veľkej mláky skutočne veľkolepo. Filmová stanica AMC priniesla na Slovensko exkluzívnu premiéru amerického seriálu Hap a Leonard. Temne komediálny thriller o dvoch najlepších kamarátoch môžete sledovať už od 2. januára každý pondelok o 22:00 hod.Seriál pozostáva zo šiestich hodinových epizód a nakrútený je podľa populárnej novely Joe R. Landsdale. Príbeh o dvoch najlepších priateľoch, jednej osudovej žene, skupine skrachovaných revolucionárov, dvojici vražedných psychopatov, starej koristi a polišoch...

Hap Collins je bývalý aktivista, ktorý strávil nejaký čas vo väzení kvôli tomu, že odmietol narukovať počas vojny vo Vietname. Dnes ako smoliar štyridsiatnik sa nechá naviesť na pomoc svojej bývalej žene Trudy, ku ktorej ho stále priťahuje špeciálne puto. Trudy ho naplní snami a sľubmi o nájdení strateného pokladu. Leonard Pine je veľmi otvorený homosexuálny černoch, veterán z Vietnamskej vojny s veľmi temným temperamentom. Po tom, čo sa mu rodina počas dospievania vyhýbala a v práci dostal výpoveď, sa veľmi rád pridá ku svojmu najlepšiemu kamarátovi Hapovi, aby mu pomohol nájsť úlovok, ktorý mu zmení život.

Príbeh zasadený do neskorších 80. rokov, ktoré sa vyznačovali výstrednými osobnosťami, rebelmi s výraznými klobúkmi na hlave a vo vyšúchaných rifliach. Hap a Leonard vás prevedú do tohto retro obdobia, ktoré spočiatku prešpikujú jednoduchou schémou, ako sa stať rýchlo boháčom, avšak prerastie to do krvavých rozmerov. Spomínaný poklad sa rozhodne hľadať aj ex-manžel Trudy, ktorého pustia z väzenia. Hap a Leonard je vďaka excentrickým postavám vzrušujúcou jazdou s jedinečným južanským nádychom. V dráme účinkuje James Purefoy (Rím, Stúpenci) ako Hap, Michael Kenneth Williams (The Wire, Impérium – Mafia v Atlantic City) ako Leonard a Christina Hendricks (Mad Men) ako Trudy.

Niečo zo zákulisia...

Seriál produkovaný spoločnosťou AMC Studios nakrútil režisér a spisovateľ Jim Mickle (Pachuť pomsty, Takí sme, Stakeland) a spisovateľ Nick Damici (Pachuť pomsty, Takí sme, Stakeland). Výkonnými producentmi seriálu sú Jim Mickle, Nick Damici, Jeremy Platt a Nick Shumaker spolu s výkonnými koproducentmi Joe Lansdale, Linda Moran a Lowell Northrop. Projekt je zároveň druhou hlavnou kolaboráciou Mickleho a Dimiciho s Landsdaleom, keďže obaja už spolupracovali na filmovej adaptácii Landsdalovej novely Pachuť pomsty, ktorá mala premiéru v roku 2014 na filmovom festivale v Sundance. Ďalšími účinkujúcimi v seriáli sú Jimmi Simpson (House of Cards), Bill Sage (Americké psycho), Pollyanna McIntosh, Neil Sandilands a Jeff Pope.

Joe R. Lansdale vydal svoju prvú knihu v roku 1990 ako zbierku poviedok, v ktorej vystupovali aj postavy Hap a Leonard. Často temné, miestami ironické a prostoreké poviedky sledujú dvojicu húževnatých chlapíkov, ktorí sa dostávajú do množstva nečakaných a niekedy nebezpečných dobrodružstiev v 80. rokoch vo východnom Texase. Séria začína dielom Savage Season (1990), nasleduje Mucho Mojo (1994), The Two-Bear Mambo (1995), Bad Chili (1997), Rumble Tumble (1998), Captains Outrageous (2001), Vanilla Ride (2009), Devil Red (2011) and Honky Tonk Samurai (2016). Lansdale momentálne píše 10. poviedku.

 Recenzia
Komentuj
Napíš svoj komentár