Od určitého času som si myslel, že ľudia sú len kôpkou debilov, ktorými hýbe len bulvár, telka a podobné kraviny. Myslel som si o nich, že sú zlí, nehodní sveta ako takého a podobne. Však koho má čo zaujímať, že si niekto zlomil nohu, rozišiel sa s priateľkou, pristihli ho s milenkou/milencom, ... Takých ľudí som považoval a aj považujem za odpad. Čo ich tlačí do toho aby o tom vôbec písali, a už vôbec nechápem tých, ktorí si to kúpia.

V správach začali dávať stále len o rómoch (nie som rasista) ako nejaký vyhorel, iného zabila elektrina a pod. Vadí mi len to, že neprejde jeden deň, keď by neukázali nejakého vyhoreného, zabitého, okradnutého róma. Prečo sa všetko preorientovalo na zlé, jednostranné? Kde sú pozitívne myšlienky? Tie už ostali len kdesi v starých knihách o peknom mierumilovnom svete.
Mával som také "chúťky", že zničím svet (ako v nejakom filme), lebo sa mi prestal páčiť. Inokedy som sa zamýšľal na tým, ako odstrániť zlo, zistil som, že zlo proste musí byť, ale nemusí ho byť tak veľa ako ho je,... Niekedy som svoje myšlienky neustrážil, a končilo to tým, že by som bol odhodlaný ľudí, ktorí sú zlí aj zabiť. Ale na také činy som až príliš morálny. Nedržím sa však morálky svetskej, ale vlastnej. Každý máme občas takého "tušáka" čo je správne a čo nie. Ja sa toho pridŕžam.

Snažím sa žiť v tejto spoločnosti, ale najradšej by som ju zmenil. Nie je taká ako by mala byť. Kdesi sa stala chyba, ale kým ju nájdeme bude najskôr neskoro. Toľkokrát sa písalo o konci sveta, bolo o tom mnoho filmov a predpovedí. Len čo ak už ten koniec nastáva? Všetci však očakávajú Satana, démonov, meteority a popri tom si nevšímajú, že koniec už vlastne začal.
My sami sme otvorili knihu Konca, a začali čítať formulky skazy. Ľudí omámila moc, peniaze, sex, médiá,... Začali strácať hodnoty, stali sa sebeckými, povrchnými, ignorantmi,... Prostý človek je však ako kôň-klapky na očiach a ide len tým smerom, akým potiahne opraty spoločnosť. Ak je nejaký problém, preskočí ho alebo obíde.

Komu sa páči taký život? Niekomu to možno stačí, však si povie: mám ženu, deti, prácu, dom, peniaze. Problémy ostatných ho nezaujímajú. Počul som jednu peknú frázu "však sú to tvoje sračky, tak si ich rieš sám" a týmto spôsobom myslí aj zvyšok.

Po dlhom čase som nedávno začal objavovať ľudí, ktorí majú podobné názory a myšlienky, len ich interpretujú inak. Znovu som precitol a v žilách mi začína kolovať nádej, že niečo možno predsa len zmeniť. Vždy narážam na lenivosť a ľahostajnosť, vety typu: "čo už len ty sám chceš zmeniť" a podobne. Zmeniť možno seba, a tým sa dá "nakaziť" aj zvyšok. Treba sa vzoprieť dobe, odčleniť sa od nej a pokúsiť sa vytvoriť niečo lepšie. Niečo, čo bude mať perspektívu a zmysel.

Boli sme slobodní, a takými by sme mali aj ostať. Nikto nemá právo nás ovládať, a ak už niekto má v rukách moc, tak nech robí niečo schopné a dobré.
Prišli Slovania, bola Veľká Morava, a potom prišiel národ s úmyslom podmaniť si nás. Založili Uhorsko, ľudia sa zmohli a zrazu tu bolo Slovensko. Síce to pár storočí trvalo, ale predsa sa podarilo dosiahnuť slobodu. Ako dlho tu bol komunizmus?, hlášky "So Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak" sú minulosťou. Zas je len Slovensko. Tým som chcel dať najavo, že ak sa niečo chce, tak sa to spraví nech sa deje čo chce. Občas to trochu trvá ale vždy úsilie prinesie očakávané ovocie.

Chcem zmenu, chcú ju viacerí, ale všetci zaryto mlčíme. Na čo vlastne čakáme? Zmena je na dosah ruky, treba sa len viac načiahnuť.

.................Ospravedlňujem sa za nesúvislé myšlienky, ale radšej napísať ako zabudnúť.......Som zvedavý na tú "kopu" reakcií. To len ukáže, či sa niekomu chce niečo vôbec napísať, alebo si to len prečíta a ide ďalej. Ak si to vôbec prečíta.......To je tou uponáhľanou a lenivou dobou. Skôr je to však tými ľuďmi. Oni si tú dobu vytvorili. Oni sami sa ukrátili o čas. Dnes platí: čas sú peniaze....

 Blog
Komentuj
 fotka
ajculienka  31. 10. 2007 14:01
och takito krasny blog som uz dlho necitala,,priami a konecne priami a hlavne REALISTICKY,je super ze je tu ece kopa ludi co si stoji za svojim nazoroma vlastne za vsetkim co si tu popisal,,krasen napisane a vyjadrene,,naozaj genialne,,
 fotka
eileen92  31. 10. 2007 15:04
Zaujímavý blog, vážne. Ale asi s tebou veľmi nesúhlasím čo sa týka tej apokaliptickej doby. Že by koniec sveta nastal preto že sme zlí, o tom veľmi pochybujem pretože to by bol už sto-krát zničený. Ak nás niečo zabije tak potom skleníkové plyny ,ale o tom potom. Ale páči sa že chceš veci meniť k lepšiemu aj keď celkom nechápem čo.
 fotka
fallenstar  21. 12. 2007 18:38
podla mna su to dost silne myslienky.a myslim ze mas pravdu v tom ze ludia su hrozne pesimisticky a malo by sa s tym nieco robit a tiez si myslim aj uplne malicky clovek dokaze aspon trosku zmenit svet k lepsiemu ak to chce
Napíš svoj komentár