Na začiatok, pre Admina a NaD-admina Tomáša a spol. Prečítaj si to, a až potom uváž či zmažeš túto (skrytú reklamu na istú stránku začínajúcu na A...)

Nechcel som si to vytrhávať z kontextu, preto tá forma je vlastne Copy z Môjho Profilu Tam. (sorry Tomáš) aj za ten link kdesi v strede prepáč.

Tá časť charakteristická aj ako "blogové jadro" začína po prvých odsekoch.

Ak sú otázky, napíšte až po Prečítaní! Budem odpovedať sem, tak tie otázky nie ako TS, aby aj ostaní vedeli. Prajem príjemnú štvrť hodinku pri čítaní, tohto, dúfam zaujímavého, myšlienkového pochodu jedného mladého chalana (mňa )

To s tým vnútrom je vlastne dvojzmysel, je to v Blogu a je to vlastne až kdesi v jeho strednej časti.

Kto vie, že k jadierkam z jablka sa musí dostať cez dužinu, alebo, že orech je až pod škrupinkou.. Tak to pravé "orechové" (zas dvojzmysel) je až ako som spomínal v strednej časti tohto rozsiahleho lyrického, neviazanou rečou písaného diela

Sa na začiatok šantím, ale to preskočte, len čítajte od Začiatku prosím. Vďaka za záujem, prejavený prečítaním + nejaký komentík alebo reakciu by bolo..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
tomas  14. 10. 2008 23:52
to bolo strasne dlhe... no dobra rada: ja som sa velmi premahal... problem je ze je to tak dlhe a prepchate roznymi myslienkami, ze clovek zabudne vlastne co cital... ano suhlasim, ze mozno v staroveku ludia vedeli viac, resp. vedeli veci, ktore nevieme, a zas nevedeli co vieme my, v istych oblastiach boli inteligentnejsi... to je fakt, ved aj dnesna doba cloveka uci mnohym veciam a v inych oblastiach ten isty clovek otupnieva.....



problem je, ze sice som to precital, ale vlastne som sa v tom stratil, a nechapem, co si chcel clankom vlastne povedat, resp. zapamatal som si par faktov, ale nechapem co cele tym bolo myslene...
 fotka
porrast  15. 10. 2008 01:00
Velmi zaujimavy clanok... smnohymi vecami sa stotoznujem uz fakt dlhu dobu, niektore veci by som napisal presne tak isto ale s niektorymi nesuhlasim...

"tak ako aj vy túžite zničiť tých, ktorí vám škodia a ničia vás, tak že tak isto sa k nepohodlnej a škodlivej časti živočíšnej ríše postaví aj Zem" .. tato veta je jedna z veci ku ktorym sa nepriklanam lebo osobne nechcem znicit nikoho... ale viem ze Univerzum ma svoj system na riesenie tychto veci (taktiez sa to ludovo nazyva Bozie mlyny) ... inaq tvoje vnimanie prirody a cloveka je mi velmi blizke akurat na tie detaily, ze ja sa az tak nesustredim na cinnost ludi lebo vo vecine pripadov mi konanie ludi pride absolutne proti zdravemu rozumu a je to len strata casu sa niektorymi vecami zaoberat...



a k symbolu Jin Jang... velmi sa mi paci jeho vyznam, a to ze kazda vec ma jinovu a jangovu stranu... neexistuje preto nic co je len dobre a len zle ako si mnohy ludia myslia.. tento symbol viac ako cokolvek ine pripomina, ze uplne vsetko manifestuje aj ako dobre aj ako zle.. nieco viac nieco menej a taktiez to zavisi od uhla pohladu... toto len tak na margo tvojho zatracovania ludskeho pokolenia (ktore chapem lebo dakedy som mal takmer rovnaky nazor)... ale nemozem sudit ludstvo podla jednotlivcov, a jednotlivcov odsudit pre ciny spolocenstva... ..

btw.. zmienil si sa o okultnych vedach... mozem mat teda na teba par otazok?.. ak hej tka napis TS diky moc...



na zaver musim dodat, ze sa podla mojho nazoru jedna o fakt dobry,zaujimavy a vobec nie neprehladny sled myslienok takze len tak dalej *THUMBS UP*
 fotka
sarah_whiteflower  15. 10. 2008 10:10
Ja súhlasím sčasti s prvým názorom a sčasti s druhým. Pretože podľa mňa to bolo trochu neprehľadné už len kvôli tomu, že tam boli nahádzané myšlienky jedna cez druhú, a to sa mi moc neľúbilo. Celé to dokopy síce tvorilo celok, ale akoby roztrhaný alebo rozkúskovaný ako puzzle, ktoré by sa dalo zložiť aj lepšie.



Inak s mnohým súhlasím, boli tam nejaké tie veci, v ktorých som ohŕňala nosom, ale väčšina mi je pochuti. Nebudem vymenúvať to, s čím nesúhlasím, pretože je to moja osobná vec Inak si napísal niečo, čo bolo zaujímavé a celkom fajn, iba to má pre mňa taký sled, že sa to nedá prečítať s entuziazmom štýlu "booooože, to je ale jaké dobré..." Ale chápem, že je to profil, takže viacmenej sa to sčasti dá odpustiť... proste fajn.
 fotka
sarah_whiteflower  15. 10. 2008 10:11
áno a ešte ma napadlo, že neviem, prečo by ťa mal vo Zvolene niekto ukameňovať Z tejto stránky už nepoznám viac ako jedného dvoch ľudí okrem mňa, ktorí sú zo Zvolena a poctivo tu čítajú blogy
 fotka
sajfa  15. 10. 2008 14:22
#1 Viem, že tie myšlienky sú potrhané, ale tak ja premýšľam, inak neviem.



#2 Božie mlyny: Ja nerád čakám a tak radšej zasiahnem do deja.

Bol by som rád, kebyže je súd, ktorý by odsudzoval tých, ktorí činia zlo (relatívny pojem). Ale nie podľa ľudských zákonov. Spravodlivý súd, ktorý by obral o životy tých, ktorí by robili to "zlo".



Niekto bude toho názoru, že človek ktorý chce trestať smrťou nie je celkom v poriadku alebo je chorý.

Možno to tak je, ale zas len podľa ľudského chápania normálnosti, alebo toho čo je dobré a normálne.



Normálnosť je pojem relatívny a vraví, že normálne je to, čo je blízke väčšine, čo koná väčšina a tak,.. Sú na to kadejaké poučky. Len zabúda na to, že je to opäť brané len z pohľadu človeka, človeka ovplyvneného kultúrou, zvykmi, náboženstvom, morálkou a etikou,..



Takže tá normálnosť je vlastne len akýsi názor na veci, názor, na ktorý si ľudia zvykli a považujú ho za správny a pritom možno (je tam dosť vysoká šanca) tento názor ani nie je až taký správny.



#3 K tomu entuziazmu: NEpísal som to, aby z toho niekto padol na zadok a bol ohúrený. Ja som tu len zverejnil moje názory a myšlienky. Každý si vyberie to, čo je podľa neho zaujímavé a čo sa mu páči.



Ja to beriem ako zmysluplný celok, lebo ja tomu usporiadaniu a rozdrobenosti myšlienok chápem. Sú to moje myšlienky, napísané mojim štýlom, napísané preto, aby som na ne nezabudol.



Každým prečítaním si pripomínam, kým som, čím som a aký som.
 fotka
sajfa  15. 10. 2008 14:38
#4 Nie každému sa môj názor páči a je mnoho ľudí, ktorí takých ako som ja, odsudzujú či nenávidia.



Príkladom sú aj napr. "holohlaví". Tí sú schopní vymlátiť dušu z človeka, ktorý im nie je "po chuti", nepáči sa im už len farbou pleti či vierovyznaním. Pritom to môže byť človek vysoko inteligentný či dobrý.



Proste sú takí ľudia, ktorí nenávidia a odsudzujú iných za ich názory a tak.. a pritom ich ani nepoznajú.



Osobne proti "holohlavým" nemám nič, okrem toho, že nechápem prečo robia to, čo robia a prečo to považujú za správne.



Môže byť, že aj oni sú múdri, no poväčšinou ich činy nehovoria za túto možnosť.



A ak si myslia, že sú múdri a inteligentní, nech to dokážu tým, že odhodia svoje bejzbalové pálky, vysypú z vreciek boxery a prejavia pochopenie a toleranciu k tým, ktorí sú podľa nich iní.



Pokiaľ nezačnú uvažovať takto, nemôžu očakávať, že ich iní a ostatní ľudia budú považovať za normálnych či seberovných.



... Dúfam, že som ti dal dostačujúcu odpoveď.



Aj tu vidno, že moje myšlienky majú zvláštnu kontinuálnosť a nadväznosť a sú pre a podľa iných pomerne zložito a zvláštne interpretované.
 fotka
xdjkennyx  15. 10. 2008 16:07
komentik
 fotka
wolwos  15. 10. 2008 16:40
Darwin, mozno Freud, napisali (uz neviem kde som to cital)

Na dne samych seba vlastne aj tak niesme ludia (homo sapiens).

Jadrom ludi je sialenstvo. Hlavným rozkazom (imperatívom) je vražda.

S toho vlastne vypliva ze sme neovaladli zem preto ze sme boli najmudrejsi ci najzakernejsi, ale pretoze sme vzdy boli ti najsialenejsi a najvrazdnejsi bastardi v celej "dzungli"
 fotka
wolwos  15. 10. 2008 16:54
Aha uz viem... Od KInga... Kniha sa Vola ze MObil... zaujimave citanie
10 
 fotka
sajfa  15. 10. 2008 19:14
#8 S tými najvražednejšími bastardmi úplne súhlasím. A tú knihu si isto prečítam, vyzerá zaujímavo.
11 
 fotka
kaena666  24. 11. 2008 23:23
Hmm...áno, bolo to dlhé...ale zoberme si ako dlho už trvá toto nivočenie prírody, a potom si položme otázku, či to skutočne bolo pridlhé...

Ja som pochopila zrejme každé tvoje slovo, pretože som sa neraz zamýšľala nad rovnakým problémom (do TS ti hodím link na môj blog, môžeš si prejsť pár mojich výtvorov ak budeš mať čas). Vlastne ako som tak čítala tie vety, tak som predpokladala, čo bude ďalej nasledovať . Máš rovnaký názor na vec. Ja milujem prírodu a zvieratá...no stránim sa ľudí. Ľudia sú totiž zlí. Vedia ublížiť viac ako čokoľvek iné. Svojimi slovami spaľujú viac ako oheň a ťahajú človeka ku dnu silnejšie ako vodný vír.

Vieš...ja som taký ten urputný zástanca práv zvierat a samozrejme sa k tomu vzťahuje aj príroda. Koľkokrát som už videla, čo dokáže urobiť partia ľudí na židovskom cintoríne...našla som tam dokonca použitý kondóm, čo už hraničí či už s morálkou, alebo zdravým rozumom.

Každý môj článok o tom, ako ľudia devastujú prírodu a cudzie životy som však nútená zakončiť vetou: "Jedinec v tomto prípade nezmôže nič."

Keď už si spomínal LaVeya...nedávno som robila prácu o satanizme. No...ja takýchto velikánov veľmi nemusím. Nech už hlásajú čokoľvek, v ničom nevidím úprimnosť a dobrý dopad na ľudstvo. Všade hľadám zradu. LaVey možno skutočne chcel len ľuďom otvoriť oči, pretože cirkev vtedy bola tá najhoršia forma vlády...lenže kam to dohnal? Ľudia si všetko podrobia vlastným predstavám...podstatné informácie sa zahmlievajú a dnešný satanizmus nie je protestantský ale brutálny a zvrátený.A to všetko ľudia...nudia sa a hľadajú si zábavku v obetovaní zvierat. Od blízkej osoby som počula, že pár satanistov, ktorých ona pozná chytilo jedno dievča...a už nemá oči...Tak o čo ide? Väčšinou sú v tom pubertálny imbecilovia, ktorí chcú byť zaujímavý a vplyv party im tak lezie na mozog, že strácajú rozum a časom si myslia, že konajú z vlastnej vôle...omyl. Milujem slobodu. Verím v Boha svojím vlastným spôsobom. Nenechám sa nikým ovplyvňovať, pretože tým by som svoju slobodu stratila.



Minulý rok som písala do školy dve práce - Týranie zvierat, Nie sme takí zlí ako o nás hovoria.

Asi je každému jasné, čo som spracovala v prvej práci...tematika týrania zvierat je pre mňa vždy a všade aktuálna. Však čo je to za úbožiaka a barbara, ktorý vztiahne ruku na bezbranného a nevinného tvora, ktorý sa nemá ako brániť. Teraz by sa sem hodila nadávka - a poriadna... Son of a bitch....

Druhá práca bola o intolerancii. Písala som o homosexualite, rasizme, nacizme a ako príklad som uviedla zosnulého Daniela Tupého. Určite si na neho pamätáte... Ľudia nikdy nebudú tolerantní voči ničomu...či už je to viera, hudobný alebo životný štýl, spôsob obliekania, prejavu, záujmy...k ničomu... Ľudia si idú po krku kvôli banalitám. Akoby nebolo dosť nešťastí...nehôd...katastrof...nie, my si ešte naschvál hádžeme polená pod nohy. Ale čoskoro to skončí...čakám každým rokom, keď Zem, ktorá už od stredu praská, nakoniec nezvládne toľkú ťarchu (dvojzmysel - 1.ťarcha, pretože keď sa premnoží nejaký živočíšny druh, tak ho vyhubujú, ale to, že my sme premnožení až až nikomu neprekáža...takmer si už stúpame po hlavách. 2.ťarcha ľudskej hlúposti a zloby, ktorú Zem pestuje na vlastných prsiach).

Veď sa len pozrite na terajšiu situáciu...ja už len s hrôzou čakám kedy bude vyhlásená tretia svetová, alebo začnú len nejaké lokálne "čistky"...
Napíš svoj komentár