Písané doma u rodičov.

Stále si opakuj túto vetu: Nič a nikto ma za žiadnych okolností nerozhádže. Nikdy.
Nedávaj jej to za vinu. Bol si dobrý partner? Možno áno. Ale nie až taky dobrý, keď si našla iného. Viem, že si nepil tak moc, ako druhý. Nekradol si jej výplatu, aby si ju minul v automatoch, ako druhý. Nebral si drogy a ani ta neživila a už vôbec si nebol taký magor, že by si ju bil a týral. 
Môžeš ju milovať. Môžeš jej ďakovať. Môžeš jej prepáčit. Môžeš ju poprosit o odpustenie, že s tebou strávila toľko času a k ničomu si sa nemal.
Neber vážne, keď sa ti pretŕča, keď ti pripomína tú fajku vo vlaku, ako naposledy, keď ti píše, že je nešťastná, keď ti opitá vraví, že by sa chcela vrátiť. Nič to nie je. Sú to len slová a za človeka vravia činy. 
A prestaň s analyzovanim toho ako sa na teba pozerá a ako sa na teba usmieva a čo ti vraví. Tak ako pred dvoma dňami, keď ti natierala tvár opaľovacím krémom a bola na teba nalepená, vravela ti, že sa vidí v tvojich očiach. Alebo tak ako štyri hodiny neskôr, keď ste sedeli v aute a začal si jej vravieť s úsmevom, poďme si urobiť dieťa. Budeme spolu kočíkovat, čítať rozprávky a možno sa do mňa zamilujes. Možno na druhý, tretí alebo štvrtýkrát. A na to odpovedala: to posledné by nebolo až tak ťažké. A čo si urobil ty? Začal si dúfať a analyzovať. Ako to povedala, ako sa pri tom tvárila. Prestaň s tým. Prestaň veriť, že ten a ten deň bude pre teba dňom D, kedy si ona uvedomí, že bez teba sa žiť nedá. Zabudni. 
Nebuď jej kamarát. Nikdy. Ignoruj ju, ale nie preto, aby si ju trestal, ale preto, aby ti bolo lepšie. Nič iné ti aj tak neostáva. Aj keď, ťa bude volať von. Nechoď. Už nie si v jej živote ten prvý. Volá ťa von, lebo nemá s kým. Tak nabudúce nebehaj za ňou ako pes. Aj keď ti bude písať a pýtať sa ťa, že čo ti je. Odpusti si ironické poznámky. Aj keď ti bude písať, prečo ma ignoruješ a text bude agresívny. Buď v kľude. Nemôže ti predsa kázať, aký máš mať k nej vzťah, čo máš k nej cítiť. Na to nemá právo. 
Môžeš robiť len jedno. Predstavovať si a tešiť sa na druhú ženu v živote. Aké bude mať vlasy? Aký bude mať zmysel pre humor? Aké bude mať oči? Aký bude mať zadok? Aké bude mať prsia? Veľké, malé, alebo také akurát? Bude potetovaná? 
Nesmúť. Snaž sa to brať pozitívne.

 Blog
Komentuj
 fotka
darkpassenger  16. 5. 2018 20:32
Screenshot
 fotka
3dmeraya  21. 5. 2018 21:03
nechcem ti teraz nejako kazat, ale ked som citala nejaky tvoj starsi blog, teraz neviem ci ho este mas zverejneny, tusila som ze nejako to takto s tebou potom bude. uz si nepamatam ci ona chcela dieta alebo ist s tebou byvat, ale mal si sa vtedy pokusit bud zmenit pracu alebo jej zabezpecit to co potrebuje lebo inak budes lutovat. no nic uz to je jedno. peace
 fotka
antifunebracka  6. 11. 2018 16:37
Ser na to a vráť sa k nej. Obaja vieme, že je to jediná správna možnosť. Inaxi to budeš naveky vyčítať. Btw napíš viac o tej fajke!
 fotka
samtord  6. 11. 2018 19:05
@antifunebracka len to by si ona chcela
Napíš svoj komentár