Od 1.júla bola oficiálne zrušená povinnosť nosenia rúšok v dvoch našich susedných krajinách - Česku a Rakúsku, až na výnimky ako sú lekárne či verejná doprava. Ide pritom o krajiny, kde je počet nakazených vyšší ako na Slovensku a to aj v prepočte na obyvateľa. Povedal som si teda, že nosenie rúšok u nás nedáva žiadnu logiku a tiež som s tým od 1.júla prestal. Hneď v stredu som bol bez rúška v Tescu, pokladníčka ma len upozornila, aby som si ho nabudúce vzal. Víkend som dosť času trávil na kúpalisku, tam samozrejme ani v bufete rúško nikto nemal. Párkrát som sa zastavil v malej Delii, ako aj vo Fortune, na rúško som upozornený nebol. V sobotu som bol večer na Spartaku, kde som si pred vstupom prekryl ústa šálom, ale na zápase som si ho dal dole - v kotli ho aj tak skoro nikto nemal. Ešte predtým som bol v Aréne (nákupnom centre), kde som sa bol najesť a na WC, tiež som rúško nemal, SBS-kár sa pozeral, ale nepovedal ani slovo. No a napokon dnes som cestoval autobusom za kamarátom do Nitry a po dlhej diskusii som sa vyhovoril na to, že sa mi zle dýcha, čomu šofér uveril a nemohol mi na to už povedať nič. Objektívne, počas celej cesty by sa mi naozaj dýchalo zle. Nosenie rúšok v súčasnosti považujem za zbytočné, pokutami strašia, ale nepoznám nikoho, kto by dostal, reálne vás maximálne upozornia. Skúsme to všetci naraz aj viacerí, aby pochopili, že si s nami nebudú robiť čo chcú, a že nezmyselné opatrenia akceptovať odmietame. 

 Denník
Komentuj
 fotka
james98  7. 7. 2020 22:01
Rebel
 fotka
sasi2680  7. 7. 2020 22:04
V hornom rakúsku budu rúška v interiéri opäť povinné, keďže im to tam zas stúpa
 fotka
subarnica  7. 7. 2020 22:13
Neviem čo si tým dokážeš.. ale nech sa páči... Som zvedavá ako dlho ti to vydrží
 fotka
samuelfghk  7. 7. 2020 22:19
@subarnica Až dovtedy, kým ich nezrušia oficiálne. V apríli boli povinné aj po vonku, všetci sa báli vírusu, no tiež som ho vonku nemal, jedine ak medzi veľa ľuďmi ale určite nie len tak sám v parku. Chodil som po lesoch, po turach, na bicykli sam alebo s kamarátmi, pokutu som nikdy nedostal
 fotka
tarassaco  8. 7. 2020 09:30
Je blbé, keď motivácia ľudí robiť/nerobiť niečo, sa odvíja len od toho, či je to povinné. A nemyslím len dodržiavanie povinných zásad, ale aj rebelovanie proti nim, aby si niečo dokázali.
 fotka
motovidlo323  8. 7. 2020 16:17
Mám pre teba zlú správu: rúška budú povinné zrejme už NAVžDY
 fotka
staphylococcus  9. 7. 2020 17:34
Pockaj takze ty si realne myslis, ze tie ruska sa nosia iba na to, aby ti niekto mohol nieco prikazovat?
Alebo ako si mam vysvetlit tvrdenie "nepoznam nikoho, kto by dostal pokutu, takze je to zbytocne"? Akoze vazne, cim premyslas, ritou?
Napíš svoj komentár