Časť Prvá – Smrť, plač a ticho

Kapitola druhá

Pomaly vstala a šla, ja som pozbieral mobil a kabelku. Šla vcelku rýchlo, mal som problém ju dobehnúť. Keď som ju dobehol, tak náhle zastala a otočila sa ku mne.
„Nechceš čaj?,“ celkom ma tým šokovala, pred chvíľou na mňa kričala a teraz mi ponúka ”čaj”.
„No, tak dobre no,“ koktavo som dopovedal, čo iné by ste vtedy povedali. Pousmiala sa a vošla dnu cez drevené dvere paneláku.
Bez slova sme vystúpili na tretie poschodie, zahrali kľúče a otvorila dvere. Vôbec sa neobzrela, vošla dnu a zmizla v tme. Stál som pred dverami a nevedel, čo mám robiť. Chcel som odísť, otočil som sa a vykročil preč, Livi sa o mňa asi bojí.
„Nemám doma čaj, iba vodku, chceš?“ - povedala to ladným tónom a ja som nemohol neodolať.
Vošiel som dnu, zatvoril dvere a čakal. Ona zas predčasne odišla. Videl som, ako svetlo pretína tmu. Šiel som za svetlom až ku kreslu so stolom. Bol to maličký byt s jednou izbou, kde bola posteľ (vcelku veľká a vyzerala pohodlne), dve kreslá, stôl a na stene televízor, žiadne skrinky (dosť nezvyčajné na ženu).
„Ako sa voláš?,“ položila poháre na stôl a sadla si do druhého kresla.
„Gery, a ty?“
„Izy,“ - potom zavládlo hrobové ticho, niektorí by ho nazvali trápne ticho, no ja mám rád ticho. Neviem, čo je trápne na tichu, ticho je dobrá vec. Prerušila ho naliatím vodky do pohárov. Zdvihla pohár, tiež som ho zdvihol, hodila ho do seba, ja som urobil to isté, znovu naliala.
„Prečo si na mňa vyskočila?“
„No...“ potichu si vzdychla a ironicky sa pousmiala „...včera som našla môjho priateľa, ako si to rozdáva s mojou sestrou, boli celí od kečupu, vieš, niečo ako sex so šľahačkou“, nikdy som to neskúšal, no videl som to vo filmoch, tak som prikývol, „keď sa na mňa pozrel, tak mal celú hubu od kečupu, bastard!“
Nemal som na to čo povedať, chcel som sa začať smiať. Po chvíli som dodal:
„Nemám rád také sexuálne hrátky, sex si treba vychutnať a nie znechutiť,“ nepovedala na to nič. Asi to bola blbosť, neviem utešovať ľudí. Vypila vodku, ja tak isto. Zhasla lampu vedľa kresla, vyzliekla sa do spodného prádla a ľahla si do postele. Chvíľu som bol mimo, no bolo zjavné, o čo jej ide. Nemôžem to Livi urobiť, či môžem? A vlastne, prečo nie? Aj tak sa už vôňa ruží z nášho vzťahu vytratila.
„Nechcem nič od teba, môžeš ísť domov, alebo tu ostať, ľahnúť si ku mne a pospať si,“ mierne ma to zarazilo.
Vyzliekol som sa do trenírok a ľahol ku nej. Bola otočená chrbtom ku mne, ja som civel do stropu. Naozaj bola tá posteľ príjemná, ani neviem kedy som zaspal. Keď som vstal, tak pravú ruku som mal na jej prsiach a stoporený penis. Rýchlo som sa spamätal a vyskočil na nohy. Toto predsa Livi nemôžem urobiť. Obliekol som sa a zdrhol na ulicu. Vonku svitalo, bolo cítiť vôňu rána.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
jillie  1. 7. 2008 17:05
MNe sa to paci,ale to uz vies, dufam vsak ze si zmenil koniec...
Napíš svoj komentár