Alebo o tom ako dokáže maličkosť vyvolať katastrofálnu reťazovú reakciu?

Je tomu asi tak 10 minút. Brat č.1 prichádza domov z práce a pes na privítanie začne štekať. Typický rituál, havino tak prejavuje radosť, čo nemusí byť vždy príjemné, no je to pes. A psy predsa štekajú bežne.

Teda pes šteká, brat č.1 aby rýchlo vtrhol dnu do bytu začne na dvere trieskať. Nie klopať, trieskať. Brat č.2 vyštartuje, otvorí mu a začne pičovať, čo brat č.1 trieska. Nie je nič nezvyčajné, že brat chodieva často domov mierne podgurážený, čiže trieskava často....poprípade kope, prinajhoršom sa zvalí a do dverí treskne celou váhou.

Na ten krik, brat vs. brat a do toho ešte pes sa zo spálne vyvalí matka, ktorá je vrcholne vytočená, pretože ráno skoro vstáva a už skoro zaspávala. Len tak vystrelí psovi jednu za ucho, začne brániť syna č.1 (= brat č.1), už len z princípu, keďže je to jej najmilšie dieťa. Brat č.2 nasraný berie psa a idú von.

Matka a jej najmilšie dieťa ohovárajú svojho syna a brata, že je to jeho vina, že nevie utíšiť psa až po to, že si nemôže nájsť prácu a že je znudený a že mu je dobre, že nemusí vstávať, že nevie aké to je, keď ho zobudí pes.

Snáď len malá poznámočka na záver - nie len mávnutie motýlích krídiel je dostatočne silné, aby zmenilo celý svet. Dokáže to aj obyčajný psí štekot

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár