A teraz vam poviem nieco fakt velmi zle.

Je to presny priklad toho, ze ked dosiel pre degesov cas, aby zo seba urobili blbeckov,  tak do toho smelo isli.

Vsimol som si toho pocas brazdenia stranok refresheru, ktory citam pretoze pise o hudbe ktoru pocuvam.

Ak sa stale drzis nazoru ze hip-hop a trap  nie su hodne oznacenia "hudba", tak si, pekne prosim,  priskripni pohlavny organ hasakom, pretoze ako nemenovany  pan s piatimi copikami na hlaviske povedal: "pokial sa ta to nedotyka kritika je neplatna, lebo pica nazory su jak obrazy bez platna".




Chcem dnes poukazat na to ze ludi ktori dnes pocuvaju rapovu hudbu  absolutne nezaujimaju flowy, texty, produkcie,  ba dokonca by som mohol povedat ze ich vobec nezaujima hudba.

Vsetci maju ovela vacsiu potrebu riesit kto ma co oblecene.

Je mi smutno z toho ze hudba  ktoru pocuvam roky upada kvoli tomu ze ludia  chcu vidiet swagerov ktori rapuju styri vety do techno beatu, zaplatia si sledovanost a tvaria sa ze "aha, ja som chodiaci progress".




Tymto by som chcel poziadat o minutu ticha za kulturu ktora coskoro zanikne, pretoze dnesni "fanusikovia" nemaju ponatia co je co.

 Blog
Komentuj
 fotka
pendecha  2. 7. 2016 12:02
Raz som tam a raz som sem...

Necitaj refresher,povacsine su tam fakt len sracky
 fotka
schizoofrenik  2. 7. 2016 12:03
@pendecha citam ho len skrz hudobne novinky, je to jednoduchsie ako hladat ich na yt
 fotka
adka25  2. 7. 2016 13:01
plne suhlasim
 fotka
pendecha  2. 7. 2016 15:01
No a potom sa len rozculis stoji ti to za to?
 fotka
gorgor  2. 7. 2016 19:54
Máš nekompromisný názor. Dobre, ak je to hudba, kto ju zložil, vieš? NAJPRV ju musí niekto vymyslieť (zložiť), ak je nevymyslená, tak je to len zvuk. Skôr pa-zvuk. Nesmúť, väčšina tzv hudby je len zvuk, resp. pa-zvuk. A to by som mohol menovať hudobné svetové celebrity rad-radom.
 fotka
schizoofrenik  2. 7. 2016 21:16
@gorgor beaty sa samplujú. To znamená že sa postrihá už zložená skladba na to čo ty nazývaš "pazvuk" do toho sa pridajú kicky, snary a basy a celé sa to poskladá tak aby vznikla nová melódia. Poprípade sa vygenerujú úplne nové pazvuky z ktorých sa beaty skladajú.

Ak mi teraz chceš povedať že vytvoriť beat cez pc zvládne každý dilin, tak si najprv stiahni jeden z tej miliardy programov ktoré sú na toto určené a pošli mi ho.

Čo do textov, tak každému chutí niečo iné,pochopím že to ľudia nepovažujú za umenie ak žijú tak aby sa ich texty rapperov netýkali.

A čo do prednesu tiež je celkom zložité zarapovať tak aby to pasovalo do beatov,nejde len o to nezmyselne recitovať, tie slová potrebujú tok, knak to okolo rapu nešlo.

Je tk rozdiel oproti celebritám ktorým niekto produkuje hudby, niekto iný zas napíše text, niekto iný skladbu zmastruje atď.

Je to ako odpoveď dostatočné?
 fotka
illbill  3. 7. 2016 08:48
dost pekne si to napisal, je to uz proste tak, ze sa k rapu dostava coraz viac novych ludi, co ho objavia cez rap co sa robi dneska vela a nevedia kde ma zaklady, tam je pre mna najsilnejsi ...uz dlho je to viac o tom kto da lepsi doubletime a chujovinky, viac sa zameriavaju na techniku jak na obsah a pocit.. preto je najlepsi rap v zaciatkoch, najprv sa zo vsetkeho talentu a pocitov vypisat, potom po case pribudaju ludia a treba to tlacit dalej aj ked uz moc neni o com ale treba dat album tak bude aspon dobry flowom lebo ludia to pocuvat budu..ale asi je dobre ze ho robia aj takto, vzdy sa najdu taki ktorym sa to bude lubit takze vzdy budu mat aj motivaciu pokracovat dalej ..a pokial to pocuvaju tak to asi ma zmysel aj ked pre mna ne.. jedina moznost byt s tym okej je ignorovat co ta sere a pocuvat dalej to, co sa lubi tebe..mne najviac co je luto, tak ze mam vsetko opocuvane a aj ked nieco vyjde tak mi to moc nejde do ucha..ale napriklad tu z domacich si bitmana pustim stale, drama je tiez dobry, u nich mam istotu aj pri novych veciach .. ostatni dobri nemaju ziadne "publikum" tak daju jednu vec za rok, je to celkom bludisko uz
 fotka
antifunebracka  3. 7. 2016 10:29
Pre mňa je hiphop (lebo rap nie je žáner) najhorší najlepší štýl hudby
Najhorší, pretože v ňom brutálne dominujú texty propagujúce násilie, diskrimináciu, drogy, kradnutie atď atď a mám pocit, akoby to nikomu nevadilo, najmä tí najzvrátenejší rapperi vyhrávajú najviac cien, podľa mňa je to úplne choré a všetkých by som pozatváral. Nehovoriac o tom, ako veľmi detinskí sú jeho predstavitelia ("Musím napísať ďalší text o tom, koľko trávy som včera vyhúlil a koľko štetiek pojebal, aby mi fellaz závideli." "Povedal si o mne, že som debil? OK tak zložím skladbu o tom, že tvoja mamka je piča").
Najlepší je zas práve pre tých pár dobrých umelcov, ktorí to robia fakt qalitne a skúšajú iné cesty + hiphop celkovo je neskutočne adaptabilný žáner a storytelling, aký sa v ňom dá spraviť, by mu závidelo aj country.
 fotka
schizoofrenik  3. 7. 2016 11:15
@antifunebracka tu si sa trošku ojebkal ale z toho si nič nerlb, mýli si to noše ľudí, ono je tl v skutočnosti tamže hip hop nie je žáner, je to kultúra pod ktorú spadá rapová hudba, obliekanie, break dance, grafity(nemam šajn ako sa to píše) a podobné oné a egotripy sú už proste neoddeliteľná súčasť s tým nespravíš nič ale ak ti mám povedať pravdu, texty o tom kto toho koľko zhúli či pretiahne moc neberú ani mňa no poznám aj dobré egotripy

A to s mamkami a debilmi, mňa beefy celkom bavia, ale to asi iba z toho dôvodu že bez váhania idem do každého konfliktu
10 
 fotka
method  3. 7. 2016 12:41
V nasich dusiach bude zit az kym neskapeme!
11 
 fotka
antifunebracka  3. 7. 2016 16:54
Neojebkal som sa vôbec Hiphop je v širšom zmysle kultúra, v užšom zmysle štýl hudby, v ktorom sa rapuje (rap = štýl spevu) ô__ô To len tak na okraj, lebo fakt málokto aj z hardcore prívržencov hiphopu to preqapivo vie A ide to podľa mňa aj bez tých ego3pov, veď to už aj vidno na najmladšej generácii zahraničných rapperov, že trochu ináč premýšľajú - Macklemore, Kendrick Lamar, Lil B a ďalší šuhaji Lebo aj mne sa strašne ťažko rešpektuje niekto, kto sa správa ako malé decko na pieskovisku, keď mu vezmú vedierko
12 
 fotka
gorgor  3. 7. 2016 19:18
@schizoofrenik
Dostatočné to je, máš prehľad a vieš, o čom hovoríš. S hudbou je to zložité, nechajme texty stranou, potom samozrejme je tu skladateľ, interpret a hudobníci. Klasickú hudbu obdivujeme ako dielo skladateľov, rozhodne nie raperov, diskdžokejov, nebodaj nafetovaných užívateľov. Mňa štve, že úplne zanikla povinnosť uvádzať skladateľa, toho jediného, kto to stvoril. Týka sa to aj rapera, aby si bol spokojný, ktorý z miliárd pazvukov tvorí dielo, lebo v reklame sa autor stráca.
13 
 fotka
schizoofrenik  4. 7. 2016 05:08
@gorgor rklasická hudba je niečo čo vôbec nemôžeš porovnávať s akýmkoľvek hudobným žánrom
14 
 fotka
schizoofrenik  4. 7. 2016 14:35
@antifunebracka tak čo ti poviem, asi to ide aj trochu s vekom, vezmi si najnovšiu moju reč, tá je skoro bez egotripov, a oproti prvým albumom je to dosť čo povedať všetci menia postoje ako dospievajú (som toho živý príklad) a čo sa týka zahraničných rapperov, k tomu ti nepoviem nič pretože ich nepočúvam a neviem, ak niekto dokáže zložiť skladbu ktorá má zmysel, je dobrá, no a proste tak, tak dokážem pochopiť že si nahrá dáky ten egotrip a som ochotný ho rešpektovať
15 
 fotka
antifunebracka  4. 7. 2016 19:39
No ja som zahraničných hlavne myslel Bo ja zas slovenskú scénu vôbec nepočúvam Sa krásne dopĺňame
@gorgor Wut veď každý rapper v dnešnej dobe uvádza svojho producenta (čo je vlastne skladateľ), je to akási vec prestíže.
16 
 fotka
schizoofrenik  4. 7. 2016 20:02
@antifunebracka mohli by sme na túto tému zbúchať dáky spoločný blog
17 
 fotka
antifunebracka  5. 7. 2016 17:30
Nie som proti, len si nvm predstaviť samotnú realizáciu
18 
 fotka
schizoofrenik  5. 7. 2016 19:06
@antifunebracka noooo, tak to si neviem predstaviť ani ja, ale ak ma čosi napadne dám vedieť
Napíš svoj komentár