Istá osoba zvykla pri rodinných stretnutiach na rannej káve presadzovať názor, že nie každý islamista vidí zmysel života v inštalácii dynamitových šúľkov pod odev a následnom vyhadzovaní do luftu prebytočných budov.

Tá istá osoba (ktorá je mimochodom schopná hodinu až hodinu a pol krúžiť po parkovisku, ako hladný sup čo sa vrhne na uhynutú vačicu v momente keď bezvládne padne na zem ktorú v tomto prípade predstavuje voľné parkovacie miesto čo najbližšie pri vchode do nákupného centra) rýchlosťou značne presahujúcou povolený limit preparkovala svoje motorové vozidlo na opačnú stranu parkoviska a vydala sa na 15 minútový pochod po tom ako zbadala že jedno z voľných miest pri vchode obsadila rodinka islamistov.

Čo tým chcem povedať:
Určite ste už počuli o Pavlovových psoch.
Tých čo slincú keď počujú zvončeky.

Stavím sa že s dostatočnou trpezlivosťou by som aj morské prasiatko naučil nenávidieť ľudí ktorých nemám rád aj z tých najmalichernejších príčin...
Chvalabohu, radšej hejtujem hru ako hráčov, takže moja armáda morčacích superzabijakov spokojne odpočíva nerebudená v miestnom chovprodukte.

Ale odbáčam.

Zvončeky zvonia, psy slincú.

Médiá plašia, Slovák sa bojí.

Niektorí dokonca natoľko že sa rozhodli za vlasť obetovať posledné zvyšky hrdosti a brániť sa pred paňou s kočíkom, ktorá sa v ten moment samozrejme pokúšala zúfalým krikom spáchať atentát na hlavu štátu, kameňmi.

Neviem ako Vám, ale mne nutne zíde na rozum človek neandertálsky.

Priznám saže Korán som nečítal (avšak plánujem, aby som mohol túto tému rozobrať aj seriózne) ale z toho čo o ňom viem som vyrozumel že je postavený na dobre.
To že sú ľudia ktorí ho chápu, prípadne chcú chápať inak, nevidím ako adekvátny dôvod k nenávisti takýchto rozmerov.

/pozn. čo sa týka rešpektovania pravidiel spoločnosti, náboženstva, zákonov a iných oných - z akého dôvodu zatiaľ nebol postavený čelom k múru s označením "radikál" aspoň jeden z našich úspešne úchylných kňazov? princíp je v podstate ten istý nie? dokonca by som radšej bol zastrelený ako popinkaný ak mám povedať pravdu/

A ešte aby sme si boli na čistom: Týmto článkom nekričím Alah agbar ani nestaviam neónový nápis Welcome, páči sa mi skôr názor (ktorý mimochodom tiež vyslovila osoba spomínaná hneď v úvode) že lovášiky ktoré naša vláda chce investovať do migrantov by sa dali využiť skôr pre choré deti, a Islamistom by sme mohli poslať vrchnáky od PET fliaš, chcem tým iba vyjadriť pobavenie nad nenávisťou k ľuďom ktorí sa snažia ujsť pred vojnou.

Rád by som videl ako by ste sedeli na zadkoch keby o ulicu ďalej niekoho pripravujú o hlavu kuchynským nožom...

 Záchod
Komentuj
 fotka
kt  18. 7. 2015 19:16
"chcem tým iba vyjadriť pobavenie nad nenávisťou k ľuďom ktorí sa snažia ujsť pred vojnou."

tak, tak
 fotka
heineken  18. 7. 2015 21:45
s poslednými dvoma odsekmi môžem súhlasiť,
aj keď v tejto veci, som o niečo radikálnejší
 fotka
schizoofrenik  18. 7. 2015 22:04
@ak to preserú tak budem radikálnejší aj ja, ale zatiaľ sa ma to nijak uážnejšie nedotýka, alebo mi iba nedostatok informácii nedovoľuje uvedomiť si do akej miery sa ma to dotýka... každopádne je to jedno, písal som to z recesie a nie aby som viedol odboj
 fotka
strangelady  18. 7. 2015 22:13
 fotka
trtken  19. 7. 2015 01:32
utekaju pred vojnou a svoje manželky a deti nechali doma? hmm.. zaujímavé, je, že v Calais je kopec utečencov, ktorí sa chcú dostať do GB. Vo Francúzsku asi zúri vojna chudáčikovia...

Ja nevidím ani najmenší dôvod prijať nemakančekov z Afriky, ktorých nechcú ani v Maroku alebo sýrskych sunnitských utečencov, ktorí sa hrabú do Nemecka lebo v tureckom 12-milionovom Istanbule si nevedia nájsť prácu, či Pakistancov, ktorí radšej idú do vzdialenej Európy, kde im sprostí Európania dajú zadarmo byty a sociálne dávky, než do oveľa bližšej Číny, pretože od Číňanov by dostali hovno.

Zaujímavé je, že väčšina z týchto utečencov sú moslimovia, ale namiesto toho, aby išli do Saudskej Arabie alebo Emirátov, tak idú do sekulárnej Európy. Neviem prečo by sme mali prijať nejakých moslimských bigoťákov, ktorým vadia gayovia, nudapláže, či sloboda slova. Absolutna žiadna snaha u nich o prispôsobenie neexistuje. Človek ide len sem k susedom načerpať trochu rakúskej kultúry... obdivovať vidiek, zašlú slávu monarchie, mesto cisárov atď a nie aby som sa cítil ako v Afganistane. To je ako keby do nejakej razovitej obce ako Vlkolinec jebli mešitu a začali tam chodiť v tych svojich vreciach, ale hlavne že multikulturalisti z toho majú orgazmus... čo z toho, že jedinečné národné či oblastné kultúry vďaka tomu zanikajú.

Jo a tolerancia je síce pekná, ale funguje to iba v prípade, ak toleruje aj tá druhá strana, čo žiaľ v prípade mnohých neplatí. Islam proste nedokáže robiť kompromisy a celá tá ich ideologia je na urovni nacizmu, niet divu, že tam kde sú moslimovia sú iba problémy.

Jediných utečencov, ktorých by som prijímal by boli kresťania, židia, homosexuáli, Alaviti, Jezídi alebo iné menšiny, ktoré sú skutočne prenasledované. Sunnitov by som posielal jednosmerkou rovno do Rijádu alebo Abu Dhabi... ak maju na to postaviť najväčšiu a najluxusnejšiu mešitu na svete, potom si do tej mešity môžu naťahať celú Sýriu.
 fotka
karlotiskot  19. 7. 2015 08:13
@trtken nesúhlasím so všetkým a s miernym sextrémizovaním niektorých vecí, ale pravda je taká, že utečenci sú väčšinou po táboroch na okraji Európy a sú radi, že sú čo i len meter za jej hranicou.
V týchto prípadoch mi nevadí, že je moslim, lebo nemám pocit, že byť moslim znamená byť rovno neprispôsobivý kokot a lokálne kultúry, toľkokrát prekryté (sa môže rovno kritizovať potláčanie lokálnych kultúr kresťanstvom) niečím iným môžem zvysoka jebať, ale klamal by som, že mám dobrý pocit z toho keď v telke vidím naobliekaných arabov v značkových tričkách, hrajúcich sa na mobiloch, hovoriacich o tom, že sú "utečenci" a že teraz plánujú ísť tam a tam a usadiť sa v tej a tej krajine do ktorej si potom prinesú rodinu (aj keď mi je jasné, že aj tieto obrazy sú nám predkladané s nejakým účelom), keď na druhej strane je vidieť ľudí čo majú možno tak jeden prastrarý kus oblečenia a sú radi, že už nie sú tam kde boli.

Všetko sa teraz ide rýchlo rýchlo riešiť aj keď tento problém je tu očividne dlhšie ako od vtedy ako sa prevrátila jedna loď a umrel kopec ľudí. Ale takto sa budú na ľuďoch, ktorí potrebujú naozaj pomôcť priživovať kopec "cigošov" a na rovnakých ľudí sa kvôli správaniu takýchto "cigošov" znesie vlna nenávisti más...
 fotka
kuub  19. 7. 2015 08:34
Myslím, že hlavný problém s utečencami je to, že západné krajiny rozpútali v ich domovoch vojnu a teraz musia niesť určitú zodpovednosť. Slovensko ako člen EÚ tieto následky v podobe migrantov bude, žiaľ, musieť niesť tiež.

Osobne mi je ľúto ľudí, ktorí musia z vlastných krajín utekať pred vojnou, no rovnako si nemyslím, že patria na Slovensko. Poprvé preto, že u nás máme problém už tak či tak so 400 000 nezamestnanými, o ktorých sa štát nedokáže postarať. Podruhé preto, že my, Slováci, nemáme žiaden prospech z vojny v Líbyi, Sýrii, či Iraku, narozdiel od USA, Veľkej Británie, Francúzska a napríklad aj Talianska, ktoré iniciovalo vojenské zvrhnutie bývalej Líbyjskej vlády a začalo tak rozvrat tejto krajiny. Pred rokom 2011 bola Líbya mimochodom najrozvinutejšou africkou krajinou. Podobný scénar sa odohráva práve teraz v Sýrii.

Druhá vec pri imigrantoch ej aj nebezpečenstvo, ktoré so sebou nesú. Tým, že denne do Európy prichádzajú ilegálne stovky ľudí zo severnej Afriky znamená, že aj napriek tomu, že väčšinou ide o nevinných ľudí, ktorí hľadajú lepší život, nájde sa medzi nimi aj mnoho radikálnych islamistov, hlavne vzhľadom na to, že mnoho prístavov, z ktorých odchádzajú lode s migrantmi má pod kontrolou ISIS, respektíve iné islamistické skupiny.

Preto si myslím, že odpor z našej strany je v prípade imigrantov na mieste, no je chybou, ak občania svoju nenávisť smerujú voči jednotlivým utečencom, namiesto toho, aby sa zaoberali tými, ktorí túto krízu spôsobili, teda ľuďmi riadiacimi západnú geopolitiku.
 fotka
antifunebracka  19. 7. 2015 20:34
ach schizzy, schizzy, keby to bolo take easy islam je uz z principu velmi netolerantne nabozenstvo - odhliadnuc od roznych mensin, ktore by najradsej vyvraždili tu mas priklad najjasnejsi - ich brutalne diskriminovane zeny
@trtken
Napíš svoj komentár