Kedže je obdobie štrajkov, napadol ma štrajk ktorý sme zorganizovali ešte na strednej škole. Boli sme v maturitnom ročníku a vtiahli sme do toho celu školu. Okrem učiteľov.

Bola zima, pondelok 2010, v našej triede chýbalo okolo 5 ľudí. Do stredy ich bolo okolo 15. Od kamaráta, prváka som sa dozvedel, že učitelia nám pravdepodobne dajú chrípkové, kedže aj z ostatných tried chýba veľa žiakov. Ostal som prekvapený ako to prváci vedeli túto informáciu skôr ako my. Riaditeľ nás učil 2 predmety a vtedy sme o všetkom vedeli ako prví. Ale dobre. Mal som nádchu, tak prázdniny by mi prišli úplne vhod.

Predpoveď sa stala skutočnosťou od štvrtka sme mali chrípkové prázdniny. Do školy sme mali prísť v pondelok. Samozrejme že sa to nepáčilo nikomu. Po vyučovaní sme sa v šatni dohodli, že si prázdniny od pondelka predlžime. Tí čo mali malo vymeškaných hodín rovno povedal, že neprídu. Mali sme dosť prísne pravidla ohľadom neospravedlnených hodín. Stačilo jeden deň vymeškať a hneď bolo riziko dvojky zo správania väčšie. V šatni sme zastihli aj tretiakov a druhákov a povedali sme mi, že ak si chcú predlžiť prázdniny, tak nech neprídu v pondelok do školy. Boli sme až prekvapený ako s nami súhlasili. Jediný problém predstavovali prváci ktorí v škole už neboli. Prišiel som domov s úplne červeným nosom. Vyliečil som sa a v pondelok som išiel späť do školy.

Bol pondelok po prázdninách. Hneď z rána sme išli do prváckych tried a vyrozprávali sme im naš plán. Niektorí nebojácni v momente opustili triedu a aj školu. Nás v triede bolo okolo 25 čo je veľa z celkového počtu 34. Mysleli sme si, že sa nám to nepodarí. A tak ešte niektorí s úmyslom pomôcť celej škole utiekli zo školy tesne pred vyučovaním.

Po prvej hodine prišla za nami zástupkyňa riaditeľa a vyhlásila ďalšie chrípkové prázdniny až do štvrtka. V triede nesmierna radosť a krik ako v ZOO. Tak sa nám to nakoniec podarilo. Niektorých utečencov sme neskôr stretli v meste povedali sme im dobru správu.

 Blog
Komentuj
 fotka
vreskot000  16. 9. 2012 22:08
poznal som dobre tie stavy, ako keby sme vyhrali milion korun. ach, mat teraz tie starosti
 fotka
martusqa49  20. 9. 2012 18:16
nepodporujem úteky zo školy, som taký tip slušnačky ale toto je celkom fajn nápad
 fotka
piratka10  6. 10. 2012 20:59
perfektný nápad!
Napíš svoj komentár