Multilevelmarketing (MLM), určite to všetci poznáte. Vyskušal som si túto, pre niekoho skvelú formu podnikania. Robil som to asi pol roka, aj sa mi darilo, ale znepačilo sa mi to, tak som skončil a som šťastný.

Po prvej brutálne motivačnej prednáške som bol z toho úplne paf. Plat okolo 3000 eur mesačne, úplna sloboda v práci, pridem do nej kedy chcem, odídem kedy chcem, žiadné starosti a bla bla bla donekonečna. Po čase sa mi to cele akosi zhnusilo. Niekto mi dal dole z očí moje ružové okuliare a uvidel som aj tu druheú stranu.

Nechcem tu rozoberať záporné body tohto systému, lebo keď sa na tú celú štruktúru fungovania pozriete tak tento systém vážne nemá nevýhody. Skôr by som to aplikoval na jednú nemenovanú multilevelmarketingovú firmu, ktorá o sebe rozpráva iba v superlatívoch. Sformuloval som týchto 5 bodov, aby som vám ukzál ako to vidím ja.

1. ,,Je to biznis 21. strorčia, postupne na takúto formu podnikania prejdú všetky firmy sveta"

Ohaňajú sa s tou vetou všade kde môžu. MLM nabralo legálnu podobu až v 40-50. rokoch minulého storočia a v súčasnosti takouto formou podnika iba 1% všetkých firiem na svete.

2. ,,Budete mať masakerské platy"

Nemáš ľudi, nemáš prachy, a oblbovať ich, na to nemám odvahu.

3. ,,Slobodná práca"

Nie tak úplne, áno je pravda, že si prídem kedy chcem, dohodnem si stretnutie kedy chcem, ale ak vám nadriadený povie ,,tak do konca týždna chcem spraviť 5 obchodných pohovorov, zožeň mi ľudí, lebo ide o love,,. Predstavoval som si slobodnú prácu inak, čo už.

4. ,,Ak chcete v živote niečo odsiahnúť tak podťe k nám"

Ďalšia z viet, na ktorú sa pousmejem len s jedným kútikom úst. Áno lebo iba keď sa človék živí MLM tak iba vtedy niečo znamená. Tento bod už nepotrebuje ďalší komentár.

5. ,,Pindanie jeden na druhého"

Večné pindanie jednej firmy na druhú, lebo ona predáva toto a tak, nekvalitne, ponúka ľudom zavádzájúce zmluvy, mi to robime oveľa lepšie...

Týmto som nechcel nikoho uraziť. Iba som sa vypísal. Možno to niekto z vás robi a vidí to z tej lepšej stránky, ale ja to vidím práve takto.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
stodvacinkar  7. 6. 2014 22:37
Pyramídy sú po novom MLM? Kto sa chce nechať klamať, toho oklamú. 3000€ plat a nohy vyložené? Ak sa po takom intre so smiechom neotočíš na päte tak si hlupák.
Napíš svoj komentár