LÁSKA.. Na pohľad jednoduché, no pre toho kto zažil i jej tienisté stránky mnohokrát diskutabilné slovo..Ale láska sa presne definovať nedá, lebo len ťažko by sme sa zhodli na istom uhle pohľadu..
Je láska zmyslom života?- zaujímavá veta.. nehovorí ani, že láska je dobrá, ale ani že nevie ubližovať..
Ak sa povie láska, je to pocit, ktorý ľudí napĺňa a drží pri živote, a iných zabíja... Každý chce lásku spoznať.. obrovská honba za týmto pocitom.. Lebo bez lásky je život akoby nenaplnený..
Je to určitý "svetlý bod" vo všednom dni.. Aké je to len krásne, keď ideme z práce unavení, no tešíme sa.. lebo ideme s vedomím, že doma nás čaká milovaná osoba- jej objatia, krásne slová.. Niekto s kým nikdy nie sme sami, komu môžeme zveriť svoje problémy..Osoba, ktorá s nami zdieľa naše radosti aj starosti....
Ale čo potom, keď raz odíde, ak sa vytratí?..Zostane po nej v srdci už len prázdne miesto.. preto láska môže aj ničiť..
Toľko mladých ľudí, ktorým sa nechce žiť..No nie kvôli láske, ale kvôli stopám, ktoré po sebe zanecháva.. Aké nespočetné množstvo samovrážd už spôsobila!...Nikto predsa nechce sedieť sám na zemi, a počítať preliate slzy.. dívať sa do tmy, do prázdnoty.. a dúfať, že mesačný svit aspoň trochu zaobalí krutú realitu, a ona už potom taká drsná nebude..
Ale to nie láska ťa tak bolí- nie ten pocit..to to PRÁZDNE MIESTO čo po nej zostane.. Keď viac už v ničom nevidíš zmysel.. Jediné čo vylieči bolesť, zahojí rany, je ČAS..nič iné.. A vidíš, že i tak..niekedy ani čas nevylieči všetky rany- len LÁSKA!!!..

No Ľudia si často mýlia lásku so zamilovanosťou.. Zamilovanosť- to je len sebectvo.. keď vzťah hľadáme, aby sme zaplnili to prázdno v živote.. ale láska..vznešený cit.. Keď dokážeme a túžime po tom, urobiť toho DRUHÉHO šťastným- to je LÁSKA..

Čiže je možné tvrdiť, že láska, táto "mocná čarodejka", robí z ľudí bláznov? Kto vie.. Nad láskou je zbytočné sa zamýšľať.. LÁSKA a ROZUM sú predsa dvaja nepriatelia! Lásku musíš cítiť.. a ako povedať milujem ťa? Mlčanie je predsa jazykom lásky- gestá, úsmev, objatia... Láska je jedno VEĽKÉ TAJOMSTVO.. prečo? Nechcime vedieť..ak by sa prezradilo, potom by to už predsa žiadne tajomstvo nebolo..

Ale hľadajme ju aj napriek prekážkam a bolesti.. Stojí zato ju spoznať.. Kto ju nespozná nič NESTRATÍ, ale ani nič NEZÍSKA...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
misuliq18  9. 9. 2008 22:49
nie nadarmo sa howorí že láska je bolesť čo príde po nej...a pred tým? najkrajší pocit na swete
 fotka
endre-silentname  9. 9. 2008 23:24
Láska a zamilovanosť svojim spôsobom súvisia, ale ak niekto chce len zaplniť miesto, alebo nájsť niekoho, kto ho bude mať rád, tak je to sebectvo.



Láska je spontánna a ide sama od seba... a ak nejde, tak to nie je láska.
Napíš svoj komentár