Pápež potvrdil, že čosi také herézne a kacírske ako evolúcia skutočne mohlo prebehnúť. Nuže, ide s dobou, šibal jeden. Ignorujúc síce fakt, že...bolo dodiabla načase ako i stáleprítomnú vykrúcačku „ale On bol za tým!!“ je to určite krok vpred. Krok vpred z temného stredoveku do budúcnosti, kde sa už na imaginárnych kamarátov a službu organizovanej mafii moc nehráme. Dovolím si teda krátke zamyslenie, nad osudom pravoverných.

Že pápež je pokrokový vieme už dlhšie – evolúcia je čerešnička na torte (a beztak to ešte nemá dotiahnuté, no sme blízko!), no pred ňou uznal že i ten buzík môže byť ľudská bytosť, zatočil s bankírmi z Watican-street a podobne. Cool týpek, ha? Rozhodne František je to najlepšie čo si mohla katolícka Cirkev priať – však si priznajme, preto ho zvolili. Populistov moc rád nemám, či už dávajú zadarmo vlaky alebo spásu duše, no Františkovi treba pripísať k dobru, že sa skutočne snaží niečo s tým dinosaurom ktorému vládne spraviť. Pohľad na Cirkev tudíž už dlho nebol tak pozitívny – aj hardcore neveriaci si minimálne osobu Františka vážia a skladajú v úcte pred ním pomyselný klobúk.

Ateisti nás však nezaujímajú – mňa zaujíma, čo na Františka hovorí správny katolík. Opäť, skúsim to vyfiltrovať, keďže špecifikácia bude vzhľadom na obšírnosť pojmu nutná. Správnym katolíkom nemyslím nutne voliča KDH, ač k tomu má blízko. Myslím skôr osoby nepríliš liberálne, teda skostnatelé báby a prašivých páprdov, rovnako ako i zapálené aktivistky a všemožný ďalší bodrel. Len hodne hlúpa osoba doteraz tvrdila to, čo bolo oficiálnym stanoviskom Cirkvi – že evolúcia je výmysel, že Darwin kecá sračky, že Boh spravil tak ňák všecko. No...také osoby ale predsa len sú, všakže?
Drahí kresťania-katolíci, hádali ste sa niekedy s ateistami o evolúcii? Tvrdili, že to Boh, to Boh? Popierali Veľký tresk? Áno? Nuž...čo budete robiť? Ako správne ovečky nasledujete pastiera a ten teraz tak nejak tvrdí, že to za čo ste zapálene (či aspoň pasívne) bojovali a verili v je hlúposť. Heh, naserie, keď už i vy ste z opice.
Je možné, aby sa radový katolík postavil proti autorite Pápeža? A ostal verný svojej pravde, ostatne tá mu bola aktívne vštepovaná už značnú dobu?

A na záver povzdych – táto takmer liberálna cirkev sa mi jaksi nepozdáva. Už to nie je ten tradične zlý inštitút ktorý v 21. storočí bojuje za zachovanie stredovekých dogmat, popiera vedecké závery, perzekuuje či aspoň obmedzuje na základe náboženského vyznania, sexuálnej orientácie alebo dokonca pohlavia a napriek neskutočnému množstvám afér, všeobecne vzdelanej populácii a zdravému rozumu naďalej ostáva na žive. Jeden sa začína báť, že bude cirkev čoskoro cool, hyp a trendy.
Ale nechť – sú na dobrej ceste a mali by sme ich v tom podporiť. Možno sa vďaka tomu nakoniec dočkáme i ochabnutia kresťanskej arogancie. Teda, keď dospejú a nájdu pravdu

 Úvaha
Komentuj
 fotka
yoss  8. 11. 2014 07:38
Suhlasim s tebou
 fotka
flyleaf  8. 11. 2014 07:45
stale je tu moznost ze evolucia neprebehla tym sposobom ako sa veri. DokaZov he malo.
 fotka
zajkousko  8. 11. 2014 09:46
je to tvoj názor, neberiem ti ho, ja budem aj naďalej žiť podľa 10.-toro Božích prikázaní a modliť sa za dary Ducha svätého, jedine tak človek spozná Pravu vieru a Pravdu....
 fotka
tomiq254  8. 11. 2014 10:44
Ty tomu nechápeš. Keďže Boh nepodlieha času lebo ho stvoril tak to mohol kľudne tvoriť aj miliardy rokov. Nikto nevylučuje evolúciu alebo veľký tresk v stredoveku boli ľudia mimo to už dneska netreba brať vážne. Nikto netvrdí že Boh povedal slovo a za sekundu všetko bolo tak ako dnes. Pozri si toto
Screenshot
 fotka
thebad  8. 11. 2014 12:04
Oni si to vždy prekrútia po svojom, tuna kolega nadomnou (nechcem tagovať, ešte si to prečíta a na mňa sa zosype lavína sračiek) je na také veci odborník. Ale chcel som iné-je to krásne napísané. Dokonca ani ja sám by som asi nedokázal písať tak sarkasticky, a preto z toho mám zmiešané pocity
 fotka
sharksyk  1. 4. 2015 23:22
@tomiq254 ja sa nehádam o evolúcii, pointa toho blogu je iná
 fotka
zajkousko  1. 4. 2015 23:33
nuž ja by som rád počul, ako by mi Bergoglio vysvetlil, že v minulom roku z rímskokatolíckej cirkvi vystúpilo 50 tisíc veriacich, v holandsku, belgicku, nemecku sa zatvárajú kostoly, lebo nema kto do ních chodiť, otrasný je aj pohľad na cirkev v česku, ktoré sa stalo najateickejšim národom v európe..

prečo je tomu tak, prečo jeho "modernizmus" zavádzajúci do Cirkvi Kristovej ma takéto dehonestujúce účinky
 fotka
sharksyk  1. 4. 2015 23:42
@zajkousko naj-ateistické je Estónsko. Ale ano, Česko je hodne vysoko v rebríčku.

Okrem toho, hodne ateistcké krajiny sú práve Škadinávske, Austrália, Zéland, Japonci,...
Defakto krajiny z ktorých si môžme brať príklad a sú všeobecne "vyspelé"

Naopak, krajiny s najväčším % veriacich: Niger, Mauritania, Nigeria, Sierra Leone,...
 fotka
fragile.  2. 4. 2015 00:08
Budem totalne odveci, ale v Nigerii si teraz zvolili noveho prezidenta narozdiel od toho, co tam bol uz 16 rokov, takze je mozne, ze sa tam korupcia a spolocnost pohne inym smerom. Nemam to kam napisat a tu som videl slovo Nigeria.

Dokazov pre evoluciu je neuveritelne a neuveritelne konzistentne mnozstvo.
Cirkev samotna uznala, ze evoluciu akceptuje okolo roku 1950.

Mozte pokracovat vo flame-ovani ^_^
Napíš svoj komentár