Čo keď nie život nás inšpiruje k tým najzaujímavejším postrehom a názorom?
U mňa je to skutočne on, život s veľkým Ž, veď posúďte sami, no ako je to u vás?

 




Jeden, môj bližší kamarát raz povedal:
"Priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje."
A možno, možno mal pravdu.


Včera, po dlhom čase, som sa opäť stretla so svojou priateľkou/kamarátkou. Dajme jej meno Anna.


Je to typ: ťažký logik, racionálne zmýšľajúca osoba, pre chlapov veľmi atraktívna. Má veľa, veľa priateľov, mužov, a pojem priateľ a priateľ tvrdo rozlišuje. Nepozná priateľov s výhodami, pretože buď sú to priatelia alebo sú to chlapi s výhodami. Je vraj realistka a verí na skutočné priateľstvo medzi mužom a ženou.


Zrazu, prednedávnom, v jej osobnom živote nastal zlom. Čosi sa náhodou zmenilo vo chvíli, keď sa z kamaráta bez výhody, stal kamarát s výhodou. Zrazu sa zistilo, že kamarát bez výhody ju celý čas balil. Čo ona považovala za kamarátske gesto, bola kruto premyslená taktika, ako si ju získať.


Anna vyzerá ako optimistka. Verí v priateľstvo medzi mužom a ženou. A možno len verila.


Po našom hlbokom rozhovore, aké dokážu mať iba ženy, som poznamenala:


"Možno z tvojej strany je to skutočne iba priateľstvo a všetci tvoji kamaráti sa tvária, že je to naozaj tak. No predstav si, žeby si opäť vypla svoj prepracovaný mozoček a vyskúšala, či v skúške podľahni mi, obstoja."


Môj návrh zamietla. To, čo kedysi bolo platné, už nie je. Asi svojich priateľov nechce zmeniť v priateľov s výhodami. Asi bola optimistka, keď verila v čosi také čisté a krásne. Radšej neskúša, veď môže sa popáliť a domček postavený na tvrdej racionalite sa premení v domček postavený na optimizme.


Čo si myslíte, mal pravdu môj "bližší" kamarát, ktorý v priateľstvo medzi ženou a mužom neveril? Alebo si myslíte, že úmysly toho druhého sú také čisté ako tie vaše a nič, žiadna čudne vyvinutá situácia, to nezmení?



 Blog
Komentuj
 fotka
boxer161  15. 8. 2012 00:22
ja mam kamaratky s ktorymi by som nikdy nic nechcel mat okrem priatelstva



Ale vynimky potvrdzuju pravidlo. ide tu hlavne o muzov. zeny su schopne mat kamaratstvo s muzom bez vyhod/osobny nazor/...ale u muzov je to skoro nemozne ak je dievca jemu sympaticke aj vyzorom... chudaci chlapi na to aj casto doplatia
Napíš svoj komentár